Kokoscrème brûlée-tårta är lite av en showstopper – krämig kokosfyllning, smöriga bakverk och en söt och knäckig topp. Vad finns att inte älska?

En delvis skivad kokoscrème brûlée-tårta toppad med hallon på en vit linneduk med en gaffel och en servett bredvid.

Denna fantastiska dessert tar mycket mindre ansträngning än man kan förvänta sig. Det börjar med en rik, smörig deg och slutar med en silkeslen, subtilt smaksatt kokosfyllning och, i skarp kontrast, en sockerrik topping som splittras vid minsta beröring.–David Leite

Kan jag lägga detta under broilern?

Den glasartade ytan på denna tårta, lånad från crème brûlée, kan tyvärr inte kopieras under en broiler. Mina herrar (och herrar), starta dina blåsfacklor.

Kokos Crème Brûlée Tart

En delvis skivad kokoscrème brûlée-tårta toppad med hallon på en vit linneduk med en gaffel och en servett bredvid.

Kokoscrème brûlée-tårta är lite av en showstopper – krämig kokosfyllning, smöriga bakverk och en söt och knäckig topp. Vad finns att inte älska?

Prep 30 min

kock 1 hr 30 min

Total 3 timmar 45 min

Gör skorpan

 • I en skål, vispa ihop mjöl, socker och salt. Skär i smöret med en konditorimixer eller 2 knivar med sax-mode tills smöret är lika stort som små ärtor.

 • Strö 1 matsked av vattnet över mjölblandningen, rör försiktigt med en gaffel för att fukta den jämnt. Fortsätt att tillsätta vatten tills degen precis börjar gå ihop när en liten bit trycks mellan fingrarna; överarbeta inte degen.

 • Tryck ihop degen till en boll och knåda den så försiktigt i bunken. Forma degen till en skiva, slå in den i plastfolie eller vaxpapper och ställ i kylen i minst 30 minuter eller upp till 2 dagar.

 • På en lätt mjölad yta, rulla degen till en 12- till 13-tums runda. Flytta försiktigt degen till en 9- eller 10-tums rund räfflad tårtform med löstagbar botten och tryck försiktigt degen mot botten och upp på sidorna. Trimma degen till cirka 1/2 tum ovanför kanten på pannan. Vik in den överhängande skorpan och tryck försiktigt degen mot sidorna av pannan så att den sträcker sig bara 1/4 tum ovanför kanten. Pricka botten och sidorna av skalet med en gaffel och ställ i kylen i 30 minuter.

 • Värm ugnen till 350°F (175°C). Ställ ett galler i mitten av ugnen.

 • Klä tårtskalet med en bit kraftig aluminiumfolie, tryck in det tätt i botten och mot sidorna och fyll med okokt ris eller bönor. Grädda i 20 minuter. Ta bort folien och riset eller bönorna och grädda i cirka 10 minuter längre, tills de är ljust gyllenbruna. Låt svalna helt på a galler.

Gör fyllningen

 • Värm ugnen till 350°F (175°C).

 • Bred ut kokosen på en stor plåt och rosta i ugnen, rör om två gånger, tills den är gyllenbrun, 6 till 8 minuter. Ta bort från ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 300°F (150°C) eller stäng av den för en stund och förvärm den sedan igen.

 • Koka upp grädden, den rostade kokosen och halvan och halvan i en stor kastrull på medelvärme. Ta genast bort från värmen, täck över och låt dra i 35 minuter.

 • När du är redo att baka tårtan, i en stor skål, vispa ihop äggulor, turbinadosocker och salt. Fortfarande vispning konstant, tillsätt långsamt gräddblandningen. Häll blandningen genom en fin sil över ett stort glasmått, tryck hårt på de fasta ämnena för att extrahera så mycket vätska som möjligt.

 • Lägg tårtformen på en plåt. Dra ut ugnsgallret något, lägg bakplåten på gallret och häll vaniljsåsen i tårtformen. Grädda i 25 till 30 minuter, tills den knappt stelnat. Titta noga på vaniljsåsen på slutet, eftersom den kan stelna och snabbt överkoka. Tänk på att vaniljsåsen fortsätter stelna när den svalnar. Ta bort tårtan från plåten och låt svalna helt på galler.

 • Strax före servering tar du bort sidan av pannan från tårtan. Torka försiktigt ytan på vaniljsåsen med kanten på en pappershandduk för att ta bort eventuell kondens. Sikta turbinadosockret jämnt över vaniljsåsen. Flytta lågan på en blåslampa jämnt fram och tillbaka precis ovanför toppen av tårtan, undvik skorpan, tills sockret är jämnt brynt. Låt stå i ca 5 minuter innan servering. Skär i klyftor och servera med hallon om så önskas. Ursprungligen publicerad 19 maj 2010.

KOKAR ANMÄRKNINGAR

 • Sötad flingad kokosnöt är torkad kokos som tillsatts vatten och socker. Den ökade fukten förstärker ömhet och smak. Den är väldigt söt. Vissa säger att dess smak och munkänsla mest liknar färsk kokosnöt. Förvara alla typer av torkad kokos i en lufttät behållare på en sval, mörk plats. Orostad torkad kokosnöt bör hålla sig i cirka 4 månader i kall rumstemperatur, 5 till 6 månader i kylen och 8 till 12 månader i frysen.
 • Rosta kokosnöt Jag föredrar smaken av rostad kokos framför rå. Det tillför ett djup av smak och en värme som är oemotståndlig. När den rostar, rör kokosnöten i kanten av bakplåten i mitten och den fortfarande vita kokosnöten till utsidan med en bred metallspatel för att säkerställa en jämn brynning. Om du rör om det nära halvvägsmärket och sedan igen mot slutet kommer du att få en jämnt rostad gyllenbrun kokos. Jag föredrar en djupt gyllenbrun till en ljusare. Titta noga.
 • Turbinado socker är rent rårörsocker med stora bruna kristaller och en delikat melasssmak. Den smälter bra, vilket gör den perfekt att strö ovanpå crème brûlée. Om du först finmaler sockret i en mixer, kommer det att ge dig en slät, glasliknande topp efter att ha brännats.

Servering: 1delKalorier: 503kcal (25 %)Kolhydrater: 36g (12%)Protein: 7g (14%)Fett: 38g (58 %)Mättat fett: 24g (150 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0,5gKolesterol: 227mg (76 %)Natrium: 145mg (6 %)Kalium: 163mg (5 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 18g (20 %)Vitamin A: 1275IU (26 %)C-vitamin: 0,5mg (1 %)Kalcium: 80mg (8%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply