Marinerad och grillad, detta Cilantro Lime Kyckling recept gör kyckling som är saftig på insidan och krispig på utsidan!

Cilantro lime kyckling är marinerad i zesty lime, massor av vitlök och färsk koriander. Detta enkla recept kräver lite förberedelser och få ingredienser men det är laddat med stor smak.

pläterad Cilantro Lime Chicken

Ett enkelt recept på grillad kyckling

Vi älskar grillade kycklingbröst eller lår och denna korianderkyckling är nästa nivå för smak. Snabbt och enkelt, perfekt för de hektiska kvällarna eller sommarens grillar!

  • Med bara en få ingredienserdetta recept har stor smak.
  • Ingen grill? Inga problem! Denna maträtt kan även göras i ugnen och gör den till den perfekta måltiden året om.
  • Dubbla upp marinaden och använd den för att klä som sallad också.
  • Den har massor av smak och den överblivna kycklingen är fantastisk i tacos eller till och med tillsatt i en slängd sallad.
marinad till korianderlimekyckling

Lätt färska ingredienser

KycklingBenfria kycklinglår utan skinn är saftiga och smakrika när de grillas. Det här receptet kan också göras med kycklingbröst eller kycklinglår eller bröst med ben, justera bara tillagningstiden därefter.

Cilantro Lime Kyckling MarinadMarinader tjänar till att möra och smaksätta köttet, och denna marinad är hur lätt som helst! Det är en enkel kombination av limejuice, limeskal, korianderblad och en hint av kryddor. Släng i några jalapenos eller extra röda paprikaflingor för en kryddig kick!

koriander lime marinad över kycklinglår

Hur man gör Cilantro Lime Chicken

Det här receptet är galet enkelt.

  1. Blanda marinaden i en skål eller fryspåse enligt receptet nedan.
  2. Tillsätt kycklingen och marinera minst 30 minuter eller upp till 2 timmar.
  3. Stek, baka eller grilla.

Garnera med limeklyftor och koriander.

Serveringsförslag

Cilantro lime kyckling på en tallrik med kryddor

Tips för framgång

  • Låt kycklingen marinera i minst 30 minuter.
  • Färsk limejuice är bäst i detta recept, smaken av lime på flaska kan vara bitter.
  • Det bästa sättet att se om kycklingen är genomstekt är att använda en kötttermometer, den bör nå 165°F.
  • Överbliven kyckling är bra i en smörgås eller skivad över en salladsbädd för en välsmakande sallad nästa dag på jobbet!

Fler grillad kycklingfavoriter

Gjorde du denna grillade Cilantro Lime Chicken? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Cilantro Lime Chicken

4,95 från 37 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Cilantro Lime Kyckling

Marinerad och grillad, denna Cilantro Lime Chicken är saftig och full av smak!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 25 minuter

Marinera 30 minuter

Total tid 1 timme 15 minuter

Att grilla

  • Värm grillen till medelhög värme.

  • Stek kycklingen på ett oljat galler i 7-8 minuter. Vänd och koka ytterligare 7-8 minuter eller tills kycklingen når 165°F.

  • Vila 5 minuter innan servering. Servera med limeskivor och ytterligare hackad koriander.

  • Marinaden kan även pulsas i en mixer ett par gånger om du föredrar det.
  • Låt kycklingen marinera minst 30 minuter. På grund av den höga mängden citrus i detta recept, marinera inte längre än 2 timmar.
  • Färsk lime är bäst i det här receptet, smaken av lime på flaska kan vara bitter.
  • Valfria tillägg: tillsätt 1 tsk chilipulver och/eller 1/4 tsk krossad röd paprika till marinaden för att lägga till lite värme.

Att baka
1. Värm ugnen till 400°F.
2. Lägg kycklingen på en plåt och grädda i 20-25 minuter eller tills kycklingen når 165°F.
3. Vila 5 minuter innan servering. Servera med limeskivor och ytterligare hackad koriander.
Att steka kyckling
1. Lägg på galler eller galler på en folieklädd form.
2. Stek kyckling 4-tum från elementet i 5-6 minuter per sida.
Att tillaga kycklinglår eller bröst med ben
1. Värm ugnen till 425°F.
2. Lägg till kycklingen med skinnsidan nedåt (bevara marinaden) och koka 3-4 minuter eller tills den fått färg. Vänd och koka 2 minuter till.
3. Tillsätt resterande marinad i pannan. Grädda 25-27 minuter eller tills kycklingen når 165°F. Stek 2-3 minuter för att bli knaprig om så önskas.

4,95 från 37 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 149 | Kolhydrater: 4g | Protein: 22g | Fett: 5g | Mättat fett: 1g | Kolesterol: 107mg | Natrium: 412mg | Kalium: 340mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 428IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 24mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, huvudrätt
Kök Amerikansk, Mexikansk, Tex Mex
marinerande kyckling och pläterad Cilantro Lime Chicken med en titel
kokt Cilantro Lime Chicken på en tallrik med en titel
Cilantro Lime Kyckling med limeskivor på en tallrik med skrift
närbild av Cilantro Lime Chicken med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply