En vit skål med grön chutney på ett träbord med en skål med jordnötter, koriander, lime, vitlök och lök.

Denna korianderjordnötchutney är ljus, komplex och totalt beroendeframkallande. Vi njöt av det så mycket att vi åt det med uppvärmt naan nästa dag som mellanmål.

Från början till slut tog receptet mig 35 minuter (det mesta gick åt till att plocka löv.) I framtiden kommer jag att raka in toppen av mitt korianderknippe i min mixer. Detta kommer att spara lite tid och producera mindre avfall. Jag tycker att korianderstjälkarnas känsliga toppar är smakfulla och ätbara.

Jag gjorde receptet som skrivet och jag valde att ta bort stjälken och fröna från min gröna chili. Efter blandningen kom jag på att jag ville ha lite mer salt och lime. Jag misstänker att varje batch kommer att variera lite beroende på styrkan/friskheten hos aromater, örter etc. Detta löser sig lätt. Jag tillsatte en nypa salt och lime efter smak.

Jag förvarade vår chutney i en glasburk i kylen. Dag 3 var det märkbart mindre livligt. Smaken hade mjuknat och blivit gräsigare och färgen hade mörknat. Min lösning på detta är att jag framöver bara äter det inom två dagar – och det kommer inte att vara ett problem. Vi provade detta (separat) med kyckling, naan och ägg innan vi tog slut. Det är så gott att man kan äta det på en träbit! Jag kan se mig själv röra detta i soppor, lägga det på ris, doppa grönsaker i

Source link

Rate this post

Leave a Reply