Om du aldrig har ätit Cincinnati Chili, är du på jakt.
Denna biffiga kryddade sås skiljer sig från vårt vanliga chilirecept eftersom den har en speciell blandning av kryddor och tillagas och serveras på ett unikt sätt!
Serveras över varm spagetti, Cincinnati chili serveras traditionellt med pålägg som ost, lök och/eller bönor!

Till skillnad från ett typiskt chilirecept är Cincinnati Chili gjord med oväntade kryddor som inkluderar kakaopulver, kanel och kryddpeppar!
Vad är Cincinnati Chili?
Uppkallad efter staden Cincinnatidenna chili har en unik smak och serveras annorlunda än våra traditionella chilirecept.
Det har funnits sedan 1900-talet och har märkts som en av de “fuktiga ikoniska matarna i Amerika” av Smithsonian. Det blev populärt av Skyline diners-kedjan och om du besöker deras restartants måste du prova Skyline Chili!
Kryddor: Vissa tror att kryddorna kommer från den grekiska rätten moussaka eller andra liknande grekiska rätter. Kryddorna inkluderar kakaopulver (eller ibland osötad choklad), kanel och kryddpeppar. Vissa använder spiskummin eller en nypa mald kryddnejlika. Det serveras vanligtvis över spagetti med speciella pålägg enligt nedan.


Hur man gör Cincinnati Chili
Detta Cincinnati chili recept är lätt att göra. Det tar lite tid, varav det mesta är hands off när det puttrar på spisen.
- Fräs lök i holländsk ugn. Lägg till okokt nötkött och andra ingredienser till samma gryta (nötköttet är inte brynt först).
- Sjud i 2 timmar, skumma fett från toppen efter behov.
- Servera över spaghetti Cincinnati-stil (mer serveringsinfo nedan).
Du kan justera kryddorna och lägga till lite Tabasco eller Worcestershiresås för extra smak om du vill.

Sätt att servera Cincinnati Chili
För att servera chili i Cincinnati-stil inkluderar traditionella toppings strimlad cheddarost, hackad lök och/eller chilibönor (eller kidneybönor) för att nämna några. Inte bara är smaken och påläggen unika, utan istället för att snurra spaghettin som spagetti och köttbullar, lägg på toppings och skär spaghettin med en gaffel.
Här är de traditionella “sätten” att toppa Cincinnati chili:
- 2-vägs: toppad med chili.
- 3-vägs: toppad med chili och riven ost.
- 4-vägs lök: toppad med chili, riven ost och hackad lök.
- 4-vägsböna: toppad med chili, riven ost och bönor.
- 5-vägs: verken! Toppa med chili, riven ost, hackad lök och bönor.
Servera detta med påläggen vid sidan av och för att låta din familj välja sin egen väg! Begränsa dig inte till dessa sätt, lägg till dina egna pålägg från varm sås till ostronkex.

Vad man ska göra med överbliven chili
Rester håller sig i kylen i upp till fyra dagar eller i frysen i upp till fyra månader.
För att värma upp, lägg bara i en kastrull på spishällen eller i en form i mikron och värm tills det bubblar varmt. Inget behov av att tina i förväg.
Sträck ut resterna genom att servera dem med en varmkorv i en bulle. Toppa med chili, senap och annat pålägg.
Om din familj älskar chili men inte har provat Cincinnati-versionen än, kommer de att få en riktig njutning!
Fler sätt att älska chili

Cincinnati Chili
Cincinnati chili är inte din vanliga chili. Denna köttiga sås har en unik blandning av kryddor och serveras över spagetti med några speciella pålägg!
-
Värm olivolja i en stor kastrull eller holländsk ugn på medelvärme. Tillsätt löken och koka tills den är mjuk.
-
Tillsätt det okokta köttet och resten av ingredienserna.
-
Koka upp blandningen och sänk värmen till en sjud och skumma bort allt fett som stiger till toppen. Sjud i 2 timmar eller tills såsen har tjocknat.
-
Ta bort lagerbladet och kassera.
-
Servera över varm spaghetti med toppings enligt anteckningarna nedan.
Hur man serverar Cincinnati Chili
Börja med att skeda chilin över het spagetti och lägg sedan på följande pålägg:
- 2-vägs: toppad med bara chili.
- 3-vägs: toppad med chili och riven ost.
- 4-vägs lök: toppad med chili, hackad lök och riven ost.
- 4-vägsböna: toppad med chili, bönor och riven ost.
- 5-vägs: verken! Toppa med chili, bönor, lök och ost.
Näringsinformation är endast för såsen och inkluderar inte pasta eller valfria pålägg.
Kalorier: 220 | Kolhydrater: 9g | Protein: 26g | Fett: 9g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 701mg | Kalium: 757mg | Fiber: 3g | Socker: 4g | Vitamin A: 1542IU | C-vitamin: 8mg | Kalcium: 57mg | Järn: 4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



