Cowboykaviarsallad – en lättlagad blandning av bönor, salladslök, lök, paprika, jalapeños, majs, tomat och avokado i en lime-honungsdressing. Det här receptet från vår favoritcowgirl, Dorie Greenspan, är en vinnare.

En gul skål fylld med cowboykaviarsallad med en skål tortillachips på sidan.

Att äta hälsosamt har aldrig varit så lätt – eller blandat så fint med tortillachips och öl. Denna festperfekta sallad eller dipp går ihop på några minuter, kan enkelt göras i förväg, kan dubblas eller tredubblas och smakar utsökt trots att den är ganska hälsosam.

Skopa upp den med tortillaschips eller servera den tillsammans med vilket protein du vill. Sedan nästa dag, släng i överbliven kyckling, biff eller räkor och kalla det lunch.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om cowboykaviar

Kan jag göra denna sallad i förväg?

Definitivt. Faktum är att denna cowboykaviarsallad tjänar på att göras några timmar i förväg och förvaras i en täckt behållare i kylen. Du kan förbereda och kombinera allt utom tomater, koriander och avokadon, som bör röras i precis innan servering.

Vad är cowboykaviar?

Denna lätta sallad eller dipp är också känd som Texas-kaviar, från dess ursprungsort. Formen och storleken på bönorna liknar mycket stor kaviar, därav namnet. Smaken är som en korsning mellan bönsallad och färsk salsa.

Hur länge håller cowboykaviarsallad?

Om den förvaras i en täckt behållare i kylskåpet, bör denna sallad hålla sig i upp till 5 dagar. Rör om ordentligt innan servering eftersom saften och dressingen lägger sig i botten.

Kan man frysa denna sallad?

Vi rekommenderar det inte. Grönsakerna blir blöta och mosiga efter frysning och upptining.

Cowboy kaviar sallad

En gul skål fylld med cowboykaviarsallad med en skål tortillachips på sidan.

Cowboykaviarsallad – en blandning av bönor, salladslök, lök, paprika, jalapeños, majs, tomat och avokado blandad i en lime-honungsdressing. Perfekt för picknick och baklucka.

Dorie Greenspan

Prep 30 min

Total 30 min

Gör vinägretten

  • I en burk med tättslutande lock, kombinera olja, limeskal och -saft, spiskummin, salt, paprika och honung och skaka för att blanda. Ställ vinägretten åt sidan tills den behövs. (Du kan kyla vi.)

Gör salladen

  • I en stor skål, släng i bönor, salladslök, vitlök, lök, paprika, jalapeño och majs, om du använder, och rör om noggrant för att kombinera. Om du ska servera salladen nu, tillsätt tomater och koriander och avokado; om du ska kyla salladen – ett bra drag – håll ut och lägg till dem precis innan servering.

  • Kasta salladen med ca 3/4 av vinägretten. Tillsätt varm sås, om du vill, och, om du har tid, täck över och kyl i minst ett par timmar och upp till över natten.

  • När du är redo att servera, tillsätt tomater och koriander och avokado, om du använder, om du inte redan har gjort det, och ge det en smak. Om så önskas, justera mängden salt, kryddor, och du kan till och med lägga till lite varm sås om du vill. Om salladen har sugit upp vinägretten, släng den med lite till. Smaka av och, om så önskas, tillsätt mer salt.

  • Servera kyld eller i rumstemperatur, med eller utan chips.

Servering: 1delKalorier: 316kcal (16 %)Kolhydrater: 37g (12%)Protein: 12g (24 %)Fett: 15g (23 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 10gNatrium: 446mg (19 %)Kalium: 705mg (20 %)Fiber: 13g (54 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 1381IU (28 %)C-vitamin: 33mg (40 %)Kalcium: 61mg (6 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 26 oktober 2018

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply