Comté och sesam twists är ett enkelt franskt sätt att fira Bastilledagen, eller vilken dag som helst, egentligen. Smördeg är liljeförgylld med charmig fransk ost; krispiga och ostliknande, de är perfekta när de äts ur hand och tillsammans med något bubbel. Vive la celebration!

Anpassad från Rebekah Peppler | À Tabell | Chronicle Books, 2021

Jag var i en liten slaktare i Bourgogne och köpte fläskkotletter när jag såg dem: snodda, smöriga, ostiga, knapriga färdigförpackade smördegsstavar som gav mig en statskupp. Bokstavligen översatt till “en träff eller chock i hjärtat” beskriver den här frasen en omedelbar, intensiv förälskelse för något. (För människor använder fransmännen ofta den lika stämningsfulla termen “blixtnedslag”, un coup de foudre, vilket betyder kärlek vid första ögonkastet.) Min crush kom hem med mig direkt, och jag har inte kunnat hitta just det märket sedan dess. Så jag skrev det här receptet och önskar dig en livstid av lycka med henne.–Rebekah Peppler

VAD KAN JAG ANNAT PLATA I DESSA VÄNDNINGAR?

Det är upp till dig, bien sur. På bilden ser du Rebekah Pepplers alternativa version som har fyllts med hackade fikon och svarta oliver. Prova andra ostar — kanske något mjukare? Lite torkad frukt. Karamelliserad lök skulle vara fantastiskt gott. Även en liten nypa av den där allestädes närvarande bagelkryddan skulle vara vacker fantastiskt.

  • Värm ugnen till 400°F (200°C). Klä två kantade bakplåtar med bakplåtspapper.
  • Flytta smördegen till en lätt mjölad ytaoch rulla till en 20 x 10 tum (50 x 25 cm) rektangel (cirka 1/8 tum) [4 mm] tjock).

    ☞ TESTERTIPS: Om din smördeg kommer i en lite större förpackning, öka mängden ost och sesamfrön något.

  • Strö Comté och sesamfrön på en lång halva av degrektangeln, lämna en 1/4-tums [6 mm] bård runt kanterna. Vik den andra hälften över ost-och-sesamfyllningen. Skära degen i kors och tvärs i 32 remsor (var och en ca 2/3 tum gånger 5 tum [17 mm by 12 cm]).
  • Överför remsorna till de förberedda bakplåtarna. Placera ett ark i kylen medan du arbetar med det andra arket. Arbeta med en remsa i taget, borsta lätt med det uppvispade ägget. Vrid varje remsa och strö över salt. Överför arket med tvistar till kylen och upprepa med de återstående degremsorna.
  • Grädda tills djupt gyllenbrun, 18 till 20 minuter. Servera varm eller överför till ett galler som svalnar svalna helt, ca 15 minuter.

Servering: 1 serveringKalorier: 31 kcalKolhydrater: 1 gProtein: 2 gFett: 2 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 13 mgNatrium: 23 mgKalium: 10 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 67 IUKalcium: 68 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Rebekah Peppler. Foto © 2021 Joann Pai. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Du kan inte gå fel med smördeg vridna med läcker smält ost. Dessa Comté och sesam twists är beroendeframkallande, crave-värdiga och kanske farliga att ha i närheten! Som sagt, gör dem.

Dessa är fantastiska, enkla, snabba och imponerande. Allt du behöver är en klassisk champagnecocktail vid sidan av (eller kolsyrat vatten!) och du har en härlig hors d’oeuvre.

Alla som provade dessa krispiga, smakrika Comté- och sesam-twists älskade dem. Kombinationen av smaker är förtjusande och frasigheten i smördegen gör dessa till ett bra mellanmål. Det tog mig några försök att bemästra “vridningen”, men sedan gick processen snabbt. Om de inte äts upp omedelbart kan de användas till så mycket. De skulle vara ett trevligt tillbehör till tomatsoppa eller en sallad. Jag skulle också lägga till dem på en charkbräda.

De går snabbt ihop och har en ganska kort gräddningstid så de skulle passa utmärkt att underhålla. Jag tog ett par innan de lades i frysen, bara för att se om de skulle frysa bra. Domen var att de definitivt är godast direkt ur ugnen när de är fina och frasiga. De var bra efter frysning och kunde definitivt göras i förväg, de är bara inte riktigt så krispiga.

Dessa Comté och sesam twists är ett läckert och enkelt mellanmål eller förrätt. Osten och sesamfröna är en enkel kombination och hjälper till att skapa ett utsökt välsmakande och krispigt resultat. Vi åt dessa varma och i rumstemperatur och tyckte att de var läckra åt alla håll.

Jag experimenterade med flera typer av havssalt i mitt skafferi – Maldon-flingor gav dessa en klassisk salt crunch, rökt isländskt havssalt tillsatte lite extra smakdjup och isländskt havssalt av blåbär gav en subtil ljus fruktighet till slutresultatet (plus tillsatt några roliga lila flingor). Vi gillade dem alla och skulle förmodligen göra något av varje i framtiden. Jag rekommenderar att bryta sönder flingorna en liten bit medan du strö över och gå lite lätt på saltet eftersom osten redan är ganska salt.

Dessa är ett bra mellanmål, men skulle förmodligen vara härliga på en ostbräda, eller som en rolig förrätt med vänner. Jag fick ett bättre resultat genom att arbeta med halva degen i taget under tvinnafasen och kyla den andra halvan. Om smördegen blir för varm är den riktigt knepig att arbeta med. Jag kylde också ett ark med färdiga vändningar som ett experiment i cirka 5 minuter innan jag gräddade och fann att brickan gav mycket mer konsekventa resultat än den som jag inte kylde.

Jag tyckte också att min pizzaskärare var det optimala verktyget för att skära dessa degremsor, men en kniv fungerar också utmärkt. Jag avslutar med att säga att mina puffar inte såg lika perfekta eller enhetliga ut som på bilden, men vi hade inget emot det – deras stökighet bidrog till deras hemgjorda tilltalande.

Frysta smördeg gör dessa Comté och sesam twists enkla. Dubbla det om fler än fyra personer har bjudits in eller dyker upp, och få dem att hjälpa till. Vrid inte för mycket, annars blir vridningarna för tunna och bränns. De kommer att bli bra ändå, och jag talar av erfarenhet, men de som inte blir alltför vridna kommer att bli ännu bättre. Dessa var perfekta med prosecco, överbliven torr Riesling och med Côtes du Rhône, och jag kan tänka mig att de skulle passa bra med vilket vin som helst om det fanns några kvar. 33 försvann på nolltid så lagringsmöjligheter behövs egentligen inte.

Perfekt för sommarapéro! Jag älskar det här receptet på Comté och sesam twists! Så enkelt med den frysta smördegen. Jag kunde inte hitta någon Comté så jag använde Gruyere. Lukten av dessa matlagning var så god. Smaken är fantastisk och smördeg är alltid så gott. Jag var ganska långsam med vridningen och bakverket blev mjukare för varje minut så jag var lite orolig, men slutresultatet blev perfekt.

Jag tror att jag får lägga till lite mer sesam nästa gång eftersom fröna verkade försvinna. Kanske strö lite ovanpå. Jag gillar verkligen tvistarna varma färska ur ugnen men jag är säker på att de blir goda i rumstemperatur också. Jag har redan bestämt mig för att sätta dessa på min Bastille Day-meny.

Ursprungligen publicerad 14 juli 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply