Dessa kokoslimekakor får en smakhöjning från kokosolja, strimlad kokosnöt och limejuice. Limeglasyren och skalgarneringen kastar dem in i stjärnterritorium.

Kokoslimekakor översållade med glasyr och garnerade med limeskal på vaxpapper.

Det här receptet är inspirerat av de krispiga kokosnötskakorna från Tate’s som jag hittar i bodegor och butiker nära min lägenhet i New York City. Tates Bake Shop började i Hamptons men har utökat sina bakverk till butiker över hela landet. Här blandar jag idén om deras superlätta, smöriga kokosnötskaka med mina favoritlimesockerkakor. Den intensiva, citrusaktiga limesmaken och en hint av rostad kokos i dessa kakor är otrolig. Jag varnar dig dock: De är beroendeframkallande.–Tara tesked

Vanliga frågor om kokoslimekakor

Kan jag frysa kakdegen innan bakning?

Ja. Efter att ha skopat degen till bollar i steg 7, placera degbollarna på bakplåtarna och ställ in i frysen tills de är frysta. Förvara dem i en återförslutningsbar påse och grädda från frysta, efter behov. Observera att du kan behöva lägga till 1 till 2 minuter till din gräddningstid.

Hur rostar jag kokos?

Bred ut kokosnöten i ett enda lager på en kantad bakplåt och placera i en ugn på 325°F (163°C) och tillaga tills den är gyllene, 5 till 10 minuter. Rör om en gång under gräddningen för att säkerställa att bitarna av kokosnöten rostas jämnt.

Kokoslimekakor

Kokoslimekakor översållade med glasyr och garnerade med limeskal på vaxpapper.

Kokos och lime går hand i hand och dessa krispiga sockerkakor med limeglasyr är inget undantag. De är som en tropisk semester, i kakform.

Tara tesked

Prep 30 min

laga mat 45 min

Total 1 hr 15 min

Gör kakorna

 • Värm ugnen till 350˚F (180°C). Justera ugnsgallret till mittläget. Klä 2 kantade bakplåtar med bakplåtspapper.

 • I en liten kastrull på medelvärme, låt sjuda 1/4 kopp limejuice tills den reducerats till hälften, cirka 4 minuter.

  Håll noga koll på juicen eftersom den minskar eftersom den när den väl börjar avdunsta tenderar att försvinna ganska snabbt.

 • Ta kastrullen från värmen och rör ner limeskal och kokosolja.

  Om du tänker på det, skala dina limefrukter några dagar i förväg och låt skalet torka ut lite. Detta kommer att göra det lättare att fördela både i kakdegen och när du strö ovanpå kakorna. Om du använder den direkt efter zesting kommer bitarna att klumpa sig.

 • I en medelstor skål, kombinera mjöl, grädde av tartar, bakpulver och salt.

 • Vispa ihop smör, socker, 1/4 kopp konditorsocker, kokos och ägg i skålen på en ställmixer med paddeltillbehöret på medelhastighet, skrapa ner sidorna av skålen då och då tills det är väl blandat, 2 till 4 minuter.

 • Tillsätt lime-olja blandningen och blanda tills det blandas. Sänk hastigheten till låg; tillsätt mjölblandningen och blanda tills det blandas.

 • Använd en sked eller en kakskopa för att ösa degen till 1 1/2-tums (4-cm) bollar och placera, 2 tum (5 cm) från varandra, på förberedda bakplåtar.

  Se till att lämna lite utrymme mellan kakorna på bakplåten eftersom de kommer att spridas något under gräddningen.

 • Grädda tills gyllenbrun runt kanterna, 13 till 18 minuter.

 • Ställ upp plåten på galler och låt svalna något. Lägg kakorna på galler och låt svalna helt.

Isa kakorna

 • Ringla glasyren över kakorna. Om så önskas, strö över kristallsocker och extra limeskal, om så önskas. Låt kakorna vila tills glasyren stelnat, ca 5 minuter. Sluka.

  En påse med hörnet avklippt eller en spritspåse med spets nr 3 gör det enkelt att glasyra kakorna och ger dig mer kontroll över dina typ A-personligheter.

Servering: 1kakaKalorier: 137kcal (7 %)Kolhydrater: 22g (7 %)Protein: 1g (2%)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 5mg (2%)Natrium: 101mg (4 %)Kalium: 29mg (1 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 14g (16 %)Vitamin A: 10IUC-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 3mgJärn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 15 december 2020

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply