Gräddscones är en sann fröjd, färska ur ugnen och toppade med sylt och grädde. Eller bara smör. Flingiga och möra, dessa härliga små snacks kan stå på bordet på ungefär en halvtimme. Häll upp en kopp och njut av en mysig eftermiddagsrast.

Anpassad från Anneka Manning | Baka klass steg för steg | Murdoch Books, 2021

Jag har levande minnen av att baka partier av scones vid klippning. Jag skulle bunta ihop dem i en kökshandduk för att hålla dem varma och ta dem upp till klippskjulet där de skulle slukas på “smoko”. Nuförtiden är scones vad jag piska upp om tiden är knapp – de är enkla, snabba och alla älskar dem. Om du vill lägga till andra fyllningar i dina scones, se varianterna nedanför receptet eller prova detta tranbärssconesrecept.–Anneka Manning

VAD ÄR INGNIDSMETODEN VID BAKNING?

Ingnidningsmetoden används för att göra scones, mördeg och några kex och skivor. Smör ‘gnuggas’ in i mjöl (och ibland andra torra ingredienser) med fingertopparna tills det är smuligt och smöret är jämnt fördelat (se steg 3 i detta recept).

Våta ingredienser rörs sedan igenom och blandningen bildar en deg. Se till att endast använda fingertopparna. Handflatorna är varmare och kommer att smälta smöret, snarare än att bara införliva det, vilket ger din deg en tung konsistens.

☞ Gillar du scones? Pröva dessa:

  • Värm ugnen till 425°F (220°C) med ett galler i mittläget.

  • Klä lätt en kantad bakplåt med smält smör. Pudra lätt med mjöl och skaka bort eventuellt överskott.
  • I en stor skål, sikta mjöl och salt tillsammans. Med handflatorna vända uppåt, använd fingertopparna för att gnugga in smöret tills blandningen liknar fina ströbröd och smöret är jämnt blandat. Rör ner sockret och gör en brunn i mitten.

  • I en medelstor skål, kombinera mjölk, grädde och vanilj. Tillsätt mjölkblandningen till mjölblandningen och använd en rund kniv för att blanda med en skärande rörelse tills degen går ihop i klumpar.

  • Använd lätt mjölade händer för att få ihop degen – den blir mjuk, men inte kladdig. Lägg på en lätt mjölad yta och knåda lätt och kort (bara cirka sex gånger) för att få ihop det till en boll.

  • Använd handflatan och platta ut degen till en 6-tums (15 cm) fyrkant ca 3/4-tum (2 cm) tjock. Mjöla en kniv och skär degen i 9 delar, lägg dem på den förberedda bakplåten, cirka 2 cm (3/4 tum) från varandra.

  • Använda en konditorivaror, pensla lätt toppen av varje scones med lite extra grädde. Pudra över lite extra mjöl.
  • Grädda tills scones är lätt gyllene och genomstekta, 13 till 15 minuter. De är redo om de låter ihåliga när du knackar dem på basen.

  • Servera varm eller rumstemperatur, delad och toppad med sylt och grädde. Dessa scones äts bäst den dagen de görs.

Variationer

Sultana Scones
Tillsätt 3 1/2 oz (100 g) sultanas (gyllene russin) med sockret i steg 3.
Scones med kanel och dadel
Tillsätt 1 tsk mald kanel med mjölet och saltet och tillsätt 3 1/2 oz (100 g) hackad urkärnad färska eller torkade dadlar med sockret i steg 3.
Ost Scones
Tillsätt 1/4 kopp (1 oz / 25 g) finriven parmesanost och 1/2 kopp (1 3/4 oz, 50 g) finstrimlad, skarp cheddarost till mjölblandningen, efter att ha gnuggat in smöret.
Uteslut sockret och vaniljen och tillsätt mjölken och grädden enligt anvisningarna.
Strö över 1/4 kopp (1 oz / 25 g) extra finstrimlad skarp cheddarost efter att ha borstat toppen av sconesen med grädde.
Servera delad och bred med smör.

Servering: 1 serveringKalorier: 227 kcalKolhydrater: 41 gProtein: 7 gFett: 3 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 8 mgNatrium: 12 mgKalium: 72 mgFiber: 1 gSocker: 3 gVitamin A: 85 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 23 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Anneka Manning. Foto © 2021 Alan Benson. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Detta cream scone recept är enkelt, tydligt och supersnabbt att göra. De är en bra bas för sylt, vispgrädde, smör eller förmodligen något annat. Mjuk och mör men robust nog, smakrik men kommer inte att överglänsa några pålägg. Dessutom är det här typen av recept som jag kan bestämma mig för att jag vill ha, göra och äta inom samma timme, vilket jag uppskattar!

Även om det i receptet står att de är godast att äta den dagen de görs, kan jag med säkerhet säga att de fortfarande är goda ett par dagar senare. Jag förvarade dem i en behållare på bänken och stoppade dem bara i ugnen i några minuter för att värma upp innan servering.

Jag har letat efter ett speciellt recept på grädde scones sedan en resa till Irland för 9 år sedan. Sconen för att avsluta alla scones hittades på, av alla ställen, en bensinmack/livsmedelsbutik i Killorglin. Folk ställde upp på morgonen i väntan på att bageriet skulle lägga ut sconesen. Det här receptet kommer nära. Konsistensen av detta är bara lite smuligare, nästan kräver en gaffel att äta.

Jag serverade dessa med mjukt smör och Bonne Maman 4 fruktkonserver. Min man, som verkligen inte bryr sig om bröd, åt två.

Gräddscones är alltid de perfekta bakverken – de tar väldigt lite tid att göra och är otroligt läckra när de kombineras med rätt ingredienser. Detta recept är enkelt, okomplicerat och kräver bara grundläggande skafferiingredienser. När det serveras med lite hemmagjord jordgubbssylt och lättvispad grädde kan det vara det perfekta kvällssnacket.

Ursprungligen publicerad 1 oktober 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply