Detta citron vitlök räkor pasta är en snabb och enkel kvällsmåltid gjord på sauterade räkor och bucatini-pasta, allt slängt i en smörig vitlökssås. Den ligger på bordet på bara 30 minuter.

En rosa skål fylld med citron vitlök räkor pasta med en gaffel vilande inuti.

Anpassad från Maria Provenzano | Vardagsfirande från grunden | Harper Horizon, 2022

Även om den här rätten låter fancy är den superenkel. Nyckeln är att låta pastan koka i såsen en stund. Citronen tränger in i pastan, och smakerna gifter sig perfekt. Jag kan inte få nog av citronsmaken, så jag gillar att avsluta rätten med färskpressad citronsaft.–Maria Provenzano

Vanliga frågor om citron vitlök räkor pasta

Kan jag ersätta pastan med Zoodles i det här receptet?

Du läser våra tankar. Citron, vitlök och räkor är fantastiska med pasta, men de smakerna kompletterar också zoodles (zucchininudlar) eller andra spiraliserade grönsaker som sommar- eller butternutsquash. (Skulle det vara squiodles?)

För att införliva spiraliserade grönsaker i detta recept utan att överkoka dem, måste du hoppa över steg 1 helt. Sedan i steg 5, tillsätt helt enkelt dina råa, rumstempererade zoodles (eller squoodles) i såsen, rör om snabbt i rätten i ungefär en minut och servera. Värmen från pannan och de andra ingredienserna kommer att värma upp din “pasta” lite.

Kan jag använda en annan form av pasta?

Det kan du ge dig på. Alla långa nudlar fungerar här, som spagetti eller fettuccine. Justera bara pastakoktiden till det som rekommenderas på kartongen.

Hur många medelstora räkor är det i ett pund?

Räkstorlekar anges i siffror, till exempel 21/25. När du går till skaldjursmarknaden och ser siffror som 26/30 eller 31/35 på skylten bredvid priserna, är det hur många du får per pund i genomsnitt. För medelstora räkor får du 41/50 räkor per pund.

Kan jag använda förkokta räkor?

Vi rekommenderar det inte, eftersom räkorna kan bli gummiaktiga när de värms upp. Håll dig till råa räkor för detta recept.

Citron Vitlök Räkpasta

En rosa skål fylld med citron vitlök räkor pasta med en gaffel vilande inuti.

Denna ljusa citronpasta innehåller stekade räkor, nudlar och en smörig vitlökssås. Det är en enkel kvällsmåltid som står på bordet på bara 30 minuter.

Maria Provenzano

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 30 min

  • Koka pastan al dente i en stor kastrull med kokande saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Skölj under tiden räkorna och torka sedan med hushållspapper. Strö lätt över räkorna med salt och peppar.

  • Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme och värm oljan. Tillsätt räkorna och koka på ena sidan i 2 till 3 minuter. Vänd räkorna och koka tills de nästan är genomstekta, 1 till 2 minuter till.

  • Rör ner vitlök och pressad röd paprika och koka i cirka 30 sekunder, var noga med att inte låta vitlöken bli brun, annars blir den bitter. Rör ner citronskal och saft.

  • Använd en tång för att ta upp bucatini ur grytan och överför den direkt i stekpannan med räkorna. Innan du rör om, häll 1/4 kopp av parmesanosten över pastan. Blanda allt väl och låt pastan koka i såsen i några minuter.

  • Tillsätt den färska persiljan och blanda ihop. Tillsätt salt, peppar, citronsaft och resten av parmesanosten efter smak. Rör ner några matskedar pastavatten medan du blandar ihop allt.

Servering: 1delKalorier: 744kcal (37 %)Kolhydrater: 90g (30 %)Protein: 43g (86 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 0,2gKolesterol: 238mg (79 %)Natrium: 1175mg (51 %)Kalium: 536mg (15 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 1213IU (24 %)C-vitamin: 23mg (28 %)Kalcium: 280mg (28 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 3 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply