Låt magin börja och piska fram detta rika och chokladiga magiska skalrecept på några minuter.
Bara två ingredienser och ett par minuter i mikron är allt som krävs för att göra denna läckra fruktdipp eller topping. Ringla den på glass eller till och med frukt!

Vad är ett magiskt skal?
Magic shell är en chokladsirap som “magiskt” torkar till ett härdat, knaprigt skal när det toppas över kall mat som glass. Tillsatsen av lite kokosolja gör att den inte blir för hård (och den smakar fantastiskt) så att den är lätt att äta.
Enkel glasspåfyllning!
- Detta hemlagade magiska skalrecept klär upp alla frysta desserter och gör även de enklaste godsakerna roliga och snygga.
- Det använder bara två ingredienser och förberedelserna går supersnabbt!
- Medan det fortfarande stelnar, släng på lite färgglada strössel eller hackade nötter till skaffa den där glassbarlooken!
- Gör och ta med till någon fest eller picknick och klä upp alla desserterna!




Ingredienser till Magic Shell
Choklad – Halvsöta chokladchips är bäst för detta recept, men mörk choklad, vit choklad och till och med jordnötssmörchips kan användas!
Olja – Vi använder kokosolja eftersom den har en högre fetthalt som gör att chokladen hårdnar snabbare. Om du inte gillar kokossmaken, använd raffinerad kokosolja eller solrosolja.
Hur man gör ett magiskt skal
Det här är en annan sorts chokladsås. Det är ultrasnabbt och enkelt och stelnar så fort det träffar glassen.
- Kombinera chokladchips och kokosolja i samma mikrovågssäker skål (enligt recept nedan).
- Mikrovågsugn, pausa för att röra om blandningen enligt anvisningarna tills den är kombinerad och smält.
- Häll över glass eller kyld frukt.

Hur man använder ett magiskt skal
Imponera på dina gäster (vi menar barnen OCH de vuxna!) och använd magiskt skal över din favoritglass, kyld frukt som skivade äpplen eller jordgubbar, eller ringla över en banansplit. Prova den på fryst änglamatstårta.
Andra “magiska” recept
Magiskt skal behöver inte vara det enda tricket i rockärmen! Prova några av dessa andra roliga godsaker.
Magic Cookie Bars – Kokos, chokladchips och nötter på en grahamsbas
Death by Chocolate Magic Bars – Ooey, gooey och choklad!
Peanut Butter Magic Cookie Bars – Söt, krispig kombination av choklad och jordnötssmör
Hur man lagrar Magic Shell
- Överbliven Magic Shell kan förvaras i en förseglad behållare i rumstemperatur i upp till en månad eller i frysen i 4 månader.
- Om den stelnar, smält den i mikron i 30 sekunders intervall tills den är slät igen.
Mer glasspålägg
Älskade din familj detta magiska skal? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!



