Har du försökt bakad havregryn innan?? Det är så gott, jag orkar knappt! Vi är stora havregrynsälskare, men denna Amish creme brulee version vinner det stora priset!

För några år sedan gick några vänner ut till brunch med oss ​​(ja, vi är totala bruncher och om du inte har fångat den buggen, HOPPA IN!!) och vi fick den här härliga mängden mat levererad till vårt bord. När du är i en grupp, beställ alltid många saker så att du kan prova menyn, har jag rätt?! Jag visste, VISSTE absolut att french toasten på Gourmandise skulle bli min vinnare och blev förbluffad (när skrev du det ordet senast? 😏) när det var havregrynen!

Ett foto av två bitar av creme brulee bakad havregryn som sitter ovanpå lite vaniljhavregryn beströdd med färska blåbär, hallon och jordgubbsskivor allt i en vit skål med en sked i skålen.

Nu vet du att jag är en äldre kvinna i grunden, så det borde inte förvåna dig att jag ÄLSKADE havregryn, men att vara vinnaren? Det kräver något speciellt. Tja, eftersom jag har varit på denna bakade havregrynskick, varför inte prova en Gourmandise Creme Brulee Amish Baked Oatmeal?!

Försök bara att inte plocka bort hela toppingen, det är HIMMEL!!

Vad är Amish Baked Oatmeal?

Amish-bakad havregryn som en varm havregrynskaka men i gryta som är gjord med havre, mjölk och några andra ingredienser som du redan har till hands. Traditionell havregryn är som flingor med krämig grötkonsistens. Bakad havregryn är mer som en gryta eller bröd pudding. Den är supermångsidig med oändliga mängder av tillägg eller pålägg. Jag ska gå in på det mer senare i detta inlägg.

En bild av en bit amish-bakad havregryn som tas upp ur en ugnsform. Den har en krispig sockerrik topp.

Okej, jag ska slå vad om att du redan har nästan alla, om inte ALLA, av dessa ingredienser i ditt skafferi eller kylskåp.

  • Gammaldags havre – Jag föredrar konsistensen och innerligheten hos gammaldags havre framför den snabba havren och stålskuren havre fungerar inte för det här receptet
  • Ägg – bind ihop allt och tillsätter lite protein
  • Mjölk – använd gärna vilken typ av mjölk som helst, inklusive alla alternativ som inte är mejeriprodukter
  • Smör – ger fyllighet och smak, ersätt kokosolja för ett mejerifritt alternativ
  • Vanilj – använd rent vaniljextrakt för bästa smak
  • Kanel – ett måste när det kommer till havregryn!
  • Salt – förhöjer alla smaker
  • Bakpulver – ger havregrynen fluffig och gör att den inte blir för tät
  • Gyllene russin – du kan använda vanliga russin också
  • Turbinado socker – att använda vanligt strösocker kommer inte att smälta och kristallisera på samma sätt så jag rekommenderar verkligen turbinado
  • Toppings – detta är helt upp till dig, se avsnittet nedan för idéer

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

Ett foto av två skivor av creme brulee bakad havregryn som sitter i en vit skål omgiven av färska blandade bär

Toppingidéer för bakad havregryn

Jag nämnde tidigare att toppings eller tillägg för bakat öppet är oändliga, men här är bara några idéer. Gör den till din egen och njut!

  • Färsk frukt (bär, bananer, kokta äpplen, persikor, etc.)
  • Kokos
  • lönnsirap
  • Honung
  • Brunt socker
  • Nötter (skivad mandel, pekannötter, valnötter, etc)
  • Varm mjölk eller grädde
  • Chokladchips (mina barns favorit!)
  • Smör eller nötsmör
  • Yoghurt

Låt oss veta vilka dina favoritpålägg är!

Ett foto av mjölk som hälls ut ur en liten vit kanna över två bitar av bakad havregryn med färska bär som sitter längs sidan.

Varför du kommer att älska detta bakade havregrynsrecept:

När du smakar på detta havregrynsreceptdu behöver inte ens läsa den här listan, men om du behöver lite övertalning, här är några anledningar till att du kommer att älska det här frukostreceptet:

  1. Allt görs i en skål och bakas sedan i en skål, så städning är en bris.
  2. Hela familjen kommer att älska det eftersom det är så anpassningsbart till allas smak.
  3. Det är en varm, mättande frukost som är superlätt att göra.
  4. Den kan göras mejerifri (ersätt smör med kokosolja och mjölken med ett mejerifritt alternativ) eller glutenfritt (se till att din havre är gf).
  5. Perfekt för hektiska morgnar, det är lätt att spara och värma upp.

Övertygade jag dig? Gå till köket och baka!

ett foto av en vit skål med en sked bredvid. Skålen har två fyrkantiga bitar av bakad havregryn toppad med färska blandade bär.

Gör till muffins

Bakad havregryn kan enkelt förvandlas till muffins om det gör det enklare att baka, förvara eller servera detta recept. Följ instruktionerna som skrivits och dela havregrynsblandningen över 12 muffinskoppar. Jag rekommenderar att smörja muffinsformen eller använda liners. Grädda muffinsen i 20-25 minuter.

Kan man göra bakad havregryn i förväg?

Man kan göra denna havregryn kvällen innan och sedan baka den på morgonen, men jag föredrar ärligt talat att baka den och sedan värma den på morgonen. Att låta den obakade havregrynen sitta över natten ger en mer fuktig konsistens. Havregrynen suger upp så mycket av mjölken att den bakar lite annorlunda. Men jag förstår verkligen att man vill ha en varm fräsch frukost.

ett foto av en fyrkantig ugnsform full av gyllene, sockertoppade bakade havregryn som har skurits i fyrkantiga bitar.

Mitt bästa tips för att göra den bästa Amish-bakade havregrynen är för att låta den svalna i några minuter innan du skär den, men definitivt ät det medan det fortfarande är varmt!

Förvaring, frysning och återuppvärmning av bakad havregryn

Detta frukostrecept butiker härligt i kylen i en lufttät burk. Jag rekommenderar att du äter det inom 4 dagar. Mina barn älskar att äta bakade havregrynsrester. Vi stoppar den bara i mikrovågsugnen för att värma upp den som individuella portioner.

Frysning bakad havregryn är också ett bra alternativ. Låt den svalna helt och slå sedan in den i plastfolie och förvara den i en ziploc-påse. Jag gillar att slå in individuella portioner så att mina barn bara kan ta dem och värma upp dem själva. Den håller sig i frysen i upp till 3 månader. Du kan värma den från fryst i mikron i ett par minuter.

Om jag är återuppvärmning en enda portion använder jag bara mikrovågsugnen. Om jag ska värma en full bakad havregryn, så värmer jag upp den i ugnen på 325 grader i 8-10 minuter.

Ett foto av två fyrkantiga bitar av gyllene socker toppade bakade havregryn i en vit skål omgiven av blandade bär.

Det här enkla frukostreceptet kommer garanterat att bli en ny familjefavorit som du kommer att göra om och om igen. Creme brulee Amish-bakad havregryn är full av konsistens och så rejäl och tillfredsställande. Mitt favoritsätt att äta är med lite varm mjölk hälld över toppen med en blandning av färska bär. Mums!

En bild av en enda bit gyllene bakad havregryn toppad med en kristalliserad creme brulee topping och omgiven av färska bär.

Fler havregrynsrecept du kommer att älska:

Ett foto av två bitar av creme brulee bakad havregryn som sitter ovanpå lite vaniljhavregryn beströdda med färska blåbär, hallon och jordgubbsskivor, allt i en vit skål med en sked i skålen.

Creme Brulee bakad havregryn

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 50 minuter

Serveringar: 9

  • 2 Koppar Gammaldags havre
  • 2 Stora ägg
  • 1 3/4 Koppar Mjölk
  • 4 Matskedar Smör smält
  • 1/3 Kopp Lönnsirap
  • 1 tesked Vanilj
  • 2 1/4 teskedar Kanel
  • 3/4 tesked Salt
  • 1 tesked Bakpulver
  • 1/2 Kopp Gyllene russin
  • 1/4 Kopp Turbinado socker
  • Värm ugnen till 375 grader och smörj en 8×8″ ugnsform.

  • I en stor skål, rör ihop alla ingredienser utom turbinadosockret. Häll upp i en ugnsform och fördela jämnt. Strö rikligt med turbinadosocker och grädda i 40-45 minuter.

  • Servera med pålägg som: lite varm mjölk, en klick yoghurt, färska bär eller helt enkelt.

Förvara resterna i kylen i upp till 4 dagar.

Näringsinnehåll

Creme Brulee bakad havregryn

Belopp per portion

Kalorier 237
Kalorier från Fat 81

% Dagligt värde*

Fett 9g14 %

Mättat fett 5 g31 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 2g

Kolesterol 55mg18 %

Natrium 269mg12 %

Kalium 288mg8 %

Kolhydrater 35 g12 %

Fiber 2g8 %

Socker 20g22 %

Protein 6g12 %

Vitamin A 287IU6 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 117mg12 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORDA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply