Detta kokos tres leches tårta är ett riff på den populära latinska mjölkindränkta sockerkakan. Detta verkligt exceptionella dessertrecept använder kokosextrakt i kakan, kokosmjölk i det krämiga duggregn och rostad kokos som garnering.

Tre bitar vit kaka toppade med frosting och rostad kokos på individuella blå glasskivor med gafflar vilande på sidan.

Anpassad från Molly Gilbert | Plåtpanna godis | Union Square & Co., 2022

Vanligtvis är en sockerkaka indränkt i tre typer av mjölk (avdunstad, kondenserad och hel) med latinamerikanska rötter, tres leches-kaka är en av mina favoriter. Jag älskar hur den går över gränsen mellan tårta och pudding, den mjuka kakan sveper i sval krämighet både ovanpå och under.

Denna version avviker från äkthet med tillägg av kokosnöt – tre former av kokos, faktiskt. Vi lägger till lite extrakt till kakan, byter ut kokosmjölk mot evaporerad mjölk i duggregn och toppar det hela med några söta rostade kokosbitar.–Molly Gilbert

Vanliga frågor om Coconut Tres Leches Cake

Kan jag göra denna tårta i förväg?

Ja, åtminstone delvis. Grädda kakan och kyl den, häll sedan mjölkblandningen över det hela. Låt din kaka dra/svalna i kylen i några timmar eller tills du ska servera, gör sedan frostingen och avsluta den. Traditionell tres leches-kaka äts bäst inom de första 48 timmarna, och vi rekommenderar samma sak med det här receptet, även om du kanske upptäcker att den håller sig i upp till 4 dagar.

Vad är skillnaden mellan strimlad kokos och sötad kokos?

Skillnaden ligger i sockret. Strimlad kokos är bara kokosnöt utan tillsatta ingredienser. Strimlarna separeras mycket lätt och är torra. Sötad kokos har tillsatt socker, vilket gör den fuktigare och sötare.

Vad är det bästa sättet att rosta kokos?

Bred ut den i ett enda lager på en plåt och grädda den i en ugn på 350°F (180°C) i 3 till 8 minuter, släng då och då tills den är gyllenbrun och doftande.

Coconut Tres Leches tårta

Tre bitar vit kaka toppade med frosting och rostad kokos på individuella blå glasskivor med gafflar vilande på sidan.

Till denna tres leches tårta med kokos, rik kokossmak möter krämig mjölkindränkt sockerkaka. Söt frosting, limeskal och rostad kokosnöt kröner denna klassiska efterrätt.

Molly Gilbert

Prep 40 min

laga mat 30 min

Total 1 hr 30 min

Gör tårtan

 • Värm ugnen till 350°F (175°C) med ett galler i mittläget. Belägg en kantad bakplåt med nonstick-spray.

 • Vispa smör och socker på medelhög hastighet tills det är lätt och fluffigt i skålen på en stavmixer med paddeltillbehöret eller i en stor skål med en handhållen mixer, 3 till 5 minuter. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt och skrapa ner sidorna av skålen efter varje tillsats (oroa dig inte om blandningen börjar se tjock ut, den kommer att smälta ihop när du lägger till fler ingredienser).

 • I en stor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver och salt.

 • Vispa ihop mjölk, olja, vanilj och kokosextrakt i en stor måttbägare.

 • Lägg omväxlande till de torra och våta ingredienserna till äggblandningen, börja och sluta med de torra ingredienserna och blanda på låg hastighet efter varje tillsats, blanda sedan bara tills en slät smet går ihop.

 • Häll smeten i den förberedda bakplåten och fördela den jämnt till hörnen med en stor förskjuten spatel. Grädda tills sidorna av kakan dras bort från formen och en testare som sätts in i mitten kommer ut ren, 30 till 35 minuter.

Gör duggregnet

 • I en medelstor skål, vispa ihop kokosmjölk, kondenserad mjölk och helmjölk.

 • Använd en tandpetare eller spett för att sticka hål över hela den varma kakan och häll sedan långsamt droppen över toppen. Det är viktigt att gå långsamt här för att kakan ska suga upp duggregnet; det kommer att verka som för mycket, men få inte panik! (Vissa kommer att absorberas, och vissa kommer att skapa den där läckra lilla sjön på botten när du skivar kakan.)

 • Låt kakan svalna helt, ca 20 minuter. Kakan kan täckas och förvaras i kylen i flera timmar innan frosting.

Gör frostingen

 • Vispa grädden och sockret i bunken på en ställmixer med visptillbehöret eller i en stor skål med en handhållen mixer tills det bildas styva toppar, 4 till 5 minuter. Använd en gummispatel för att försiktigt vika in limeskalet.

 • Bred frostingen rikligt över kakan. Toppa med den rostade kokosen. Servera omedelbart, eller förvara, tätt övertäckt, i kylen i upp till 3 dagar.

Servering: 1delKalorier: 410kcal (21 %)Kolhydrater: 42g (14%)Protein: 6g (12%)Fett: 25g (38 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 0,3gKolesterol: 90mg (30 %)Natrium: 112mg (5 %)Kalium: 239mg (7 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 29g (32 %)Vitamin A: 665IU (13 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 120mg (12%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 7 oktober 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

1 Comment

 1. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Leave a Reply