Hemgjorda tranbärsscones är ett enkelt sött sätt att börja dagen på!
Dessa flagnande hemgjorda scones är översållade med syrliga torkade tranbär och färskt apelsinskal. De är överösa med en söt apelsinglasyr innan de serveras.

Färska & flagnande scones
- Orange tranbärsscones behöver nästan 20 minuter av förberedelsetiden.
- Genom att följa tipsen nedan är scones härligt flagnande och lätta att göra.
- Det här receptet använder grundläggande ingredienser som du förmodligen har till hands så att du kan piska upp dem när som helst.
- Servera dem till morgonkaffet eller som ett lätt mellanmål på eftermiddagen.
Ingredienser för Cranberry Orange Scones
Torra ingredienser – Jag använder allroundmjöl i det här receptet. Några matskedar strösocker sötar lätt dessa scones. Bakpulver tillsätts för att hjälpa sconesen att höja sig medan lite salt ger smak.
Smör – Jag använder kallt osaltat smör i detta recept. Om du bara har saltat så fungerar det men utelämna det extra saltet i receptet. Se till att smöret är väldigt kallt i detta recept för att få den bästa konsistensen.
Grädde – Tung grädde tillsätts för att hålla ihop degen.
Tranbär – Torkade tranbär ger en söt, syrlig smak. Du kan också lägga till en näve färska tranbär till degen om du vill.
Orange – Apelsinsmaken kommer från färskt apelsinskal. Använd ett rivjärn eller ett fint rivjärn för att ta bort bara den orange delen av skalet på en apelsin. Den vita delen under (margen) är bitter. 1 stor apelsin bör ha tillräckligt med skal för detta recept.




Hur man gör Cranberry Orange Scones
Det här receptet på tranbärsscones är lätt att göra.
- Blanda torra ingredienser med en visp i en stor skål (enligt receptet nedan).
- Skär smöret i mjölet med en konditormixer (eller en gaffel). Tillsätt grädde för att hålla ihop degen.
- Klappa försiktigt degen till en cirkel och skär den i klyftor.
- Pensla med mjölk (eller kärnmjölk) och grädda tills de fått lite färg. Kyl något innan glasyr.


Servering av Scones
Normalt serveras med clotted cream “across the pond” (alias Storbritannien), scones kan toppas med allt från en enkel smörklick till den snabba och enkla glasyren i detta recept. Andra favoritpålägg är hemgjort äppelsmör, honungssmör och till och med en klick färsk, hemgjord vispgrädde. Åh, och glöm inte det läckra jordgubbssmöret!

Proffs tips och tricks
- Använd väldigt kallt smör och se till att använda färskt bakpulver för bästa jäsning.
- Hantera degen så lite som möjligt för att förhindra att värmen från dina händer smälter smöret.
- Klä formen med bakplåtspapper för enkel rengöring.
- Skär scones i lika stora former så att de bakas jämnt.
Förvaring av Scones
Du kan förvara förberedda scones i frysen före eller efter gräddningen.
Förvara tranbärsscones i en påse med dragkedja i upp till 5 dagar i rumstemperatur. Frys in scones genom att slå in dem separat och överföra dem till en påse med dragkedja. Frys i upp till 8 veckor.
Fler Scone-recept
Tyckte du om dessa Cranberry Orange Scones? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Cranberry Orange Scones
Cranberry Orange Scones är fuktiga och klumpiga! Ett läckert sätt att stirra dagen på.
Scones
-
Värm ugnen till 400°F.
-
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en medelstor skål. Skär det kalla smöret i små tärningar och tillsätt det i mjölblandningen. Använd en konditor för att blanda i smöret tills det liknar grova smulor, ungefär lika stora som ärtor. Rör ner tranbär och gör en brunn i mitten. Avsätta.
-
Blanda ägg, vispgrädde och apelsinskal. Tillsätt de blöta ingredienserna i brunnen i mjölblandningen. Rör bara tills det blandas.
-
På en lätt mjölad yta, knåda degen genom att vika och försiktigt trycka på degen i 10 till 12 slag tills den nästan är slät. Klappa eller rulla lätt degen till en 8-tums cirkel och använd en vass kniv för att skära den i 8 klyftor.
-
Placera kilar 1-tums isär på en osmord bakplåt. Pensla toppen av sconesen med mjölk och strö över ytterligare socker.
-
Grädda i 18-22 minuter eller tills de är gyllenbruna i botten. Ta bort scones från bakplåten. Låt svalna något och toppa med glasyr.
Glasyr
-
Blanda alla ingredienser i en skål.
-
Efter att scones har svalnat något, lägg scones på en stor tallrik och ringla över dem med glasyr.
- Använd kallt smör för bästa resultat.
- Hantera degen så lite som möjligt för bästa resultat.
- Använd en konditor och en sked, inte en mixer för att bryta smöret i små bitar.
- När du klappar ut degen, tillsätt inte för mycket mjöl, annars kan degen bli tät. Använd bara en lätt damning.
- Scones kan frysas och bakas av frysta. Om du bakar från fryst, lägg till ytterligare 5-7 minuter till gräddningstiden.
Kalorier: 229 | Kolhydrater: 31g | Protein: 4g | Fett: 10g | Mättat fett: 6g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 155mg | Kalium: 147mg | Fiber: 2g | Socker: 13g | Vitamin A: 305IU | Kalcium: 42mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



