En cream cheese pundkaka är en tät men fuktig kaka med en fantastisk smak som alla älskar.

Förvandla en handfull enkla ingredienser till en fuktig och smakrik efterrätt med detta cream cheese pund kaka recept!

Cream Cheese Pound Cake på tallrik med hallon och vispad grädde

Cream Cheese Pound Cake

Detta recept ger en fuktig kaka med en lite tät konsistens och en gyllenbrun skorpa. Den har en rik smörig vaniljsmak och passar bra med frukt som färska bär eller nästan vilken typ av dessertsås som helst (som jordgubbs- eller blåbärssås).

  • Pundkaka har förblivit en populär efterrätt av goda skäl. Det är så bra! Pound cake är en ljuvtät och smakrik kaka.
  • Tillsatsen av färskost kommer att göra denna kaka lite fuktigare än en klassisk pundkaka.
  • Den här kakan är så enkel och lätt att göra. Tillsätt lite söt glasyr och lite färsk frukt till serveringen!

Ingredienser för Cream Cheese Pound Cake

Torra ingredienser – Glädjen med en pundkaka är enkelheten i dess ingredienser. Mjöl, majsstärkelse och lite salt är allt som behövs för torra ingredienser.

Våta ingredienser – Pundkakor har en hel del ägg. I det här receptet vispas smöret och färskosten med socker och ägg. Lite vaniljextrakt ger smak.

Färskost – Se till att mjuka upp färskosten. Detta gör det lättare att grädda med smör och socker.

Cream Cream Pound Cake ingredienser med etiketter

Hur man gör Cream Cheese Pound Cake

Denna cream cheese pundkaka kommer säkerligen att bli en hit till efterrätt.

  1. Vispa smör/gräddost: Vispa färskost, smör och socker (enligt receptet nedan).
  2. Tillsätt ägg: Vispa i äggen ett i taget.
  3. Tillsätt torra ingredienser: Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen till de våta ingredienserna i mixern.
  4. Baka: Häll kaksmeten i en förberedd tårtform.

Ingen Bundt Pan? Inga problem!

Om du inte har en bundt pan, du kan använda en rörform men kakan kommer sannolikt att gräddas snabbare så kontrollera det tidigt. Den här kakan testades också i en 9×13 form men den gräddade inte jämnt så det rekommenderas inte.

Tips för en perfekt pundkaka

  • Se till att ingredienserna har rumstemperatur.
  • Vispa smör/sockerblandningen längre tid tillsätter luft i blandningen och hjälper till med jäsningen.
  • Se till att du mäter mjölet genom att ösa ner mjölet i måtten (inte skopa mjölet).
  • Blanda inte kakan för mycket när mjölet är tillsatt, då blir kakan för tät.
  • Vänd upp på ett galler för att svalna helt.
kokt Cream Cheese Pound Cake

Förvaring av Pound Cake

Efter att den har svalnat, kan dunkaka förvaras i en lufttät behållare eller tätt täckt med plastfolie. Den ska hålla på disken i ca 4 dagar.

Vill du frysa in rester till senare? Inga problem! Slå helt enkelt in den i plastfolie och sedan i aluminiumfolie och lägg den i en lufttät behållare. Den håller sig i frysen i tre månader. Förvara kakan hel, eller skär den i bitar, och slå in bitar individuellt. Detta gör det lättare att äta!

Tyckte din familj om denna Cream Cheese Pound Cake? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Cream Cheese Pound Cake på tallrik med hallon och vispad grädde

5 från 159 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Cream Cheese Pound Cake

Cream cheese pundkaka är super fuktig och något syrlig.

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 1 timme 15 minuter

Cool tid 5 minuter

Total tid 1 timme 35 minuter

  • Värm ugnen till 325°F. Smörj och mjöla en buntform.

  • Blanda smör och färskost i en stående mixer på medelhastighet i 2 minuter. Tillsätt gradvis sockret och fortsätt att vispa i ytterligare 3 minuter tills det är ljust och fluffigt.

  • Tillsätt ägg, ett i taget, vispa efter varje tillsats. Blanda i vanilj.

  • I en separat skål, vispa ihop mjöl, majsstärkelse och salt. Tillsätt långsamt de torra ingredienserna till smörblandningen och blanda tills det är helt blandat.

  • Häll över smeten i den förberedda buntformen och fördela den jämnt. Grädda 65-75 minuter eller tills ett träspett eller en tandpetare som sticks in 1″ från kanten kommer ut rent.

  • Låt kakan vila i formen i 5 minuter. Ta sedan ut kakan från formen och låt den svalna helt på galler innan servering.

  • Se till att ingredienserna är i rumstemperatur.
  • Vispa smör/sockerblandningen längre tid tillsätter luft i blandningen och hjälper till med jäsningen.
  • Se till att du mäter mjölet genom att ösa ner mjölet i måtten (inte skopa mjölet).
  • Övermixa inte kakan när mjölet väl har tillsatts, då blir kakan tät.
  • Vänd upp på ett galler för att svalna helt.

Valfri glasyr: Kombinera 1 1/2 koppar strösocker med 1 tsk vanilj och 1 1/2 matsked mjölk. Vispa och tillsätt mer mjölk (du kan behöva upp till 3 matskedar) för att skapa en tunn glasyr. Pensla eller ringla glasyren över den avsvalnade kakan och låt stelna.

Kalorier: 437 | Kolhydrater: 51g | Protein: 6g | Fett: 24g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 121mg | Natrium: 144mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 32g | Vitamin A: 811IU | Kalcium: 32mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Tårta, efterrätt
Kök amerikansk
pläterad Cream Cheese Pound Cake med skrift
kokt Cream Cheese Pound Cake i pannan med skrift
skiva Cream Cheese Pound Cake med skrift
bakad Cream Cheese Pound Cake i pannan och pläterad med skrift



Source link

Rate this post

Leave a Reply