En cream cheese pundkaka är en tät men fuktig kaka med en fantastisk smak som alla älskar.
Förvandla en handfull enkla ingredienser till en fuktig och smakrik efterrätt med detta cream cheese pund kaka recept!

Cream Cheese Pound Cake
Detta recept ger en fuktig kaka med en lite tät konsistens och en gyllenbrun skorpa. Den har en rik smörig vaniljsmak och passar bra med frukt som färska bär eller nästan vilken typ av dessertsås som helst (som jordgubbs- eller blåbärssås).
- Pundkaka har förblivit en populär efterrätt av goda skäl. Det är så bra! Pound cake är en ljuvtät och smakrik kaka.
- Tillsatsen av färskost kommer att göra denna kaka lite fuktigare än en klassisk pundkaka.
- Den här kakan är så enkel och lätt att göra. Tillsätt lite söt glasyr och lite färsk frukt till serveringen!
Ingredienser för Cream Cheese Pound Cake
Torra ingredienser – Glädjen med en pundkaka är enkelheten i dess ingredienser. Mjöl, majsstärkelse och lite salt är allt som behövs för torra ingredienser.
Våta ingredienser – Pundkakor har en hel del ägg. I det här receptet vispas smöret och färskosten med socker och ägg. Lite vaniljextrakt ger smak.
Färskost – Se till att mjuka upp färskosten. Detta gör det lättare att grädda med smör och socker.

Hur man gör Cream Cheese Pound Cake
Denna cream cheese pundkaka kommer säkerligen att bli en hit till efterrätt.
- Vispa smör/gräddost: Vispa färskost, smör och socker (enligt receptet nedan).
- Tillsätt ägg: Vispa i äggen ett i taget.
- Tillsätt torra ingredienser: Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen till de våta ingredienserna i mixern.
- Baka: Häll kaksmeten i en förberedd tårtform.




Tips för en perfekt pundkaka
- Se till att ingredienserna har rumstemperatur.
- Vispa smör/sockerblandningen längre tid tillsätter luft i blandningen och hjälper till med jäsningen.
- Se till att du mäter mjölet genom att ösa ner mjölet i måtten (inte skopa mjölet).
- Blanda inte kakan för mycket när mjölet är tillsatt, då blir kakan för tät.
- Vänd upp på ett galler för att svalna helt.

Förvaring av Pound Cake
Efter att den har svalnat, kan dunkaka förvaras i en lufttät behållare eller tätt täckt med plastfolie. Den ska hålla på disken i ca 4 dagar.
Vill du frysa in rester till senare? Inga problem! Slå helt enkelt in den i plastfolie och sedan i aluminiumfolie och lägg den i en lufttät behållare. Den håller sig i frysen i tre månader. Förvara kakan hel, eller skär den i bitar, och slå in bitar individuellt. Detta gör det lättare att äta!
Tyckte din familj om denna Cream Cheese Pound Cake? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Cream Cheese Pound Cake
Cream cheese pundkaka är super fuktig och något syrlig.
-
Värm ugnen till 325°F. Smörj och mjöla en buntform.
-
Blanda smör och färskost i en stående mixer på medelhastighet i 2 minuter. Tillsätt gradvis sockret och fortsätt att vispa i ytterligare 3 minuter tills det är ljust och fluffigt.
-
Tillsätt ägg, ett i taget, vispa efter varje tillsats. Blanda i vanilj.
-
I en separat skål, vispa ihop mjöl, majsstärkelse och salt. Tillsätt långsamt de torra ingredienserna till smörblandningen och blanda tills det är helt blandat.
-
Häll över smeten i den förberedda buntformen och fördela den jämnt. Grädda 65-75 minuter eller tills ett träspett eller en tandpetare som sticks in 1″ från kanten kommer ut rent.
-
Låt kakan vila i formen i 5 minuter. Ta sedan ut kakan från formen och låt den svalna helt på galler innan servering.
- Se till att ingredienserna är i rumstemperatur.
- Vispa smör/sockerblandningen längre tid tillsätter luft i blandningen och hjälper till med jäsningen.
- Se till att du mäter mjölet genom att ösa ner mjölet i måtten (inte skopa mjölet).
- Övermixa inte kakan när mjölet väl har tillsatts, då blir kakan tät.
- Vänd upp på ett galler för att svalna helt.
Valfri glasyr: Kombinera 1 1/2 koppar strösocker med 1 tsk vanilj och 1 1/2 matsked mjölk. Vispa och tillsätt mer mjölk (du kan behöva upp till 3 matskedar) för att skapa en tunn glasyr. Pensla eller ringla glasyren över den avsvalnade kakan och låt stelna.
Kalorier: 437 | Kolhydrater: 51g | Protein: 6g | Fett: 24g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 121mg | Natrium: 144mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 32g | Vitamin A: 811IU | Kalcium: 32mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



