Beignets är en friterad, konditorers sockerdammade överseende som är en tradition i New Orleans som gjorts känd av Cafe du Monde. Men du behöver inte gå till Big Easy för att uppleva dem. Tack och lov är de förvånansvärt lätta att göra hemma.

En hög med beignets pudrade med konditorsocker i en skål.

Dessa knävubblande ljuvliga klumpar av stekt deg som ligger begravda under högar av konditorsocker kom ursprungligen till som frukost för hamnarbetare och köpmän på den gamla franska marknaden i New Orleans, enligt författaren Constance Snow. De är krispiga på utsidan och kuddiga inuti, ungefär som sopapillan från The Big Easy.

Servera beigneterna medan de fortfarande är varma. Om du har varit på Cafe du Monde i New Orleans, känner du väl till varningen att inte bära svart när du stoppar i en tallrik full av beignets. Vi föreslår att du följer samma råd när du ägnar dig åt dessa beignets hemma.–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Våra testare var förtjusta i dessa krispiga beignets i New Orleans-stil, särskilt när de kvävdes i konditorisocker. De älskade att receptet fungerade perfekt som skrivet och var “mycket lätt att göra.”

Anteckningar om ingredienser

 • Socker–Om du föredrar en mycket söt beignet, tillsätt ett par extra matskedar socker till degen.
 • Olja–Välj en olja för stekning som har hög rökpunkt och neutral smak. Raffinerade jordnöts-, safflor- eller solrosoljor är alla bra val.

Hur man gör detta recept

 1. Jäst jästen i varmt vatten. Bearbeta 3 koppar mjöl, socker och salt tillsammans i en matberedare.
 2. Värm mjölk och smör tills smöret smält. Häll mjölkblandningen i matberedaren och bearbeta tills den blandas.
 3. Tillsätt resterande ingredienser i matberedaren. Låt degen vila i minst 10 minuter.
 4. Värm ugnen till 200°F. Klä en plåt eller plåt med hushållspapper. Värm 3 tum olja i en kastrull eller fritös till 360°F.
 5. Dela degen på mitten. Knåda varje degbit kort och rulla sedan till en 1/4-tums tjock rektangel. Skär varje rektangel i 6 bitar.
 6. Stek beigneterna i omgångar tills den är puffad och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och håll varmt i ugnen medan du steker resten av degen.
 7. Servera varm, pudrade med konditorsocker.

Vanliga frågor om recept

Hur ska jag servera beignets?

Servera dessa krispiga frittor varma, med ett generöst överdrag av konditorsocker och en varm kopp kaffe.

Kan jag göra dessa i förväg?

Stekt beignet serveras bäst direkt efter tillagning, men degen kan förberedas upp till 1 dag i förväg och förvaras i en täckt behållare i kylen. Deg som förvaras över natten ger ett knaprigare beignet.

Hjälpfulla tips

 • Planera att servera beigneterna direkt efter stekning. De serveras bäst varma.
 • Degen kan förvaras i kylen upp till 1 dygn innan stekning. Deg som förvaras över natten med ger en knaprigare beignet.
 • För att undvika feta eller fuktiga beignet, låt din olja återgå till 360°F mellan batcherna.

Fler bra recept på stekt deg

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Beignets i New Orleans-stil

En hög med beignets pudrade med konditorsocker i en skål.

Beignets är en friterad, konditorers sockerdammade överseende som är en tradition i New Orleans som gjorts känd av Cafe du Monde. Men du behöver inte gå till Big Easy för att uppleva dem. Tack och lov är de förvånansvärt lätta att göra hemma.

Prep 25 min

kock 20 min

Total 45 min

 • I en liten skål, strö jästen över det varma vattnet och låt stå tills det är krämigt, cirka 5 minuter.

 • I en matberedare, kombinera 3 koppar (15 ounces) mjöl, strösocker och salt. Bearbeta kort.

 • Kombinera mjölken och smöret i en liten kastrull på medelvärme och värm försiktigt tills smöret smält och mjölken är varm men inte ångande. Ta bort från värmen. Med processorn igång, häll mjölkblandningen genom matarröret och bearbeta tills den är blandad.

 • Tillsätt ägget, jästblandningen och de återstående 1 1/2 kopparna (7 1/2 uns) mjölet och bearbeta bara tills en mjuk deg bildas. Om du föredrar en mjukare beignet, låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter; om du gillar att din beignet är lite knaprig i kanterna, täck över och kyl degen tills den är genomkyld eller upp till över natten.

 • Värm ugnen till 200°F (95°C). Klä en ugnssäker plåt med hushållspapper. Häll oljan till ett djup av 3 tum i en djup, tung kastrull eller en fritös och värm till 360°F (182°C) på en frityrtermometer.

 • Medan oljan värms upp, dela degen i 2 lika stora bitar. På en väl mjölad arbetsyta, knåda 1 bit av degen kort tills den är mjuk men inte kladdig. Rulla till en rektangel ca 1/4 tum tjock. Skär i 6 lika stora rektanglar (eller, om du föredrar mer blygsamt beignet, 8 eller 12 rektanglar).

 • När oljan är klar, släpp ner 2 eller 3 rektanglar i oljan och stek, vänd en gång, tills den är puffad och brun, cirka 2 minuter på varje sida. Lägg över till hushållspapper och håll varmt i ugnen. Upprepa med de återstående rektanglarna och sedan den återstående degen.

 • Lägg beigneterna på en uppvärmd tallrik och pudra dem rejält med konditorsocker med hjälp av en finmaskig sil eller lägg konditorsockret i en brun papperspåse, lägg några beigneter åt gången i en brun papperspåse, vik toppen av påsen flera gånger för att försegla och skaka sedan försiktigt för att täcka. Servera beigneterna på en gång. (Som om du kunde vänta…!)

 1. Servering-Planera att servera beigneterna direkt efter stekning. De serveras bäst varma.
 2. Gå framåt –Degen kan förvaras i kylen upp till 1 dygn innan stekning. Deg som förvaras över natten med ger en knaprigare beignet.
 3. Oljetemperatur-För att undvika feta eller fuktiga beignet, låt din olja återgå till 360°F mellan batcherna.

Servering: 1fritterKalorier: 355kcal (18 %)Kolhydrater: 40g (13 %)Protein: 6g (12%)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 0,2gKolesterol: 28mg (9 %)Natrium: 161mg (7 %)Kalium: 93mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 172IU (3 %)C-vitamin: 0,002mgKalcium: 36mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply