Detta lätt crème kola, som liknar flan i sin delikata konsistens, är lika enkel som sofistikerad. Du förväntar dig inget mindre av fransmännen, eller hur?

Tre tallrikar med varsin crème caramel på med skedar vilande på sidan.

“Jag tycker att den här efterrätten är en så enkel tröst”, säger författaren Edd Kimber. “Kanske är det minnena av att äta det som barn, eller kanske är det konsistensen.” Vi kan inte heller med säkerhet säga exakt vad den mest övertygande komponenten i denna crème caramel skulle vara, vi är bara tacksamma att den finns i all sin silkeslena, sofistikerade prakt. Ett smakprov, och vi tror att du kommer att hålla med.


Varför våra testare älskade detta

Våra testare svimmade över denna krämiga klassiska franska efterrätt. De beskrev texturen som “perfekt” och älskade karamell och vanilj smaker som genomsyrade vaniljsåsen.

Chiyo Y. beskrev det med sin kommentar, “Enkel, elegant och läcker—Om du inte har ätit creme caramel på ett tag, kommer du att njuta av att återinföras till denna anspråkslösa klassiker. “

Anteckningar om ingredienser

 • Superfint socker– Finmalet socker löser sig lätt och snabbt, vilket ger dig en slät karamell och vaniljsås. Det finns på de flesta stormarknader, men du kan enkelt göra din egen genom att mala strösocker i en matberedare eller mixer tills det är finmalt men inte pulvrigt.
 • Vanilj–Du kan använda en hel vaniljstång eller vaniljstångspasta till din vaniljsås. Du kan ersätta vaniljextrakt, men vaniljsmaken blir mildare.
 • Ägg– Använd stora eller extra stora ägg för detta recept. De är nödvändiga för att vaniljen ska stelna, så försök inte ersätta mindre ägg.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 300°F. Ställ fyra ramekins i en långpanna.
 2. Gör karamellen. Lös sockret i vatten och värm tills karamellen är mörk koppar. Divvy mellan ramekins.
 3. Värm mjölken och grädden på medel-låg värme. Tillsätt vaniljfröna och låt dra i ca 5 minuter.
 4. Gör vaniljsåsen. Vispa sockret och äggen bleka och tillsätt sedan långsamt den varma mjölkblandningen. Dela mellan ramekins.
 5. Grädda crème caramel i vattenbad tills nästan stelnat och nått en innertemperatur på 170°F. Kyl på galler och kyl sedan över natten.

Vanliga frågor om recept

Kan jag göra detta i förväg?

Crème caramel kan bakas och kylas upp till 3 dagar innan servering. Förvara kylt i sina ramekins tills de ska serveras.

Vad är skillnaden mellan crème caramel och crème brûlée?

Båda är franska vaniljsåsbaserade desserter. Crème caramel har ett lager av karamelliserad sockersirap på toppen, medan crème brûlée har ett hårt karamelllager ovanpå, som vanligtvis bränns för att kristallisera sockret.

Hur tar man bort crème caramel från dess form?

Kör försiktigt en kniv runt kanten på din ramekin. Lägg en tallrik upp och ner över ramekin. Vänd sedan ihop tallriken och ramekin med båda händerna så att den formade vaniljsåsen försiktigt ploppar ut på plattan. Låt all kolasirap rinna av över vaniljen innan servering.

Hjälpfulla tips

 • Ta genast bort kastrullen från värmen när den fått en mörk kopparfärg. Karamell kan brännas mycket snabbt.
 • Crème caramel kan förvaras i sina ramekins, i kylen, täckt, i upp till 3 dagar.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri dieter.

Fler bra dessertrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Crème Caramel

Tre tallrikar med varsin crème caramel på med skedar vilande på sidan.

Jag tycker att denna dessert är en så enkel tröst. Det kan vara det mest grundläggande av bakade vaniljsås, men det är verkligen himmelriket på en tallrik. Kanske är det minnena av att äta det som barn, eller kanske är det konsistensen. Hur som helst är det en läcker, klassisk efterrätt som förtjänar att hämtas tillbaka från annalerna om “retro” och “gammaldags” för att återigen sitta stolt på våra middagsbord.

Prep 20 min

kock 40 min

Total 1 hr

Förbered ugnen och ramekins

Gör karamellen

 • Lägg sockret och vattnet i en liten kastrull på medelhög värme, rör om då och då, tills sockret har löst sig. När sirapen är klar, sluta röra om (detta kan orsaka kristallisering) och låt kastrullen stå över värmen, utan att röra den, tills sockret karamelliserat, vilket kan ta allt från 4 till 7 minuter. Den andra som du har en karamell med mörk kopparfärg, ta bort kastrullen från värmen och häll den omedelbart jämnt bland de förberedda formarna. (Var noga med att kolan inte kokar för långt då den lätt kan brännas.) Låt kola pölarna sitta medan du gör vaniljsås.

Gör vaniljsåsen

 • Skär vaniljstången, om den används, på mitten och skrapa ur fröna. Lägg fröna eller vaniljstångspasta i en medelstor kastrull och tillsätt mjölk och grädde. Värm försiktigt över medel-låg värme tills blandningen är varm men inte kokar, 5 till 7 minuter.

 • Lägg under tiden ägg och socker i en skål och vispa ihop tills det blir blekt. När mjölkblandningen har nått temperatur, ta bort kastrullen från värmen och häll långsamt blandningen över äggen under konstant omrörning.

 • Använd en slev och dela denna vaniljsås lika mellan de förberedda ramekinerna. Sätt in långpannan i ugnen och tillsätt tillräckligt med kallt vatten så att det når halvvägs upp på formarnas sidor.

 • Grädda i 30 till 45 minuter, tills vaniljsåsen har stelnat runt utsidan men fortfarande har en vingling i mitten och registrerar 170 ° F till 175 ° F (76 ° C till 79 ° C) på en fritering eller godis eller snabb -läs termometer.

 • Ta försiktigt ut stekpannan från ugnen. Lyft ur vaniljsåsen och lägg dem på ett galler för att svalna. Täck varje ramekin med plastfolie och överför dem sedan till kylen för att svalna över natten.

 • För att servera, använd en kniv för att försiktigt lossa vaniljsåsen från ramekinerna. Lägg en serveringsfat ovanpå varje ramekin och vänd upp den för att vända ut vaniljsåsen. Se till att all kola rinner från ramekinen på vaniljsåsen. Tjäna.

 1. Bränn inte karamellen –Ta genast bort kastrullen från värmen när den fått en mörk kopparfärg. Karamell kan brännas mycket snabbt.
 2. Lagring-Crème caramel kan förvaras i sina ramekins, i kylen, täckt, i upp till 3 dagar.
 3. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri dieter.

Servering: 1serveringKalorier: 336kcal (17 %)Kolhydrater: 64g (21 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 0,3gEnkelomättat fett: 2gKolesterol: 30mg (10 %)Natrium: 40mg (2 %)Kalium: 152mg (4 %)Socker: 65g (72 %)Vitamin A: 347IU (7 %)C-vitamin: 0,1mgKalcium: 122mg (12%)Järn: 0,1mg (1 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply