Denna krämiga Florentinsk kyckling är ren comfort food, perfekt för dagar när du är sugen på en god, varm måltid.

Det här är ett enkelt recept att göra men det har en riktig gourmetattraktion. Kycklingbröst puttras i en krämig vinsås med massor av spenat.

Servera med potatis, ris eller pasta och ett rejält stänk parmesanost.

Krämig kyckling florentinsk i pannan

Vad är Chicken Florentine?

Detta är ett enkelt florentinskt kycklingrecept med en krämig vitvinsspenatsås. I det här receptet ger färskost en rik smak och tjocknar såsen.

  • Detta är en lätt 30 minuter måltid med en krämig vinsås blandad och färsk spenat.
  • Detta recept kräver endast en några enkla ingredienser
  • Lätt men ändå elegant, den är perfekt för gäster eller som en middag på vardagskvällen.
ingredienser för att göra Creamy Chicken Florentine

Ingredienser i Chicken Florentine

KycklingAnvänd benfria kycklingbröst eller kycklinglår utan skinn. För snabbare tillagning fungerar kycklingkotletter också bra i detta recept.

Krämsås Såsen till den här rätten kräver inte mjöl eller att göra en roux, eftersom färskosten hjälper till att tjockna den och lägga till smak. Kraftig grädde ger såsen en sammetslen konsistens, medan vitt vin ger en djup smak.

Använd torrt vitt vin som pinot grigio eller sauvignon blanc. Om du föredrar att inte använda vin kan du ersätta kycklingbuljong istället.

Spenat Använd färsk babyspenat eller vanlig spenat. Hacka spenaten grovt om du använder större blad, det blir lättare att äta. Andra kokta grönsaker kan läggas till såsen, som kokt lök, broccoli, sparris eller svamp.

Smaksättning – Såsen är väldigt enkelt smaksatt med vitlök, salt & svartpeppar. Du kan lägga till andra kryddor, inklusive ½ tesked torkad oregano eller en nypa basilika.

Creamy Chicken Florentine serveras direkt från värmen i en kastrull

Hur man gör kyckling florentinsk

  1. Koka kycklingbröst i en stekpanna enligt receptet nedan. Avsätta.
  2. Till den krämiga spenatsåsen, tillsätt vitt vin i pannan och låt det reducera. Koka spenaten i ett par minuter. Tillsätt färskost och grädde och koka tills det tjocknat.
  3. Rör ner kycklingen tillsammans med eventuell saft. och koka bara tills den är genomvärmd. Så enkelt.

Detta krämiga kycklingflorentinska recept är naturligt lågkolhydratsnålt och ketovänligt.

Lagring av rester

  • Rester är en av de bästa sakerna med Chicken Florentine, om du har turen att ha dem, vill säga! Denna maträtt håller sig i kylen i upp till 4 dagar i en lufttät behållare. Skiva kyckling och lägg den med sås till en hemlagad crepe för en god frukost, eller gör en kyckling florentinsk pizza eller gryta!
  • Vit sås med mejeriprodukter tenderar att separera när den är fryst, så det är bäst att använda den istället för att frysa den. Men det borde inte vara svårt att göra, eftersom det är så gott att alla kommer att slåss om vem som får äta Chicken Florentine till lunch! Värm upp på spisen med lite extra buljong tillsatt för bästa resultat.

Fler spenatfavoriter

Krämig kyckling florentinsk i pannan

5 från 30 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Krämig kyckling florentinsk

Krämig kyckling florentinsk är ren tröstmat. Det är ett 30 minuters middagsrecept med kycklingbröst som puttras i en krämig vitvinssås.

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 30 minuter

  • Krydda kycklingbrösten med salt och peppar på båda sidor.

  • Hetta upp olivolja och smör i en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt kycklingbrösten. Stek brösten i 4-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta och ljust gyllenbruna. Ta upp kycklingen på en tallrik.

  • Tillsätt vitlök i samma panna och fräs i några minuter tills det doftar. Tillsätt vitt vin i pannan och låt det puttra och reducera i några minuter. Rör runt vinet så att alla bitar som fastnat i botten av pannan lossnar.

  • Tillsätt spenaten och koka tills den vissnat under omrörning då och då. Detta tar cirka två minuter. När spenaten har vissnat, tillsätt färskost och tung grädde. Låt detta sjuda försiktigt, se till att färskosten har smält helt och blandas väl.

  • Lägg tillbaka kycklingbrösten i pannan, skeda över såsen och låt puttra i en minut eller två innan du stänger av värmen. Servera varm.

Rester håller sig i kylen i upp till 4 dagar i en lufttät behållare. Eftersom detta är en gräddsås kommer den inte att frysa bra.

Kalorier: 546 | Kolhydrater: 4g | Protein: 51g | Fett: 34g | Mättat fett: 17g | Kolesterol: 239mg | Natrium: 979mg | Kalium: 1045mg | Socker: 1g | Vitamin A: 3245IU | C-vitamin: 9.6mg | Kalcium: 90mg | Järn: 1.6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Huvudrätt
Kök italienska
närbild av Creamy Chicken Florentine i pannan med skrift
Krämig kyckling florentinsk med skrift
närbild av Creamy Chicken Florentine i pannan med en titel
Krämig kyckling florentinsk i pannan och närbild med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply