Slå på sommarvärmen och mjuka upp med en silkeslen kopp kall bryggning.
Allt som behövs är nymalet kaffe och vatten för att göra den bästa koppen kallbryggning du någonsin smakat!
Kallbryggning gör att alla kan njuta av den rika, robusta smaken av färskt kaffe, men utan syra eller bitterhet som kan orsaka matsmältningsbesvär eller halsbränna.

Vad är Cold Brew?
Till skillnad från vattnigt iskaffe som är varmbryggt, sedan kylt och hällt över is, görs kallbryggning genom att kaffesump blötläggs i kallt vatten i flera timmar.
- Slå eftermiddagens blah med en dos koffein i en kall brygd.
- Kallbryggning förstärker smakerna av nöt- och chokladkaffe, vilket gör den perfekt för smaksatta drycker.
- Hemlagad kallbryggning är enkel, ekonomisk och låg i kalorier.
- Spara kylutrymme och anpassa kallbryggning genom att göra den superkoncentrerad.

Ingredienser & variationer
Kaffe – För den bästa smaken (och lägre syra) undvik lätta stekar och använd din favorit och färskaste gourmetvariant. Mellan- och mörkrostat kaffe gör de godaste kalla bryggorna. Grovt mal är också att föredra för att få klart, grynfritt kaffe som blir lättare att filtrera. För bästa resultat, mal kaffebönor precis innan de tillsätts i vattnet.
Vatten – Använd vatten på flaska eller kranvatten som har filtrerats för att ta bort klor och andra bismaker.
Variationer – Tillsätt socker, sötningsmedel, enkel sirap eller hela kryddor som kanel, muskotnöt eller vaniljstång, efter din smak. Prova dina favoritsmaksstek, eller lägg till en droppe eller två bakextrakt. Hasselnöts-, vanilj-, hallon-, kokos- eller chokladextrakt kommer att ge dina kaffeblandade drycker en stil.
Överväg att göra kallbryggda isbitar så att dina kaffedrycker håller sig goda och starka! Använd kall bryggning som bas för en kylig pumpa spice latte eller tillsätt lite Irish cream. Och glöm inte att toppa den med DIY-vispad grädde och en klick hemgjord kolasås.

Hur man gör Cold Brew Coffee
Det här receptet kan inte bli enklare! Bara två ingredienser (och lite tålamod!) är allt som krävs.
- Häll malet kaffe i en burk eller fransk press i den mängd som rekommenderas i receptet nedan.
- Lägg till vatten. Kyl i 12 timmar.
- Filtrera genom ett te- eller kaffefilter, eller tryck på sumpen om du använder en Fresh Press.
- Tillsätt mjölk, sötningsmedel eller smakämnen, eller servera på is efter din smak.


Hur man förvarar Cold Brew
Förvara kallbrygga i en glasburk i kylen och använd den inom en vecka för bästa smak. Det håller längre, men smaken kommer att minska.
Kalla och uppfriskande drycker
Gjorde du denna Cold Brew? Lämna oss en kommentar och en kommentar nedan!

Kallbryggning
Gör ett silkeslent kallbryggt kaffe med detta superenkla recept med två ingredienser!
-
I en fransk press eller stor burk med lock, kombinera kaffesumpen och kallt färskvatten. Kyl i 12 timmar.
-
Om du använder en fransk press, tryck på sumpen och häll det kalla kaffekoncentratet i en ren burk eller kanna. Om du använder en burk, häll kaffet genom ett kaffefilter i en ren burk.
Näringsinformation inkluderar inte tillägg eller sötningsmedel.
Förvara kallbrygga i en glasburk i kylen och använd den inom 7 dagar för bästa smak.
Natrium: 12mg | Kalcium: 7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



