Denna krabbakakeburgare, gjord med massor av krabba, pimento, Old Bay-krydda och lite ägg, majonnäs och kex att binda, är en bestående sommarklassiker.

Ett fat med flera crab cake-burgare toppade med tomat i en mjuk rulle.

Gamla gamla viken. Det är det som ger krabbakakeburgare den distinkta smaken som det gör till färska blå krabbor från Chesapeake Bay. Enkel. Ärliga. Spektakulär.

Och less is more, både vad gäller mängden Old Bay och vilken typ av krabba du använder. Och bry dig inte om att spendera på det dyrare krabbköttet, det kommer bara att få krabbaburgaren att falla isär under tillagningen.–David Leite

Vanliga frågor om Crab Cake Burger

Vad ska jag göra om jag bara har saltade kex?

Om allt du har till hands är saltade saltstenar (och verkligen, vem kan skylla på dig?!), använd dem och skär helt enkelt ner mängden koshersalt du använder i receptet till högst 1/2 tesked .

Kan jag göra dessa krabbakakor i förväg?

Ja, du kan göra crab cake-blandningen några timmar före tillagning, med undantag för kexbeläggningen. Blanda ingredienserna och forma biffarna. Förvara i kylen tills precis innan tillagning, och belägg dem i krossade saltiner vid det tillfället.

Hur vänder jag krabbakakorna utan att gå sönder dem?

Dessa fläckiga krabbakakor kan vara känsliga. För att undvika att bryta dem när du vänder dem, använd två spatlar för att försiktigt vända dem.

Vad ska jag servera till dessa krabbaburgare?

Ladda dem med dina favoritpålägg som sallad, tomat och tartarsås. Vid sidan om, några pommes frites, råa grönsaker eller potatischips skulle alla vara bra.

Crab Cake hamburgare

Ett fat med flera crab cake-burgare toppade med tomat i en mjuk rulle.

Dessa crab cake hamburgare, gjorda med massor av krabba, pimento, Old Bay-krydda och lite ägg, majonnäs och kex att binda, är en bestående sommarklassiker.

Rebecca Bent

Prep 30 min

laga mat 15 min

Total 45 min

  • I en medelstor skål, kombinera ägg, majonnäs, pimiento, 1/3 av de smulade kexen, salt, Old Bay och persilja och blanda väl.

  • Vänd försiktigt ner krabbköttet. Blandningen blir blöt.

  • Använd händerna och forma försiktigt blandningen till 4 biffar, var noga med att inte trycka dem för kompakt. Täck över och ställ i kylen i upp till 4 timmar.

  • Belägg försiktigt krabbakakorna med de återstående smulade kexen, strö lite av kexsmulorna över krabbakakorna och vänd sedan och upprepa.

  • Värm en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt minst 2 msk olja och värm tills det är varmt men inte ryker.

  • Lägg till 2 krabbakakor i stekpannan och koka tills de är gyllenbruna, 3 till 5 minuter per sida, vänd försiktigt krabbakakorna en gång med en tunn metallspatel. Överför till en tallrik. Upprepa med de återstående krabbakakorna, tillsätt mer olja om det behövs.

  • Lägg en krabbakaka på varje bulle och toppa med en tomatskiva, om du använder. Servera med tartarsås vid sidan av.

Servering: 1hamburgareKalorier: 415kcal (21 %)Kolhydrater: 32g (11 %)Protein: 31g (62 %)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 10gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0,1gKolesterol: 161mg (54 %)Natrium: 1268mg (55 %)Kalium: 421mg (12%)Fiber: 2g (8%)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 696IU (14%)C-vitamin: 18mg (22 %)Kalcium: 279mg (28 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 maj 2004

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply