Söt och nostalgisk Cream Cheese Mints är en av våra familjefavorithelger. Och nu kan du göra dem hemma! Detta enkla godisrecept behöver bara 5 ingredienser, och du behöver inte ens slå på spishällen.

Vi älskar att göra våra egna julgodis från kanderade pekannötter till citronbarer. Om du är ett fan av hemlagade godisrecept kommer du att älska dessa smält-i-munnen cream cheese mint.

Blandade blå, rosa, gröna och vita cream cheese mynta grupperade på en bakplåtspappersklädd plåt.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Gammaldags Cream Cheese Mints

Vem mer har fina minnen av att stoppa dessa klassiska, krämiga mintgodisar i munnen och låta dem smälta? Om du älskade gammaldags cream cheese mint som barn, skaffa din stå mixer redo, för idag gör vi dem från grunden.

Gräddostgodis har en nostalgisk, söt pepparmintsmak som för oss väcker tankar om charkuteribrädor och julefterrätter. De är också perfekta för påsk, babyshower, bröllopsduschar och bröllop.

Dessa söta mintgodisar är också den perfekta hemgjorda presenten. Vi slår in dem för att ge till lärare, grannar och vänner. Vi älskar speciellt det här receptet eftersom det inte är något krångel med temperaturer eller kokning, och du kan till och med få barnen med. Så enkelt är det!

Vad är Cream Cheese Mints?

Även kallad bröllopsmynta eller buttermints, cream cheese mint är ett krämigt godis som smälter i munnen. Du kommer ofta att se dem formade som små kuddar i pastellfärger. De är lätta att göra med bara 5 ingredienser och perfekta att dela och ge bort.

Färgglada Cream Cheese Mints i en serveringsskål

Ingredienser

Det här receptet ger cirka 90-100 mynta, men du kan definitivt halvera ingredienserna om du föredrar en mindre sats. Nedan är en översikt över vad du behöver för att göra dem, med alla måtten tillgängliga i receptkortet under inlägget.

 • Färskost – Du kommer att vilja använda helfet färskost till det här receptet. Använd den typ som kommer i block och inte de bredbara baljorna.
 • Smör – Jag rekommenderar att du använder osaltat smör. Både smöret och färskosten måste mjukas till rumstemperatur innan du börjar.
 • Florsocker – Kallas även konditorsocker. Du behöver cirka 2 pund strösocker, plus lite extra när du pressar ut myntan (se mitt tips nedan).
 • Salt – Jag tycker att en nypa fint havssalt hjälper till att balansera de söta smakerna.
 • Pepparmyntsextrakt – Se till att du använder livsmedelsklassat ”rent pepparmyntsextrakt“, och inte eteriska oljor.
 • Karamellfärg – Detta är valfritt. Jag rekommenderar att använda matfärger med gel att färga din cream cheese mint, då lite räcker långt.
Ingredienser för cream cheese mint.

Proffstips: Om du föredrar att mäta ditt strösocker med en köksvåg4 koppar strösocker är ungefär lika med 1 pund.

Hur mjukar man upp färskost snabbt?

Vi har alla varit där: Du startar ett recept som kräver rumstempererade ingredienser, bara för att inse att du glömde att ta ut färskosten eller smöret ur kylen i förväg. Oroa dig inte, här är hur du snabbmjukar din färskost och smör om det behövs:

Metod: Tärna först de kalla blocken av färskost och smör upp dem i små bitar. Täck den med ett ark plastfolie och låt den stå i rumstemperatur tills den är mjuk, ca 20-30 minuter.

Oförpackad mjukgräddost skuren i tärningar.

Hur man gör Cream Cheese Mints

Våra hemgjorda färskostmyntor går lätt ihop i en stå mixer. Men om du inte har en mixer, oroa dig inte. Det tar lite längre tid och kräver lite armbågsfett, men du kan fortfarande göra dem med en handmixer även om du måste byta till en fast spatel när blandningen blir för tjock.

Vi börjar med att förbereda degblandningen för färskostmyntorna:

 1. Kombinera – Vispa först ihop smör och färskost, följt av två koppar strösocker. När det är kombinerat, tillsätt pepparmyntsextraktet.
 2. Blanda – Med mixern igång, fortsätt att tillsätta det återstående strösockret en sked i taget tills allt är väl införlivat. Om degen verkar kladdig, tillsätt mer strösocker för att nå önskad konsistens. När din deg är klar kan du välja att färga din mynta eller börja forma dem direkt (se nedan).
Fotocollage som visar processen för att blanda cream cheese mintdeg.

Proffstips: För att förhindra sprickor i degen, se till att vispa blandningen ordentligt, så att florsockret verkligen blandas med färskosten och pepparmyntaextraktet. Vi vispar i ytterligare 2 minuter när degen har blandats. Den resulterande myntan blir krämigare med en konsistens som smälter i munnen och slätare kanter.

Färgning Cream Cheese Mints

Om du färgar din mynta, separera degen i separata skålar, en för varje färg. Tillsätt en droppe färg i varje skål och rör ner den. Du kan lägga till mer eller ännu mindre färg beroende på vilken nyans du ska.

Fotocollage som visar processen för att färga och forma färskostmyntorna.

Proffstips: Gel matfärg är bäst, eftersom den har en tjockare konsistens som inte tunnar ut degen. Det är också superkoncentrerat. Börja med 1 droppe åt gången eller ännu mindre om du letar efter ljusa pastellfärger (använd en tandpetare för att lägga till lite färg i taget). Du kan alltid lägga till mer om du föredrar djupare färgade myntor.

Forma myntverket

När din deg är förberedd och färgad är allt som återstår att forma den till mynta. Detta är väldigt enkelt och tar bara några snabba steg:

 1. Rulla degen – Rulla degen till små bollar, cirka en tesked stora (a liten kakskopa kommer väl till pass här), och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Arbeta i omgångar, håll degen täckt så att den inte torkar ut.
 2. Tryck – Doppa sedan stiften på en gaffel i lite strösocker och tryck försiktigt till toppen av de rullade myntorna (se bilder). Fortsätt kavla ut och tryck ut resterande deg.
 3. Torr – När myntan har formats, låt dem torka utan lock på bänken i cirka 2 timmar. Efter detta kan du förvara dem i kylen, eller frysa dem för längre förvaring. Se nedan för detaljerade instruktioner om hur du gör fram och förvaring.
Rader av gröna, rosa och ädelgrädde ostmyntor på en bakplåtspappersklädd plåt.

Vanliga frågor

Kan jag använda formar för cream cheese mint?

Ja, du kan använda formar för att forma din cream cheese mint. Detta är en populär idé för bröllop, bröllopsduschar och temafester.

Kan jag använda eterisk olja?

Nej, eterisk pepparmyntaolja är inte livsmedelsgodkänd och bör inte användas.

Kan jag ersätta extraktet med pepparmyntsolja?

Du kan använda livsmedelsklassad pepparmyntsolja istället för pepparmyntsextrakt. Men du vill använda mindre eftersom det är mer koncentrerat. Tillsätt en droppe i taget efter smak.

Blandade blå, rosa, gröna och vita cream cheese mynta grupperade på en bakplåtspappersklädd plåt.

Make-Ahead

Förväntar du ett speciellt tillfälle? Gräddostmynta är en lätt godbit efter middagen eller julklapp som du kan göra i förväg för att antingen kyla eller frysa:

 • För att kyla: När de har torkat kan dessa hemgjorda mynta förvaras lufttäta i kylen i upp till en månad.
 • Frysning: Du kan också frysa färskostmint i upp till 6 månader. Förvara dem i en lufttät behållare eller fryspåse och tina dem i kylen.
 • Gåvor: Dessa cream cheese mint är naturligt vackra så du kan överföra dem till dessa klara presentpåsarknyt toppen och gläd dina vänner, familj och grannar.
Blandade blå, rosa, gröna och vita färskostmyntor inslagna i små plastpåsar förslutna med twist-band.

Hur exalterad är du över att prova dessa hemgjorda cream cheese mint? Berätta för oss hur det går i kommentarerna och om du delar detta på sociala, glöm inte att tagga mig så att jag kan se dina vackra hemgjorda myntor.

Fler hemgjorda julgodis

Dessa är de speciella tillfällen värdiga sötsaker som har blivit traditionella för helgerna. Vi kan inte få nog av dessa nostalgiska godsaker:

Cream Cheese Mints recept

Förberedelsedags: 1 timme

Vilotid: 2 timmar

Total tid: 3 timmar

Du behöver bara 5 ingredienser för att göra söta och nostalgiska Cream Cheese Mints. Det här hemlagade godisreceptet är så enkelt och perfekt som present.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Godis, efterrätt

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

godisrecept, färskostmint, bröllopsmynta

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kalorier: 50

Serveringar: 95 (Gör 90-100 min)

 1. I skålen med en stå mixer försedd med din paddel eller platt visp tillbehör, vispa ihop färskost och smör tills det är slätt.

 2. Med mixern på, tillsätt salt och tillsätt sedan 2 koppar strösocker och vispa på medelhög/låg hastighet tills det är inkorporerat. Lägg till pepparmyntsextrakt och det återstående strösockret en hög matsked i taget, låt det blandas mellan varje tillsats och fortsätt blanda tills det är väl blandat, blanda sedan i ett par minuter längre, skrapa ner skålen efter behov.

 3. Om du färgar myntan, dela degen i separata skålar för varje färg. Rör i gelfärg för att nå önskad färg. Börja med 1 droppe eller mindre om en ljus pastellfärg är att föredra.

 4. Arbeta med 1/4 av degen åt gången, rulla myntan till bollar (ca 1 tsk resp. liten kakskopa vardera) och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. När du rullar degen, rulla tills sömmarna försvinner så att degen är mindre benägen att spricka. Ställ bollarna på den förberedda bakplåten 2 tum från varandra.

 5. Håll resten av degen täckt medan du kavlar så att den inte torkar ut. När den första degen är rullad, doppa en gaffel i strösocker som förhindrar att den fastnar och tryck över myntans ovansida för att platta till dem. Upprepa rullning och pressning av de återstående satserna av mynta.

 6. Låt torka och vila i rumstemperatur i minst 2 timmar, överför sedan till en lufttät behållare och kyl i upp till en månad eller frys i upp till 6 månader.

Näringsinnehåll

Cream Cheese Mints recept

Belopp per portion

Kalorier 50
Kalorier från fett 9

% Dagligt värde*

Fett 1g2 %

Mättat fett 1g6 %

Transfett 0,01 g

Fleromättat fett 0,04g

Enkelomättat fett 0,3g

Kolesterol 3 mg1 %

Natrium 14mg1 %

Kalium 4mg0 %

Kolhydrater 10 g3 %

Socker 10 g11 %

Protein 0,1 g0 %

Vitamin A 39IU1 %

Kalcium 2 mg0 %

Järn 0,01 mg0 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply