Krabbkakor med Ritz-kex är en frodig version av degiga krabbakakor från tidigare dagar. Dessa krabbakakor är mestadels krabba – som de borde vara – med lite selleri, tung grädde och kryddor. Det är sant! Ritz-kex gör en krispig, smörig skorpa för de läckra små kakorna. Avsluta det hela med en smörig citron- och vitvinssås.

Anpassad från Mitch Benjamin | BBQ Revolution | Harvard Common Press, 2021

Jag brinner för krabbakakor och beställer sällan, om någonsin, ut dem eftersom jag nästan alltid är besviken. De är för ofta fyllda med något sliskig, degigt fyllmedel. (Jag är inte sugen på att äta något som kallas “pärm.”) Jag känner lukten av det på tallriken innan det når mig, och jag vet att det är dåligt. Häri ligger problemet: jag älskar krabbakakor och jag vill bara äta det bästa som någonsin gjorts.

Under en spring break-resa med våra barn för några år sedan hittade jag vad jag trodde var en perfekt krabbakaka på Bud & Alley’s i Seaside, Florida. De hade en gyllene skorpa täckt av en citronsås. De luktade fantastiskt – otroligt som krabbkött. Kakorna var packade med krabbkött och det verkade inte finnas något fyllmedel alls – bara bra smörig, klumpig krabbasmak och massor av det! Jag bad servitören berätta hur de gjorde, men han visste inte. Jag gick tillbaka tre gånger till och frågade varje gång. Så småningom samlade jag grunderna: de blandade krabban med kraftig vispgrädde och frös in biffarna för att hålla dem samman – vilket eliminerade behovet av det degiga fyllmedlet/bindemedlet i första hand. Geni! Så jag gick till jobbet. Efter flera försök förfinade jag kryddningen och landade på ett recept som kommer att få fart på dina smaklökar även när det accentuerar det packade krabbköttet.–Mitch Benjamin

Till citron beurre blanc sås (valfritt)

Gör krabbakakorna

 • Smält en stav smör i en liten kastrull på låg värme tills de fasta ämnena separeras. Skumma bort det vita skummet som stiger till toppen med en liten slev och häll det klara smöret i en liten skål. Låt svalna.

 • Smält den återstående 1 matskeden (14 g) smöret i en annan liten kastrull på medelhög värme. Tillsätt hackad selleri, lök, svartpeppar och 1 tesked Old Bay-krydda. Täck över och koka försiktigt tills grönsakerna är fina och mjuka, 8 till 10 minuter. Det kommer att dofta fantastiskt.

 • Ta bort grönsakerna från värmen och låt svalna i 10 minuter.

 • I en stor skål, kombinera de kokta grönsakerna, det kylda klarade smöret och den heta såsen. Tillsätt krabban och grädden och blanda försiktigt. Jag upprepar, försiktigt! Det värsta du kan göra här är att övermixa krabban och bryta upp de fettklumpar du just betalat en premie för!
 • Täck över och placera denna blandning i frysen i minst 30 minuter. Du vill att blandningen ska vara väl kyld men inte fryst.

 • Ta ut ur frysen och använd dina händer för att försiktigt forma blandningen till 5-ounce (140 g) biffar. Lägg på en tallrik, täck med plastfolie och ställ tillbaka till frysen i minst 4 timmar eller upp till över natten.

 • I en liten skål, vispa dina ägg med en spricka nymalen svartpeppar. I en annan medelstor skål, kombinera de krossade kexen med den återstående 1 matskeden Old Bay-krydda.
 • Värm ugnen till 350°F (178°C). Om du bränner krabbakakorna på grillenförbered din grill för medelhög värme.
 • Ta ut de frysta crab cakes från frysen och doppa dem i ägget och sedan i den kryddade Ritz crumble mixen, var noga med att täcka krabbkakan helt. Upprepa med de återstående krabbakakorna.

 • Få cirka 1/8 tum (3 mm) av din vegetabiliska olja rivande het i en gjutjärnspanna över kol på grillen. Jag gillar att laga dessa krabbakakor utomhus för att undvika att oljelukten tar över köket. Det finns inget bättre än en gjutjärnspanna över glödande kol. Okej, om du måste, ställ över din gasspis hemma. Få det varmt. Jag gillar att droppa in vattendroppar för att se när oljan är tillräckligt varm. Dropparna fräser och poppar, och det är så du vet att den är klar.
 • Lägg försiktigt krabbakakorna i stekpannan och stek tills du har gjort en perfekt gyllene skorpa (bränn inte utsidan), 4 till 5 minuter per sida.

 • Flytta hela gjutjärnspannan till ugnen och grädda i 20 minuter. Om så önskas kan du använda en fiskspatel eller en hålslev för att överföra kakorna till en kantad bakplåt — och lämna oljelukten utanför.

Gör citron-beurre blanc-såsen (valfritt)

 • Medan krabbakakorna bakas, kombinera löken, vinet, timjan, citronskalet och citronsaften i en liten kastrull på medelhög värme, låt koka upp. Koka ner det tills det nästan är torrt, 5 till 10 minuter. Ta bort timjankvisten.

 • Tillsätt grädden i kastrullen och värm tills det bubblar upp. Ta av från värmen och låt svalna i 30 sekunder.

 • Ta ut det tärnade smöret från kylen och vispa i såsen, en eller två skivor åt gången. Vispa snabbt; vi gör en snygg emulsion här.
 • Fortsätt att lägga i smörskivorna och smaka av med salt och vitpeppar. Såsen ska vara rik och sammetslen. Ställ åt sidan på en varm men inte varm plats – eller ens i lite termos – tills du är redo att servera. Din sås går sönder om den blir för varm eller för kall. Om detta händer är det bara att värma upp lite mer tung vispgrädde och sedan långsamt vispa ner i den trasiga såsen. Det borde gå ihop igen!

 • Dela de kokta krabbakakorna mellan serveringsfaten. Du kan servera citron beurre blanc vid sidan av eller sleva den direkt ovanpå kakorna, strö lite persilja över. Släpp några citronklyftor på tallriken och sluka.

*Vad är jumbo-krabbakött?

Det här receptet frågar specifikt efter jumboklumpskrabbakött. Hur skiljer det sig från krabbkött och i synnerhet krabbkött? Den stora muskelbiten som förbinder de kraftfulla ryggsimbenen på en krabba kallas klumpköttet. Den största av dessa bitar är jumbobitarna. Allt annat är klumpkött — de mindre bitarna om du så vill. Jumbo-krabbakött är dyrare på grund av storleken, det är just därför Mitch Benjamin ber dig att vara försiktig med dem. Jumboklump är bättre för preparat som denna, där krabban är stjärnan. Klumpkött är bättre till dips och kassler där du inte vill ha stora bitar.

Servering: 1 kakaKalorier: 731 kcalKolhydrater: 17 gProtein: 33 gFett: 56 gMättat fett: 33 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 15 gTransfett: 2 gKolesterol: 287 mgNatrium: 1613 mgKalium: 501 mgFiber: 2 gSocker: 3 gVitamin A: 1825 IUC-vitamin: 31 mgKalcium: 159 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Mitch Benjamin. Foto © 2021 Isaac Alongi. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har gjort krabbkakor förut och recepten innehåller alltid en pärm för att hålla ihop allt flingigt krabbkött. Jag blev fascinerad av att frysa som ett sätt att bibehålla pattyens integritet och den goda nyheten är att den fungerar. Krabbakakorna med Ritz-kex höll ihop bra och var smakrika och lika rika som du kan förvänta dig av allt smör och tung grädde.

Smaksättningen var perfekt, alla smaker blandade och fungerade bra tillsammans. Skorpan av Ritz kex gav varje tugga en trevlig lätt crunch. Citron buerre blanc var utsökt, full av smörig citron godhet. Återigen, det var väldigt rikt och lite var allt du behövde. Tillagningstiden för att minska vätskorna tog mycket längre tid än vad som anges. Jag kokade den i 20 minuter och jag tycker att jag borde ha kokat den längre eftersom den färdiga produkten var lite tunn och all hackad lök satte sig i botten istället för att suspenderas i såsen.

Det här receptet verkade vara en bra idé – ta bort bindemedlet och satsa på den rena saltsmaken av krabba. Dessa krabbkakor med Ritz-kex kräver eftertanke eftersom de måste frysas för att muddra och steka utan att de faller isär. Tänk inte på varningen om en rykande het gjutjärnspanna – jag sauterade dessa inomhus lite försiktigare än vad som beskrivs och fick en gyllenbrun skorpa. Det här tillvägagångssättet verkar vara en bra idé men lägger till en betydande mängd smör så att det inte finns några kaloribesparingar genom att utelämna bindemedlet. Sammantaget är den färdiga smaken trevlig serverad väldigt enkelt med en skvätt färsk citron.

Jag har ett recept på en krabbakaka som jag har använt i flera år och det är en familjefavorit men jag är alltid redo att prova en nyare version för att jämföra. Det här receptet på krabbakakor med Ritz-kex gjorde ingen besviken. Det var lite tråkigt och tidskrävande, men det finns steg som kan göras i förväg. Jag tyckte att steget att rulla kakorna i krossade kex var ett genialiskt sätt att fortfarande få den där salta kexsmaken men inte göra den blöt i fyllningen. Jag gillar också det faktum att de var snabbstekta och sedan bakade i ugnen.

Ett mycket bra recept på krabbkakor med den extra fördelen att man inte behöver använda ett fyllmedel, vilket ofta kan vara förstört för mycket dyrt krabbkött av utmärkt kvalitet. Dessa krabbakakor med Ritz-kex är fyllda med smak från kryddorna och klarnat smör. Gör definitivt citronsåsen beurre blanc – det är ett mycket bättre och elegantare tillbehör än någon sås du kan göra, till och med en fantastisk tartar eller remoulad.

Var noga med att följa anvisningarna exakt, särskilt alla steg som involverar frysning – det är det enda sättet som dina kakor kommer att hålla i matlagningsprocessen. 5-ounce krabbakakan är ganska stor och en kaka skulle räcka som en individuell portion. Eller så kan du göra krabbakakorna lite mindre och kunna servera två per person. Detta skulle också göra det möjligt för kakorna att lägga sig i frysen snabbare. För den första frysningen av blandningen föreslår jag att du sprider den på en plåt så att den kan sätta sig mer konsekvent än om du hade hållit den i en blandningsskål.

Ursprungligen publicerad 15 juni 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply