För detta citrusfänkålssallad, ruccola, fänkål, apelsiner, grapefrukt, rödlök och färska örter blandas ihop med en citrusvinägrett. Det är ett enkelt och nyttigt tillbehör.

Anpassad från Alanna O’Neil | Konsten att picknicka | Yellow Pear Press, 2021
Denna sallad är ljus, lätt och ack så glad, liknar vårens tidiga dagar. De briljanta citrusfärgerna är ett livfullt tillskott till alla picknickpålägg. Solsken på en tallrik när du behöver det! Jag tycker att fänkål är lite underskattad men här är det en läcker match till citrusfrukternas känsla.– Alanna O’Neil
Vanliga frågor om citrusfänkålssallad
Vad ska jag servera till denna sallad?
Våra testare fann att denna citrusfänkålssallad passade vackert med grillad kyckling eller fisk och var en uppfriskande sida när den serverades med en rejäl bakad pasta. Den reser också bra, vilket gör den utmärkt för picknick, tillsammans med stekt kyckling.
Varför kärnar man ut en fänkålslöka?
Medan kärnan i en fänkålslök är ätbar, är den fastare än resten av löken och kan vara svår att tugga.
Citrusfänkålssallad

Denna sallad är ljus, lätt och ack så glad, liknar vårens tidiga dagar. De briljanta citrusfärgerna är ett livfullt tillskott till alla picknickpålägg. Solsken på en tallrik när du behöver det! Jag tycker att fänkål är lite underskattad men här är det en läcker match till citrusfrukternas känsla.
Gör dressingen
-
Vispa ihop vinäger, apelsinjuice, grapefruktskal och honung i en vätskemätare. Häll i olivoljan i en jämn stråle, vispa ihop dressingen tills den blir emulgerad. Krydda med salt och hackad svartpeppar.
Sätt ihop salladen
-
Lägg fänkål, ruccola och lök i en stor serveringsskål. Häll hälften av dressingen ovanpå och blanda försiktigt ihop. Lägg till citrusrundorna, lägg dem ihop på ett pinwheel-sätt. Strö på fänkålsblad, dill och mynta allt eftersom. Spara några kvistar till garnering.
-
Ringla på resterande dressing och garnera med de reserverade örterna precis innan servering.
Servering: 1delKalorier: 175kcal (9 %)Kolhydrater: 27g (9 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gNatrium: 247mg (11 %)Kalium: 670mg (19 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 15g (17 %)Vitamin A: 1525IU (31 %)C-vitamin: 72mg (87 %)Kalcium: 127mg (13 %)Järn: 2mg (11 %)
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.
Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 8 mars 2022
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.