Säg adjö till torra blonda brownies och sänk tänderna i dessa sega vit choklad tranbärslycka barer! De är laddade med tranbär och vita chokladchips och toppade med en välsmakande cream cheese frosting.
Jag har varit på ett uppdrag att skapa en mjuk och seg blond brownie, och det här är det! Jag gjorde dem annorlunda än något recept jag kunde hitta och jag tycker verkligen att det här sättet är det BÄSTA!
Under min uppväxt brydde jag mig aldrig om tranbär. De var faktiskt inte ens på min radar. Men ju äldre jag blir desto mer smyger det sig in som en av mina ingredienser som jag inte kan leva utan. De är så goda i sallader, risrätter, desserter etc och så hur kunde jag inte göra det berömda Starbucks Cranberry Bliss Bars-receptet? Förutom att den här är faktiskt läcker.
Jag vet, jag vet, det verkar hårt, men deras barer är lite underväldigande och torra enligt mig. När jag letade upp och testade recept fortsatte jag bara att tänka, det här måste vara en av de där barerna som du bara sätter tänderna i alla långsamma och läckra. Du vet vad jag menar? Men blondinereller blonda brownies ska jag säga, verkar bara vara torra, speciellt dagen efter.
Cue the färskost. Jag visste med mindre vatteninnehåll och mer fett än smör att jag möjligen kunde göra en överlägsen bar och det var precis vad jag gjorde. Cade var inte alls övertygad och nu fortsätter han att tigga mig om att göra mer. Och jag kommer att vara det, inklusive en orange version så håll utkik.
Ingredienser för Cranberry Bliss Bars
De flesta av ingredienserna i dessa barer är saker du redan har i kylen eller skafferiet. Här är din ingredienslista så att du vet var du behöver fylla i luckorna:
Barer
- Smör – osaltat är att föredra, om du bara har saltat är det bara att utelämna saltet
- Brunt socker – ger fyllighet och sötma
- Vitt socker – tillsätt sötma
- Cream Cheese – Jag är övertygad om att detta är nyckeln till att hålla dessa blondiner mjuka och sega, se till att den är mjuk
- Ägg – ger stängerna struktur och fyllighet, den extra äggulan handlar om rikedom
- Vanilj – smak
- Mjöl – bara gott för alla ändamål
- Majsstärkelse – håller barerna möra och sega
- Bakpulver – tillsätt jäsning och fluffighet till barerna
- Salt – förstärker smaken och skär igenom sötman
- White Chocolate Chips – ger den perfekta krämigheten och konsistensen till barerna
- Craisins – jag älskar den tang som dessa lägger till i barerna och på toppen
Glasyr
- Cream Cheese – vem älskar inte en cream cheese frosting?!
- Pudersocker – sötma och smidighet
- Vanilj – smak
- Apelsinextrakt – smak
- Craisins – gör barerna så festliga och vackra
- Vit choklad – smält bara i mikrovågsugn i en glasmåttbägare i 30 sekunders intervall, rör om emellan
Måtten på varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av inlägget.

Hur man gör Cranberry Bliss Bars
Dessa blonda brownies är så enkla och är en så rolig grannepresent för semestern! Här är de grundläggande stegen:
För barerna
- Förvärm ugnen. Förbered en 8×11 eller 9×13 bakplåt med bakplåtspapper och matlagningsspray.
- Blanda smör och socker och vispa ihop. Tillsätt färskosten och äggulan och blanda igen.
- Tillsätt de andra äggen och vaniljen och blanda till en slät smet.
- Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och lägg till de blöta ingredienserna.
- När allt nästan är blandat, tillsätt de vita chokladchipsen och craisinerna och rör ner dem.
- Tryck ut degen i den förberedda bakformen och grädda (se tips nedan).
- Kyl kort och ställ sedan in i kylen. Gör frostingen.
För frostingen
- Vispa ihop alla ingredienser och fördela över stängerna när de svalnat helt.
- Strö över craisinerna och ringla över smält vit choklad.
- Servera omedelbart.
Alla dessa instruktioner finns i receptkortet nedan. Du kan också skriva ut eller spara receptet därifrån också.

Tips för bakningstid
Våra barer verkar vara färdiga runt 26-27 minuter i ugnen, men jag måste säga dig, jag tror att lite kortare tid som 20-25 minuter kan fungera. Lek bara med det och kom ihåg att färskost kommer att hålla toppen från att bryna mer, så ett lätt tryck på toppen kommer att tala om för dig om de börjar sätta sig, inte färgen.
Varför är blonda brownies torra?
Vanligtvis beror det på att det finns en högre andel smör som har smälts ner vilket leder till en mer krispig och knäckig toppning. Väldigt vacker att se på men hur torr som helst, speciellt dag två. Dessa barer är absolut inte torra det minsta dag två. Faktum är att du kan göra dem upp till 2 dagar i förväg och även om de inte är lika fantastiska som första dagen är de nästan perfekta. Dag två kommer du inte ens veta att de gjordes i förväg!

Hur länge ska Cranberry Bliss Bars hålla?
Förvara dessa barer i en lufttät behållare i kylen. De kommer att hålla i upp till 5 dagar.
Hur man fryser Cranberry Bliss Bars
Följ instruktionerna som skrivs och skär dem. Lägg barerna i kylen några timmar så stelnar frostingen lite och slå sedan in dem i plastfolie och sedan folie. De håller sig i frysen i upp till 3 månader. Du kan tina dem i kylen över natten eller på bänken i någon timme när du är redo att äta dem.

Glöm butiken köpt tranbärslycka barer för dessa är mycket bättre! De är mjuka och sega och färskosten i barerna är precis vad en blond brownie behöver för att vara perfekt.
Fler festliga bardesserter:

Serveringar: 16
Barer
- 3/4 Kopp Smör smält
- 1 3/4 Kopp Brunt socker
- 1/4 Kopp Vitt socker
- 1/3 Kopp Färskost mjuknat
- 1 Äggula stor
- 2 Ägg stor
- 1 1/3 teskedar Vanilj
- 2 1/4 Koppar Mjöl
- 2 teskedar Majsstärkelse
- 1 tesked Bakpulver
- 1 tesked Salt
- 1 Kopp Vita chokladchips
- 3/4 Kopp Craisins
Glasyr
- 8 uns Färskost mjuknat
- 1 1/2 Koppar Florsocker
- 1/2 tesked Vanilj
- 1/2 tesked Apelsin extrakt
- 2/3 Kopp Craisins grovt hackad
- 2 uns Vit choklad smält
För barerna
-
Värm ugnen till 350 grader.
-
Blanda smör och socker i 1 minut. Tillsätt färskosten och äggulan och blanda igen.
-
Tillsätt de återstående två äggen och vaniljen och blanda till en slät smet.
-
Vispa ihop alla torra ingredienser och lägg i skålen.
-
När det nästan är inkorporerat tillsätt craisinerna och den vita chokladchipsen, rör om och tryck ut i en smord och bakplåtspappersklädd panna 8×11 eller 9×13.
-
Grädda 25-30 min.
-
Kyl i ca 10 minuter och ställ sedan i kylen. Ta bort efter 1 timme eller när den svalnat utan att bli kall. *se not
-
När barerna svalnar, förbered frostingen.
För frostingen
-
Vispa ihop allt och när stängerna har svalnat helt fördela dem över toppen.
-
Strö på de hackade crisinerna och ringla över den smälta vita chokladen.
-
Servera direkt eller förvara övertäckt i kylen till 30 min innan servering.
Låt dem inte stå i kylen. Om det behövs, ta bort till disken och över tätt med folie.
Näringsinnehåll
Cranberry Bliss Bars
Mängd per portion (1 bar)
Kalorier 479
Kalorier från fett 189
% Dagligt värde*
Fett 21g32 %
Mättat fett 12g75 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 6g
Kolesterol 79mg26 %
Natrium 312mg14 %
Kalium 161mg5 %
Kolhydrater 70 g23 %
Fiber 1g4 %
Socker 54 g60 %
Protein 5g10 %
Vitamin A 570 IU11 %
C-vitamin 1 mg1 %
Kalcium 90 mg9 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.