Citronkyckling är en smakrik måltid som bara behöver en handfull ingredienser!
Möra bitar av kyckling steks i pannan och slängs i en enkel syrlig-söt citronsås. Du kan inte slå smaken av färsk citron. Servera detta över ris för den perfekta vardagsmiddagen.
Att göra kyckling mör
Har du någonsin ätit en wokning och undrat hur man kan få köttet så förbannat mört? Oftast beror det på en teknik som kallas sammet.
Kött (nötkött eller kyckling) är marinerat i en kombination av äggvita, majsstärkelse, olja och ofta andra tillsatser som vinäger. Majsstärkelse är ett naturligt mörmedel (och används i det här receptet såväl som många andra wokfavoriter och till och med mongoliskt nötkött)!
Hur man gör citronkyckling
Detta enkla kycklingrecept är klart i bara 3 enkla steg!
- Tärna kycklingbröst och blanda med äggblandningen (enligt recept nedan). Kyl medan du gör såsen.
- Stek kycklingen i omgångar tills den är gyllenbrun.
- Tillsätt såsen och koka tills den är tjock och bubblig. Blanda med kyckling och servera.
Häll såsen rakt över om du har bråttom, men jag gillar att ta bort kycklingen från pannan, avglasa pannan med såsen och lägg sedan tillbaka kycklingen.
Garnera med citronskivor, salladslök eller gräslök och sesamfrön.
Dricks: För enkel skärning, frys in kycklingen ca 15 minuter före skärning om tiden tillåter (eller skär den medan den inte är helt upptinad).
Det är fantastiskt tillsammans med färska grönsaker som Sesame Bok Choy eller till och med helt enkelt ångad broccoli.
Matrester
Citronkyckling är en bra rätt att göra i förväg eller göra en dubbel sats så att du har massor av rester. Den håller sig i kylen i 3 till 4 dagar för enklare luncher!
Bättre än maträtter

Citronkyckling
Det här enkla citronreceptet är en söt, smaklig favorit, gjord på under en timme!
-
I en skål, kombinera kyckling med ägg, majsstärkelse och sojasås. Låt den marinera i kylen i minst 15 minuter eller upp till 1 timme.
-
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en liten skål.
-
Värm vegetabilisk olja på medelhög värme i en stor stekpanna. Ta bort kycklingen från äggblandningen, låt eventuellt överskott droppa av. Släng marinaden.
-
Tillsätt kycklingen i pannan i omgångar och fräs tills den fått färg och genomstekt, cirka 5 minuter.
-
Rör om såsen väl för att säkerställa att majsstärkelsen är helt införlivad. Häll den i pannan med kycklingen. Låt det puttra på svag värme tills det tjocknat, ca 3-4 minuter
-
Garnera med sesamfrön, tunt skivad salladslök och citronklyftor om så önskas.
Kyckling: För enkel hantering, lägg kycklingen i frysen i 15 minuter innan du skär upp den (valfritt). Kycklinglår fungerar bra i detta recept.
Citron: Färsk citronsaft är bäst för detta recept. Om du använder färsk citron, kan ½ tsk citronskal läggas till såsen för en extra boost av citronsmak.
Grönsaker: Grönsaker kan läggas till denna kyckling, sparris eller gröna bönor är bra alternativ. Ta ut kycklingen från pannan och ställ den åt sidan. Putsa grönsakerna och lägg dem i pannan. Stek dem i några minuter tills de är mjuka knapriga. Tillsätt kycklingen och såsen och fortsätt koka enligt anvisningarna.
För en krispig kyckling kan marinerad kyckling pudras i majsstärkelse och friteras i små omgångar vid 350°F i 4-5 minuter. Tjocka såsen och blanda med kyckling.
Kalorier: 258 | Kolhydrater: 22g | Protein: 27g | Fett: 6g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 114mg | Natrium: 814mg | Kalium: 474mg | Fiber: 0,2g | Socker: 13g | Vitamin A: 95IU | C-vitamin: 6mg | Kalcium: 16mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.