Chorizoägg Benedict är ett lager av brioche, spenat, pocherade ägg, spansk chorizo, klassisk Hollandaisesås och en pudring av rökt paprika. Det är en iberisk version av den populära frukosten.

Anpassad från Omar Allibhoy | Spanska Made Simple | Quadrille, 2017

Eggs Benedict med chorizo ​​hollandaise är ett spektakulärt spanskinspirerat riff på allas favoritbrunchklassiker. Rik och krämig hollandaise spetsad med kryddig korv kombineras med vitlöksspenat i stället för den traditionella skinkan. Se det som din nästa nivå helgfix.–Angie Zoobkoff

KAN JAG BEVARA ÖVER HOLLANDAISE-SÅS?

Detta recept gör mycket Hollandaise. Typ mycket. 4 sticks f smörvärde Hollandaisesås. Och lita på oss, du kommer med största sannolikhet att äta upp allt. Men om du har några rester över, vill du spara det till en annan spektakulär måltid. Slå in den tätt och du kan förvara den i kylen i upp till 3 dagar. Du kan värma upp den igen genom att placera den i en glasskål och värma den i mikron i 15 sekunder vid 20 % effekt, rör om försiktigt och upprepa tills den är genomvärmd. Det kan också värmas långsamt i en dubbelkokare under låg sjud, rör om ofta.

  • I ett medium stekpanna ställ på medelhög värme, fräs chorizon tills den är lätt brynt, 3 till 4 minuter. Rör ner smöret och låt det smälta. Ta bort från värmen.
  • Häll lite vatten i en liten kastrull på medelvärme. I en värmesäker skål som är något större än kastrullen, kombinera äggulor, citronsaft, 2 msk vatten och en nypa salt. Vila skålen över kastrullen och vispa tills äggblandningen blir fluffig men inte överkokt, 2 till 3 minuter. Medan du fortsätter att vispa, tillsätt långsamt chorizosmöret i en tunn stråle tills såsen har emulgerats helt och får en krämig majonnäsliknande konsistens, cirka 5 minuter längre. Tillsätt en touch av salt och peppar och ställ åt sidan.
  • Ställ in ett medium under tiden kastrull eller djup stekpanna fylld med 2 tum (5 cm) vatten på medelvärme och låt sjuda.
  • Torka av stekpannan du använde för chorizo, ställ tillbaka den till medelhög värme och värm oljan. Häll i vitlöken och fräs i några sekunder innan du tillsätter babyspenaten. Koka i 1 minut för att låta spenatbladen vissna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

  • Rosta briochen, lägg på tallrikar och toppa var och en med en sked spenat.

  • Arbeta med 1 ägg i taget, bryt det till en ramekin. Sänk kanten på ramekinen till precis ovanför det sjudande vattnet och luta långsamt ner ägget i vattnet. Pochera försiktigt tills äggen är kokta efter eget tycke, 2 till 4 minuter. Använd en sked med slitsar för att ta bort äggen från vattnet, låt dem dropptorka eller lägg dem på en ren handduk en stund och lägg sedan 1 eller 2 ägg ovanpå varje brioche. För att avsluta, sked den varma chorizo ​​hollandaisen över de pocherade äggen och strö pimentón över vart och ett. Sluk omedelbart.

Servering: 1 delKalorier: 1252 kcalKolhydrater: 20 gProtein: 20 gFett: 124 gMättat fett: 71 gFleromättat fett: 6 gEnkelomättat fett: 33 gTransfett: 4 gKolesterol: 733 mgNatrium: 1166 mgKalium: 470 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 9909 IUC-vitamin: 27 mgKalcium: 174 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2017 Omar Allibhoy. Foto © 2017 Martin Poole. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här chorizoägg Benedict-receptet är ett perfekt “håll dig i din pyjamas och koppla av med tidningens brunchrätt på söndagsmorgonen.” Det tar definitivt brunch till en annan nivå.

Det är inget snabbt recept eftersom det finns flera delar, men det är värt ansträngningen. Jag tillsatte en skvätt vinäger i äggkokningsvattnet. Vi gillar våra pocherade ägg lite hårdare så 3 minuter var bäst för våra ägg.

De första orden ur min mans mun efter att ha tagit en tugga var “du kan göra det här igen!” Och jag ska. Hollandaisen var otroligt rik, krämig och perfekt balanserad mot den mjuka spenaten och det sega brödet. Jag gjorde ett halvt recept för två av oss, även om det fortfarande fanns gott om hollandaise kvar även efter att ha halverat det. Jag använde rostade engelska muffins eftersom jag inte kunde få brioche.

Denna chorizo-ägg Benedictus-rätt såg attraktiv ut med den livfulla gröna spenaten, gulaktig-orange Hollandaisesås, röd chorizo ​​och paprika. Jag skulle vilja göra rätten igen men nästa gång skulle jag använda färdigskurna chorizoskivor istället för hela korven eftersom det fanns stora, tjocka chorizobitar i min maträtt. Jag tyckte att receptet fungerade bra och skulle rekommendera det till andra.

Jag använde en mixer för att mixa hollandaisesåsen när min arm blev trött med en ballongvisp. Detta innebar att jag fick en liten mängd blitsad chorizo ​​i såsen (eftersom jag försökte förhindra att det mesta av chorizon hamnade i såsen i detta skede).

Detta recept på chorizoägg Benedict gör en rik och dekadent frukost med lager av smaker som snabbt och enkelt smälter samman. Jag ersatte varm mexikansk chorizo ​​när min marknad inte hade spansk chorizo. Det här var första gången jag gjorde Eggs Benedict och jag vet inte varför jag väntade så länge.

Source link

Rate this post

Leave a Reply