Detta cowboy kaviar recept är en läcker dip packad med bönor, avokado, majs och massor av sydvästra smaker! En perfekt sida eller förrätt. Det kommer från min pappas sida av familjen, men jag tror att varje familj har sin egen version. Jag råkar älska vår.

ett foto av en stor vit skål full av cowboykaviar bestående av svarta bönor, svartögda ärtor, tärnade tomater, avokado, grön paprika, majs, svarta oliver och färsk koriander.

Jag älskar att man får den där krämiga coolheten från avokadon med lite crunch från paprikan. Jag älskar det söta och den lilla antydan av kryddig… mmmmm så smaskigt. Och det är enkelt, vilket är bra när du vill ha något riktigt gott men du inte har mycket tid att sätta ihop något superfint. Det är bara enkelt och gott. Precis som det ska vara.

Det här receptet är perfekt för en potluck eller familjesammankomst. Jag önskar att jag hade tänkt att ta med oss ​​vårt sista Deer Valley-äventyr. Som ni redan vet är vi en die hard Deer Valley-familj. Vi älskar verkligen att besöka och vi ber våra läsare att gå också, vilket lönar sig eftersom så många av er har mailat (fortsätt med dem!!) om er resa till Deer Valley.

en skål med texaskaviar laddad med bönor, färska grönsaker, allt blandat med en italiensk dressing.

Deer Valley

Vi åkte upp för några helger sedan och herregud vad kul det var! Jag vet att det är töntigt att jag alltid säger så här, men den platsen är magisk. Vi är alltid så jäkla imponerade över hur snälla alla är. Dessa människor kommer från hela världen för att arbeta hos Deer Valley för att de älskar det så mycket. Kan du tro det?! Och det är precis i vår bakgård. Jag blir alltid lite chockad när jag hör lokalbefolkningen säga att de ännu inte har åkt. Killar, ta en dag och hämta dina bullar där uppe! Även om du inte åker skidor finns det så mycket att göra, men jag rekommenderar STARKT att prova skidåkningen speciellt för dina barn.

Vi gjorde allt vi kunde där uppe under helgen och det inkluderade snöskor. Vi hittade denna fantastiska sida som heter, Wasatch guider att Matt började som ett sätt att hjälpa människor att komma ut och verkligen uppleva livet. Han är fantastisk och jag kan inte fatta att jag kommer att säga det här eftersom jag trodde att jag bara skulle frysa hela tiden (ja, jag har förvandlats till lite av en skidkanin), men snöskor är fantastiskt! Du tränar dig helt och människan är den vacker!

Vi hade till och med en liten snöpicknick som barnen tyckte var så kul tills deras små händer började frysa. Sedan bar det av till backen och vid ett tillfälle även snowboard på pulkor. Du var tvungen att vara där. Jag tror att det är en killgrej.en stor vit serveringsskål full av cowboykaviar bestående av bönor, tärnad avokado, majs, skivade oliver, tärnad paprika, tomater, allt toppat med ett italienskt recept.

Vad är Cowboy Caviar?

Ok, tillbaka till maten! Cowboy kaviar, eller Texas kaviar, är en sallad med svarta bönor, svartögda ärtor och en lätt dressing i vinägrettstil. Massor av färska grönsaker (små tärningar) blandas med bönorna. Det är tänkt att likna kaviar med alla ingredienser som är lika stora som bönorna. Den är perfekt som en dopp, aptitretareeller sidorätt!

Är cowboykaviar hälsosamt?

När det kommer till dipprecept är detta precis hur hälsosamt som helst. Bönor är en stor källa till protein och alla dessa färska grönsaker är fulla av vitaminer och näringsämnen. Om du är orolig för fett eller kalorier kan du minska den italienska dressingen som du lägger till eller utelämna avokadon. Fast avokado är den bästa typen av fett! Mmmmmm…jag älskar dem!

ett foto av en stor vit serveringsskål full av cowboykaviarsalsa.

Vad händer i Cowboy Caviar?

Du kommer att börja din matinköp på burkgången och sedan tillbringa det mesta av din tid i produktavdelningen. Jag fullkomligt älskar hur fräsch och hälsosam denna dip är! Här är vad du behöver:

  • Bell Pepper – Vilken färg som helst fungerar bra eller en kombination av färger…så vacker!
  • Fryst majs eller Hominy – Du kan lägga till majsen i fryst. Jag tar inte lång tid att tina alls.
  • Tärnade tomater eller körsbärstomater – Använd italienska eller mexikanska tomater om du använde konserverade tomater och se till att rinna av dem väl.
  • Svarta oliver – Vi gillar att få medelstora och sedan skiva upp dem.
  • Lila lök – Tärna den ganska små.
  • Black-eyed Peas – Du kommer att vilja rinna av och skölja dem väl.
  • Svarta bönor – Vi använder också konserverade bönor, men du kan göra dina egna om du vill använda torkade bönor. Se bara till att de har svalnat helt.
  • Italiensk dressing – Välj gärna ditt favoritmärke eller så kan du göra det från grunden.
  • Lime – Du kommer att använda skalet och juicen. Det ger den bästa smaken!
  • Tärnad grön chili – Här kan du leka lite med värmen och få mild, medium eller varm chili.
  • Kummin – Bara den minsta kummin ger den bästa smaken.
  • Avokado – Leta efter mogen avokado. Jag gillar att skära dem små medan de fortfarande är i huden och sedan ösa ur dem.
  • Koriander – Hacka den fint och smått.
  • Salt och peppar – Smaka av allt eftersom du lägger till S & P och krydda efter smak.

Måtten på alla ingredienserna finns i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto av en stor vit serveringsskål full med alla ingredienser för cowboykaviar som rörs ihop med en metallsked.

Variationer för Texas Caviar

Faktum är att du kan leka med smakerna också. Vill du ha mer bett? Lägg till en jalapeno. Vill du ha hälften hominy och hälften majs? Ge järnet! När är dessa saker någonsin dåliga? Aldrig! Detta recept är helt mångsidigt och kan anpassas efter eget tycke. Du kan utelämna saker du inte gillar eller byta till något. Använd pintobönor istället för svarta bönor.

Hur man serverar cowboykaviar

Det här äts oftast som en dip med tortillachips, men jag äter seriöst bara detta som tillbehör. Om vi ​​har några över efter en middag med vänner är det 100% min lunch dagen efter. Himmel! Vi har också använt den som topping för tacos, burritos, tacosallad, etc. Du kan lägga till lite sallad till den och göra den till en sallad eller blanda den med lite ris för att skapa en fantastisk tillbehör.

ett foto av en stor keramisk vit skål full av Texas-kaviar inklusive svarta bönor och svartögda ärtor och hackad paprika, lök, majs, avokado, tomater och koriander.

Hur länge kommer cowboykaviar att hålla?

Cowboykaviar kommer att hänga med 5 dagar i kylskåpet. Den ska täckas med plastfolie, eller läggas i en lufttät behållare. Det fryser inte bra eftersom vissa av ingredienserna inte håller i frysen.

Det här är en stor göra i förväg recept och smakar faktiskt bättre efter att den stått ett tag för att låta smakerna smälta. Du kan göra den upp till 3-4 dagar i förväg, men om du kan låta den sitta i några timmar (upp till över natten) innan servering är det den riktiga söta platsen! PROFFSTIPS: Tillsätt inte avokadon och koriander förrän precis innan servering.

Tips för att göra cowboykaviar

  • Allt handlar om sitt- och vilotiden för detta dopp. Smakerna smälter samman och sugs in i bönorna och det blir en härlig tugga. Att låta den sitta i ens 30 minuter gör stor skillnad. Jag gör den ofta en dag i förväg och låter den sitta över natten för bästa smak.
  • Detta är så bra för stora evenemang eller helgdagar eftersom det kan göras upp till en dag eller två i förväg.
  • Tillsätt avokadon precis innan servering för bästa färg och fräschör.
  • Rör om ordentligt innan servering. Dressingen lägger sig i botten med tiden så att omröra den riktigt bra omfördelar dressingen genom allt.

Okej nu går det…jag ska dit (använd din bästa cowboyaccent)…så sadla på partnern och ladda upp tallriken full med det här läckra cowboy kaviar. Det är fräscht, utsökt, totalt oemotståndligt och rent av purdy med alla dessa vackra ljusa grönsaker! Yeeeeeeehaw!

Cowboy kaviar salsa

ett foto av en stor vit skål full av cowboykaviar bestående av svarta bönor, black eyed peas, tärnade tomater, avokado, grön paprika, majs, svarta oliver och färsk koriander.

Förberedelsedags: 10 minuter

Total tid: 10 minuter

Serveringar: 8 -12

  • 1 Grön paprika eller röd eller gul (om du dubblar receptet, använd bara alla tre)
  • 1 1/2 Koppar Fryst majs eller Hominy
  • 1 Burk Tärnade italienska eller mexikanska tomater, avrunna eller 1 1/2 koppar skivade druv- eller körsbärstomater
  • 1/2 Lila lök mald
  • 1 Burk Svartögda ärtor dränerad och sköljd 16 uns
  • 1 Burk Svarta bönor 16 uns, avrunnen
  • 1 Burk Svarta oliver skivad och avrunnen, 8 uns
  • 1 Kopp Italiensk dressing
  • 1 Kalk skalade och saftade
  • 1/2 Burk Tärnad grön chiles liten burk
  • 1 1/2 teskedar Kummin
  • 2 Avokado tärnad
  • 1/2 Knippa Koriander
  • Salt och peppar efter smak
  • Blanda allt, men avokadon och koriander och låt stå några timmar eller över natten.

  • Före servering tillsätt avokado och koriander och servera med chips.

förvara i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar

Näringsinnehåll

Cowboy kaviar salsa

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 321
Kalorier från Fat 198

% Dagligt värde*

Fett 22g34 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 5g

Enkelomättat fett 12g

Natrium 1128mg49 %

Kalium 716mg20 %

Kolhydrater 30 g10 %

Fiber 10g42 %

Socker 9 g10 %

Protein 7g14 %

Vitamin A 592IU12 %

C-vitamin 29mg35 %

Kalcium 80 mg8 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

En skål med cowboykaviarsalsa med chips på sidan



Source link

Rate this post

Leave a Reply