Denna heta Crab Dip är den ultimata semestervärdiga aptitretaren som är perfekt för stora högtider som Thanksgiving, jul och nyår. Den är laddad med krabbkött och smakar som fyllningen för Crab Rangoon. Det är krämigt, ostlikt och oemotståndligt gott. Du kan till och med sätta ihop den i förväg och baka den precis i tid för din fest eller sammankomst.

Vi älskar krämiga dip som spenat kronärtskocksdip och såklart vår Hot Shrimp Dip. Om du är ett fan av dekadenta aptitretande dippar är detta Crab Dip-recept ett måste att testa. Titta på video tutorial och se hur lätt det är.

Krabbdipp serverad med kex

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Det bästa receptet för varm krabbadopp

Denna krämiga och ostliknande krabbadipp kommer att stjäla showen på din semesterfest. Det här krabbdippreceptet kan vara kostsamt när du använder färskt kött från kungkrabba, så håll utkik efter försäljning av krabbalår som används precis innan semestern.

Uppriktigt sagt är detta krabbadipp ett av de bästa sätten att sträcka kungskrabbakött och servera en folkmassa med ett par stora krabbben. Jag har också några läckra ersättningsalternativ om du vill ha en billigare rätt som fortfarande kommer att imponera på alla.

Crab Dip recept video

Se Natasha göra denna Hot Crab Dip. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att göra denna krämiga dipp. Gör det till ditt nästa firande så kommer alla att bli så imponerade.

Ingredienser

Nyckeln till att göra bra krabbdipp är att se till att färskosten är i rumstemperatur. Detta kommer att säkerställa en superkrämig bas utan klumpar. Hitta exakta mått i det tryckvänliga receptet nedan.

 • Gräddost, gräddfil och Mayo– Skapa en krämig, fyllig och smakrik bas för dippen. Använd helfett (inte reducerat fett för bästa resultat).
 • Mozzarellaost – skapar en oemotståndlig ostlik dipp när du lägger den inuti dippen och strö mer på toppen skapar en oemotståndlig gyllene skorpa.
 • Gräslök och vitlök – aromater som tillför fantastisk smak och arom
 • Citron juice – skär ner rikedomen och ljusar upp dippen
 • Stark sås – Använd din favorit varm sås och tillsätt efter smak.
 • Old Bay krydda – det här är vår favoritkrydda för skaldjur, men du kan ersätta den (se avsnittet Vanliga frågor)
 • Klump krabbakött – färskt är bäst, särskilt nykokta kungskrabbalår (se ersättningsalternativ nedan). Du behöver 12-16 oz krabbakött för detta recept.
Ingredienser till Crab Dip

Vilket är det bästa krabbaköttet för krabbdip?

Vi älskar kungskrabbkött från kokta kungskrabbben. Jag köpte den på Costco och kunde få 12 oz kött från 1,6 lbs krabbalår med skal. Krabban i denna maträtt är stjärnan i showen, om du vill ersätta den med olika skaldjur, se förslag nedan.

Om du verkligen vill älska denna dipp, undvik allt konserverat krabbakött (både plåtburkarna på hyllan eller den kylda klumpen av krabbkött). Jag har provat konserverat krabbakött i det här receptet ett par olika gånger, vilket inkluderar krabbkött som säljs i den kylda delen av mataffären, och varje gång var det lite fiskigt och inte det bästa.

King Crab ben för dopp

Proffstips: För att ta bort kött från kungskrabbaben, börja med att forma isär benen genom att bryta av dem vid knogarna och sedan använda kraftiga kökssax att skära igenom skalen på längden. Dra isär skalen för att avslöja köttet.

Kan jag ersätta krabbaköttet?

Det finns billigare alternativ för kungskrabbkött i detta recept:

 • Räka – Prova tillagat räkkött som vi använde i vår Räkdip.
 • Imiterad krabba – det här är inte riktigt krabbkött (därav namnet), men det kommer ändå att bli en anständig krabbadopp. Det är också billigare.
 • Snow Crab Ben – här fungerar snökrabbkött, men det kan vara svårt att plocka så mycket kött från krabbbenen. Använd handskar annars får du ont i händerna.

Hur man gör krabbdip

 1. Slå ihop – färskost, gräddfil och majonnäs i en stor bunke tills de är krämiga.
 2. Rör ner smakämnen – tillsätt mozzarellaost, gräslök, vitlök, citronsaft, varm sås och gammal bukkrydda. Rör om för att kombinera.
 3. Lägg till krabba – vik ner krabban tills den blandas. Fördela blandningen i en 1,5 till 2 qt gryta (jag använde min 10,5×7,5) och strö över toppen med resterande mozzarella.
 4. Baka vid 400˚F i 25 minuter tills det är varmt och bubbligt. Stek den sista minuten för en gyllenbrun ostskorpa. Garnera med gräslök och servera med kex, pitabröd eller chips.
Steg för steg bilder hur man gör krabbadipp

Vanliga frågor

Kan jag ersätta gammal bukkrydda?

Du kan ersätta gammal vik med en enkel kryddblandning av 1/4 tsk salt, 1/8 tsk svartpeppar och 1/8 tsk paprika. Var noga med att inte översalta eftersom krabbakött vanligtvis är ganska salt.

Kan jag servera detta kallt?

Denna dipp ska värmas upp och serveras varm eller varm. Eftersom det är mejeribaserat och lättfördärvligt bör det förvaras i kylskåp efter två timmar i rumstemperatur.

Hur får man bort fisklukten ur krabbkött?

Krabbkött ska inte lukta fiskigt. Om din krabba luktar illa bör du lämna tillbaka eller kassera den. Om du kan känna lukten av dina krabbben innan du köper dem, bör de lukta sött och inte stickande. Använd inte krabbkött som har en dålig lukt.

Behöver jag skölja kokta krabbalår?

Vi föredrar att skölja kokta krabbalår i kallt vatten för att bli av med det extra saltet på utsidan och på det exponerade köttet.

Hur man lagar krabbben

De flesta av krabbalåren i USA säljs förkokta och det finns ingen anledning att tillaga den igen innan du använder den i dippen, bara tina om den är fryst. Om du fångar några färska okokta krabblår, följ vår handledning om hur man lagar krabblår innan du fortsätter med det här receptet.

Gryta med varm krabbadipp garnerad med gräslök

Att tjäna

Vi älskar att servera den här varm medan den är sliskig och ostlik. Vi älskar att fördjupa oss i detta med:

 • Smällare – Ritz eller hantverkare. Jag föredrar kex som inte är för salta eftersom dippen redan har en hel del salt.
 • Tortillachips – använd din favoritmajs eller fullkornstortillas.
 • Gurka – färska skivor gurka är ett fantastiskt glutenfritt och fräscht alternativ.

Make-Ahead

Eftersom denna dip innehåller mejeriprodukter och skaldjur, för att vara säker, se till att den inte står i rumstemperatur i mer än 2 timmar utan kylning. Som sagt, denna dipp håller och värms upp bra.

 • Att kyla: Så länge din krabba är väldigt färsk kan du göra denna 1 dag i förväg och sedan kyla och grädda den precis innan servering.
 • Matrester: När dippen har svalnat till rumstemperatur, täck den med plastfolie och kyl den i upp till 2 dagar.
 • Frysning: Vi rekommenderar inte att frysa denna dipp eftersom den är mejeribaserad.
 • Att återuppvärma: Grädda den utan lock i en het ugn på 350˚F i cirka 12-15 minuter eller tills den är ångande het, eller värm portioner i mikrovågsugnen i 30-sekundersintervaller tills de är varma.
Doppa en kex i ostliknande krabbadipp

Detta heta Crab Dip-recept är alltid en hit på fester. Alla skaldjursälskare kommer att uppskatta detta. Du kommer att veta vilka de är när deras ögon lyser och vet att det är King Crab Dip! Du kommer definitivt att hitta mig svävande över ett gott krabbadopp. Det är en riktig njutning och ett av de bästa sätten att bjuda en folkmassa på krabbkött.

Fler aptitretare recept

Om du älskar denna krabbadipp, då vill du inte missa dessa delvis favoritrecept för aptitretare:

Krabbdopp recept (VIDEO)

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Total tid: 45 minuter

Crab Dip serveras med kex

Denna heta Crab Dip är det ultimata semestervärdiga doppet. Detta smakar som fyllningen för Crab Rangoon. Den är krämig, ostig och oemotståndlig god. Du kan till och med sätta ihop den i förväg och baka lagom till din fest.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$ varierar beroende på krabbaprissättning

Nyckelord:

krabbadipp, krämig krabbadipp, varm krabbadipp

Kök:

amerikansk

Kurs:

Aptitretare

Kalorier: 306

Serveringar: 8 människor

 • 8
  uns
  färskost, mjuknat
 • 1/2
  kopp
  gräddfil
 • 1/2
  kopp
  riktig majonnäs
 • 1 1/2
  koppar
  strimlad mozzarellaost, dividerat
 • 1/4
  kopp
  hackad gräslök eller salladslök, delas, plus mer till garnering
 • 2
  vitlöksklyftor, pressad eller riven
 • 1
  Msk
  citron juice, från 1/2 citron
 • 2
  tsk
  stark sås, eller tillsatt efter smak, vi älskar Cholula
 • 1/2
  tsk
  Old Bay krydda
 • 12-16
  uns
  krabbkött i klump, *gärna färskt kött från kokta kungskrabbalår, torkat torrt med hushållspapper.
 1. Värm ugnen till 400˚F och smör 1 1/2 till 2 liter gryta.

 2. I en stor skål, kombinera färskost, gräddfil och majonnäs. Använd en elektrisk mixer för att blanda ihop dem tills de är jämna.

 3. Tillsätt 1 kopp riven ost, gräslök, vitlök, citronsaft, varm sås och gammal bukkrydda. Rör om tills det blandas och vänd sedan ner krabbaköttet tills det blandas.

 4. Fördela blandningen i din förberedda gryta, strö över återstående 1/2 kopp riven ost och grädda utan lock vid 400˚F i 25 minuter eller tills det är varmt, bubblande och brynt i fläckar. Önskas mer färg på toppen kan du steka i 1 minut på slutet.

 5. Garnera med resterande salladslök och servera med tortillachips, minitoast, gurkskivor, pitabröd eller din favoritkex.

Näringsinnehåll

Krabbdopp recept (VIDEO)

Belopp per portion

Kalorier 306
Kalorier från fett 225

% Dagligt värde*

Fett 25g38 %

Mättat fett 11g69 %

Transfett 0,03g

Fleromättat fett 7g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 71mg24 %

Natrium 703mg31 %

Kalium 186mg5 %

Kolhydrater 4g1 %

Fiber 0,1g0 %

Socker 2g2 %

Protein 15g30 %

Vitamin A 609IU12 %

C-vitamin 6mg7 %

Kalcium 238mg24 %

Järn 0,5 mg3 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply