Frukosthash är ett otroligt gott sätt att börja dagen på!
I detta Corned Beef Hash-recept tillagas cornedbeef, potatis och paprika i en enda stekpanna och toppas med ägg!
Det är också en rejäl måltid som kan avnjutas till frukost, lunch eller till och med middag. Den bästa delen? Det är så enkelt att tillaga i bara en panna.
Ingredienser i Corned Beef Hash
En corned beef-frukosthash är en smaskig frukostpanna, gjord av att steka potatis, corned beef (naturligtvis!) och grönsaker tillsammans till en enkel måltid – tänk på det som pommes frites med extra godsaker (låter fantastiskt, eller hur?!).
Corned Beef: Corned beef i sig är en oxbringa som har saltats. Detta är perfekt för överbliven corned beef men om du inte har rester, använd deli corned beef. Jag brukar be delikatessdisken att skiva lite corned beef extra tjockt. Använd gärna skinka eller bacon istället för corned beef.
Ägg: Du kan toppa den här rätten med ett pocherat ägg eller lägga till dem direkt i pannan och grädda i ugnen i några minuter. Jag brukar välja ugnsmetoden, eftersom det är enklare (enligt receptet nedan)!
Potatis & Lök: Om du har rester av rostad potatis, kokt eller till och med bakad potatis, fortsätt och använd dem. Butiksköpt hash brown potatis fungerar också bra.
Variationer
Allt du kombinerar med en cornedbeef-middag är bra i cornedbeef-hash!
- Hackade vitlöksklyftor, färska örter och gräslök.
- Överbliven potatis (även potatismos), hashbrown eller sötpotatis.
- Överbliven kål, svamp eller andra grönsaker.
Hur man gör Corned Beef Hash
Detta är den perfekta måltiden för att njuta av rester från corned beef och colcannon!
- Fräs corned beef, lök, paprika och potatis tills det blir fint och knaprigt.
- Skapa 4 hål eller “brunnar” i hashen och knäck ett ägg i varje.
- Grädda tills äggen är genomstekta, ca 12 minuter.
Jag gillar att mina gulor är mjuka och lite rinnande eftersom de definitivt ger en krämighet till rätten, men koka dem såklart efter eget tycke!
Matrester? Inga problem! Corned beef-hash värms lätt upp i mikron, men ta bort äggen först så att de inte blir gummiaktiga.
Fler överblivna Corned Beef-idéer
Har du gjort denna Corned Beef Hash? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!
Corned Beef Hash
Corned beef-hash är det perfekta sättet att använda all överbliven cornedbeef! Potatis, paprika och överbliven corned beef sauteras tills de är knapriga, toppas med ett knäckt ägg och bakas till perfektion.
-
Värm ugnen till 375°F
-
Smält 2 matskedar smör i en ugnssäker stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och corned beef, koka tills löken är mjuk, ca 5 minuter.
-
Rör ner resterande smör, tillsammans med potatis och grönpeppar. Fortsätt koka i 5-7 minuter eller tills potatisen börjar få färg. Var noga med att inte röra för ofta, eftersom det gör att potatisen blir knaprig.
-
Skapa fyra brunnar i hashen och knäck försiktigt ett ägg i varje brunn. Krydda med salt och peppar efter smak.
-
Grädda stekpannan i den förvärmda ugnen i 12-15 minuter eller tills äggen är kokta efter dina önskemål. Tänk på att äggen fortsätter att tillagas när de tagits ut ur ugnen, så undvik överkokning.
-
Garnera med persilja och servera.
Observera att äggen fortsätter att tillagas när de tagits ut ur ugnen, så koka inte för mycket.
Kalorier: 359 | Kolhydrater: 24g | Protein: 18g | Fett: 21g | Mättat fett: 9g | Kolesterol: 216mg | Natrium: 845mg | Kalium: 975mg | Fiber: 4g | Socker: 2g | Vitamin A: 610IU | C-vitamin: 59,4mg | Kalcium: 88mg | Järn: 7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.