Gräddostpajskal är lättare eftersom det är mer förlåtande. Gräddosten håller den mör så du behöver inte vara fullt så känslig med den. Det här receptet räcker till 2, så du har tillräckligt med att frysa in en till senare.

Anpassad från Asha Gomez | Mina två södern | Running Press Adult, 2016

Med en hemmagjord pajskal i frysen blir det lätt att piska fram en godbit för drop-in-sällskap eller en enkel brunch på en lat söndag. Rulla ihop den extra skorpan mellan två bitar av vaxat eller bakplåtspapper och lägg den i en fryspåse. Jag förvarar min i frysdörren där det är mindre troligt att den krossas eller tappas bort bland hyllorna.– Asha Gomez

  • I skålen med en elektrisk mixer försedd med paddelfästet på låg hastighet, kombinera mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smöret några bitar åt gången, blanda tills smöret är i små ärtstora bitar.
  • Tillsätt färskosten, blanda tills färskosten är införlivad och börjar forma en raggig deg. Ringla gradvis lagom med kallt vatten över degen så att degen klarar sidan av skålen. Du kanske bara behöver lite av vattnet.

  • Forma degen till 2 platta skivor. Slå in med plastfolie och kyl i minst 1 timme eller upp till 2 dagar. Rulla varje skorpa i 10-tums (25-cm) rundor. Använd enligt anvisningarna i receptet.

*Vad gör gräddostpajskalet annorlunda?

Fettet och mejeriprodukterna i färskost hämmar glutenbildning, vilket är det som gör pajskalet segt och mindre fläckigt. I det här receptet hjälper tillsatsen av bakpulver att hålla degen mjuk efter bakning också. Gräddosten gör också ett litet mirakel när skorpan bakas – den hjälper till att undvika den fruktade krympningen som kan hända med alla smörskorpor.

Servering: 1 serveringKalorier: 129 kcalKolhydrater: 18 gProtein: 3 gFett: 5 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 14 mgNatrium: 259 mgKalium: 55 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 170 IUKalcium: 21 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Asha Gomez. Foto © 2016 Asya Nurullina. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna färskostpajskal är PERFEKT. Det är den enklaste, mest förlåtande pajdegen jag någonsin jobbat med. Receptet räcker till två, och jag använde den andra skalet för en äppelpaj med god effekt, så du kan använda den för antingen söta eller salta applikationer.Source link

Rate this post

Leave a Reply