Vi båda älskar denna tahinidressing. Av alla recept på salladsdressing vi har delat med oss, är denna tahinibaserade dressing den du hittar i vårt kylskåp. Den är krämig, smakrik och duggar över nästan vad som helst. Tänk rejäla sallader, spannmålsskålar, rostade grönsaker och till och med som en sås till kött eller skaldjur. Hoppa till receptet Creamy Lemon Tahini Dressing

Hemlagad tahinidressing

Vi har alla möjliga hemgjorda salladsdressingar på Inspired Taste, men den här tahinidressingen är den jag har oftast i kylen. Den skiljer sig inte så mycket från vår Dreamy Tahini Sauce, som vi också älskar.

Denna enkla salladsdressing innehåller tahini, citronsaft, vitlök och rostad sesamolja. Den är krämig, smakrik och perfekt för grönsaker, kokta spannmål eller används som en sås för grönsaker och kött. En total keeper!

Hemlagad tahinidressing

Hur man gör tahinidressing

För att göra vår tahinidressing behöver du bara vispa ihop allt. Du kanske märker att tahinin tjocknar lite på dig, men när du vispar i vattnet och övriga ingredienser ska det slappna av och förvandlas till en krämig sås.

För att göra denna dressing speciell, börja med hemlagad tahini. Vi började först göra vår tahini när vi delade med oss ​​av detta hummusrecept. Sedan dess har vi alltid föredragit hemgjord tahini framför butiksköpt.

Vispa ihop ingredienserna till tahinidressingen

Våra favoritanvändningar för tahinidressing

Använd denna enkla tahinidressing på nästan vad som helst, men här är några av våra favoriter:

 • Gröna som grönkål, romaine eller babysallat
 • Krisiga grönsaker som paprika, morötter och gurka
 • Kasta med kokta eller konserverade bönor, som kikärter
 • Det är fantastiskt att ringla över kokta spannmål som quinoa eller farro
 • Skeda den över rostade grönsaker

Vi hoppas att du provar denna tahinidressing; den är perfekt krämig och gjord utan mejeri eller majonnäs!

Fler recept på salladsdressing

Citron Vitlök Tahini Dressing

Vi båda älskar denna tahinidressing. Av alla recept på salladsdressing vi har delat på Inspired Taste är denna tahinibaserade dressing den du med största sannolikhet kommer att hitta i vårt kylskåp. Den är krämig, smakrik och duggar över nästan vad som helst. Tänk rejäla sallader, spannmålsskålar, rostade grönsaker och till och med som en sås till kött eller skaldjur.

Gör 1/2 kopp

Du kommer behöva

1/4 kopp välrörd tahini, prova hemgjord tahini

3 msk kallt vatten, mer om det behövs

3 matskedar färsk citronsaft

1 msk extra virgin olivolja

1 msk honung, lönnsirap eller agave

1 tsk rostad sesamolja

1 liten vitlöksklyfta, riven eller finhackad

1/4 tsk fint havssalt

1/4 tsk rökt paprika

Vägbeskrivning

  Vispa alla ingredienser till dressingen i en liten skål. Oroa dig inte om blandningen verkar klumpig först. När du väl vispar i vattnet kommer dressingen att slappna av och bli krämig. För en tunnare konsistens, tillsätt lite mer vatten.

  Smaka av med ytterligare citronsaft eller salt.

  Förvara dressingen i en lufttät behållare i upp till 5 dagar.

Adam och Joannes tips

 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 2 matskedar / Kalorier 149 / Totalt fett 12,7 g / Mättat fett 1,8 g / Kolesterol 0 mg / Natrium 163,1mg / Kolhydrat 8,6 g / Kostfiber 1,5 g / Totalt socker 4,7 g / Protein 2,7 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply