Denna kokosgräddpaj är ett gammaldags recept på lycka. En läcker kokosnötsvamp toppas med bågar av maräng och strös över strimlad kokos. En smörig, flagnande skorpa istället för en graham cracker skorpa ger precis rätt smak.

Två kokosgrädde pajer med marängtoppar, konditorivaror och strö över riven kokos

Denna coola, rika kokosgräddpaj är vacker och makalöst läcker. Den sticker ut bland de många läckra sötsakerna du kan hitta på ett södra bord när stora kockar siktar på att behaga. Den hemgjorda kokosgräddpajfyllningen är enkel att göra när du har gjort det några gånger. Ett elegant marängmoln är den klassiska finishen, med lite extra kokos som strös ovanpå marängen innan gräddningen, för att kommunicera exakt vilken typ av pajnöje som väntar de lyckliga som väntar på en bit.–Nancie McDermott

Vanliga frågor om Coconut Cream Pie

Hur stoppar jag min maräng från att släppa vätska?

En underkokt maräng eller en med för mycket vätska i kan släppa ut pärlor av vätska som samlas ovanpå marängen. För att undvika detta kan du slå ner ett par teskedar majsstärkelse i marängen för att stabilisera den.

Vad är skillnaden mellan kokosgräddpaj och kokoskrämspaj?

De två pajerna är väldigt lika, men en kokosgräddpaj har en vaniljsås som tillagas på spishällen innan den läggs till ett kokt pajskal, som i det här receptet eller i det här receptet på lönngräddpaj. För en kokosvaniljspaj läggs den okokta vaniljsåsen i pajskalet och tjocknar under gräddningen.

Coconut Cream Pie

Två kokosgrädde pajer med marängtoppar, konditorivaror och strö över riven kokos

Denna kokosgräddpaj är ett gammaldags recept på lycka. En läcker kokosnötsvamp toppas med bågar av maräng och strös över strimlad kokos. En smörig, flagnande skorpa istället för en graham cracker skorpa ger precis rätt smak.

Prep 15 minuter

kock 45 minuter

Total 1 timme

Till fyllningen av kokosnöt

Blindbaka skorpan

 • Värm ugnen till 375 ° F (190 ° C).

 • Klä en 9-tums pajform med degen och krympa sedan kanterna dekorativt. Klä degen med bakplåtspapper och fyll den med torkade bönor eller ris eller pajvikter. Grädda tills skorpan är mycket lätt brynt och något torr, ca 10 minuter.

 • Ta ut pajformen från ugnen, lyft försiktigt ut bakplåtspapper och vikter och sätt tillbaka formen i ugnen tills pajskalet är torrt och fint brynt, 10 till 12 minuter till. Låt den svalna till rumstemperatur.

Gör fyllningen av kokosnöt

 • Vispa äggulorna i en medelstor skål.

 • I en medelstor kastrull, kombinera socker, mjöl och salt. Använd en gaffel eller en visp för att blanda dem väl. Häll mjölken i pannan och rör om väl med en visp eller en spatel tills allt är väldigt väl blandat och de torra ingredienserna verkar ha löst sig. Sätt kastrullen på medelhög värme och koka, fortfarande rör om med visp eller spatel, tills blandningen värms upp och nästan kokar och ångar och tjocknar till en slät, sammetslen sås, 6 till 8 minuter. Ta kastrullen från värmen.

 • Skopa ur ca 1/2 kopp av den varma mjölkblandningen med en måttbägare. Börja röra om de vispade äggulorna med en visp eller en stor sked och börja sakta, sakta tillsätta 1/2 koppen av den rykande heta mjölkblandningen, rör hela tiden medan du häller. (Detta värmer upp äggen och avskräcker dem från att stelna.) Häll långsamt tillbaka äggula- och mjölkblandningen i blandningen i pannan, rör om tills den är helt införlivad.

 • Sätt tillbaka pannan på medelhög värme och fortsätt att laga mat, rör om och skrapa botten av pannan ofta, i 2 till 3 minuter. Fortsätt att laga mat, fortfarande rör om och skrapa men lite mer då och då, tills blandningen tjocknar avsevärt och börjar behålla sin form när en klott tappas från skeden. Låt det sedan komma till en mjuk men bullrig koka, med stora, blobbiga bubblor som dyker upp, poppar, ploppar och ångar som lava i en tecknad vulkan. Låt det koka försiktigt i 1 minut. Ta kastrullen från värmen.

 • Tillsätt 1 kopp av kokosnöten, smöret och vaniljen till vaniljsåsen i pannan och rör om. När smöret är smält och införlivat i vaniljsås, lägg ett ark plastfolie direkt på ytan av vaniljsås och ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur. När vaniljsåsen har svalnat till rumstemperatur tar du bort plastfolien och öser ner vaniljsåsfyllningen i kakan.

Gör marängen

 • Värm ugnen till 350 ° F (176 ° C)

 • Vispa äggvitorna i en medelstor skål med en elektrisk mixer på medelhastighet tills det blir skum. Öka hastigheten till högt och tillsätt gradvis sockret, ca 2 matskedar åt gången. Vispa äggvitorna tills de sväller upp till fylliga, blanka, mjuka moln som håller fasta, lockiga toppar.

Sätt ihop och grädda pajen

 • Ös marängen ovanpå den avsvalnade vaniljsåsfyllningen, bred ut den hela vägen till skorpan och skär marängen något i mitten av pajen. Skapa svep och virvlar i marängen för dekorativ effekt och strö den återstående 1/4 koppen av kokosnöten över toppen av marängen.

 • Placera kokosgräddpajen i mitten av ugnen och grädda tills marängen är vackert gyllenbrun, 10 till 15 minuter. Lägg pajen på ett galler eller en vikt kökshandduk och låt svalna till rumstemperatur. Servera i rumstemperatur eller, om så önskas, kyl och servera kyld.

Servering: 1skivaKalorier: 434kcal (22 %)Kolhydrater: 50g (17 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 14g (88 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 83mg (28 %)Natrium: 191mg (8%)Kalium: 238mg (7 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 31g (34 %)Vitamin A: 353IU (7 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 104mg (10 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply