Fried Zucchini går under många namn; zucchini chips, chips eller bites. Vad du än vill kalla dem är en sak säker – de är oemotståndligt bra. Du kan aldrig sluta med bara en, särskilt när du serverar dem med den där oemotståndliga zucchini-dippsåsen (som också är superlätt). Titta på videohandledningen nedan och du kommer att bli sugen på dem.

När zucchinisäsongen rullar in har vi alltid ett överskott av zucchini från min mammas trädgård så vi hittar kreativa sätt att använda dem. Några av våra favoriter inkluderar Zucchini Fritters och Zucchini grytamen detta Zucchini Crisps-recept är våra barns favorit.

Friterade zucchini chips serveras med dippsås.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Recept på stekt zucchini

Det är en vinnare! Dessa friterade zucchinichips har en perfekt krispig utsida som förseglar all den fantastiska naturliga saftigheten hos zucchini. Den förblir till och med krispig efter att den svalnat till rumstemperatur.

Du kommer att älska att servera dessa zucchinichips med (löjligt lätt att göra) vitlöksaioli. Det är samma sås vi använder till Kycklingbiffar och Räkkakor. Du kommer att vilja doppa alla dina pommes frites och Popcorn Kyckling i denna sås för alltid.

Du kommer att bli glad att veta att det här receptet lätt kan fördubblas eller till och med tredubblas, men glöm inte att multiplicera vitlöksaiolisåsen, annars blir du riktigt besviken när den är borta.

Stekt Zucchini Chips Video

Se Natasha göra de bästa Fried Zucchini Chips och håll ögonen öppna för smaktestet för att höra det där oemotståndliga crunchen. Jag är sugen på dessa bara jag tänker på dem.

Ingredienser

Ingredienserna för att göra stekt zucchini är enkla. Du kan faktiskt använda samma process för att panera en mängd olika grönsaker och till och med proteiner som kyckling. Det är ett bra recept att ha i din matlagningsrepertoar.

 • Zucchini – du behöver 1 1/2 pund vilket är ungefär 2 medelstora/stora zucchini.
 • Mjöl för alla ändamål – krydda ditt mjöl med salt och peppar för att ge smak till dina zucchinibett
 • Ägg – vispa 2 stora kalla ägg tills de är väl blandade för din äggdipp
 • Panko brödsmulor – det här är min favoritbrödsmula för stekt zucchini eftersom det gör dem extra krispiga.
 • Olja – använd en högvärme matolja. Min favorit är extra lätt olivolja.
Ingredienser för att steka zucchini

Till vitlöksaiolisåsen

Ingredienserna här är så enkla men det är en vinnande kombination för den bästa zucchinidip.

 • Majonnäs – den krämiga basen för din sås
 • Vitlök – pressad eller riv 1 medium/stor kryddnejlika
 • Citron juice – använd färskpressad och inte en koncentratversion. Det gör hela skillnaden.
 • Salt och peppar – tillsätt dessa efter smak. Du behöver inte much.
Doppa zucchini crisp i vitlöksaiolisås

Hur man gör stekt zucchini

När du väl har ställt in dina grundläggande paneringsstationer går processen snabbt och du kan panera 2 eller 3 åt gången om dina skålar har tillräckligt med utrymme.

 • Skapa ett löpande band: Blanda i den första skålen: 1/2 dl mjöl med 1 tsk salt och 1/4 tsk peppar. Vispa två ägg med en gaffel i den andra skålen. Tillsätt 1 1/2 koppar i den tredje skålen Panko brödsmulor.
 • Muddra zucchini – täck alla sidor av zucchinichipsen i mjöl.
 • Doppa i äggtvättanvänd en gaffel för att överföra zucchini till uppvispat ägg, låt överflödigt ägg droppa tillbaka i skålen
 • Panering – täck zucchinin i ströbröd och lägg upp på ett fat. Repeat med resterande zucchini rundor.
 • Fritera – Värm 1/4″ olja i en stor stekpanna över medium. När oljan är varm (350˚F på en termometer, eller när en brödsmula fräser), tillsätt zucchini i ett enda lager och fräs i 3 minuter per sida. Lägg över till ett galler över hushållspapper och upprepa med återstående zucchini.
Steg för steg bilder hur man steker zucchini chips

Proffstips: För att höja smaken av stekt mat, så snart den stekta zucchinin kommer ut ur oljan, strö över koshersalt efter smak. Det ger den krispiga exteriören den perfekta lilla salta biten. Vi gör samma sak med Lätt kyckling Kiev.

Att tjäna

Vi älskar denna friterade zucchini som förrätt eller mellanmål. Kombinera den med receptet Garlic Aioli Dip eller dessa fantastiska dippar och såser:

Servering av stekta zucchinibitar med dippsås

Vanliga frågor

Kan jag ersätta en annan squash?

Gul squash fungerar utmärkt som ersättning eftersom den i storlek och smak liknar grön zucchini.

Kan jag göra bakade zucchinichips?

Stekt zucchini kan enkelt göras i ugnen. Lägg panerad zucchini på en kantad bakplåt, spraya båda sidor med matlagningsspray och grädda i mitten av en förvärmd ugn på 425˚F i 18-20 minuter eller tills den är gyllenbrun och knaprig.

Kan jag göra Air Fryer Zucchini Chips?

Det är ännu lättare i airfryern eftersom du inte behöver vända zucchinin halvvägs. Spraya panerad zucchini på båda sidor med matlagningsspray och luftstek vid 370˚F i 10-13 minuter tills den är gyllenbrun och krispig.

Kan jag använda olika brödsmulor?

Du kan använda en italiensk brödsmula men vi föredrar den Panko smulor för extra knas.

Panna fylld med stekt zucchini chips och dippsås

Fler recept för sommaraptitretare

Det här är några av våra favorit sommaraptitretare (och vi smyger ofta in dem i vår rotation året runt eftersom de är den där Bra):

Jag skulle älska att höra om dina favorit sommaraptitretare och hur du älskar att använda all sommarzucchini. Kanske gör du Fried Zucchini Crisps ikväll?

Friterade zucchinichips med den bästa dippsåsen

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 30 minuter

Stekt Zucchini chips på fat serveras med dipsås

Dessa zucchinichips har en perfekt krispig utsida som försluter all den fantastiska naturliga saftigheten hos zucchini. Den förblir till och med krispig efter att den svalnat till rumstemperatur. Hoppa inte över vitlöksaioli – den är underbar. Det här receptet kan enkelt fördubblas eller till och med tredubblas för att tjäna en publik.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

Varierar efter säsong

Nyckelord:

brända zucchini, zucchinichips, zucchinichips

Kök:

amerikansk

Kurs:

Förrätt, Tillbehör

Kalorier: 303

Serveringar: 6 människor som förrätt

Ingredienser för stekt zucchini:

Till vitlöksaiolisåsen:

För att göra stekt zucchini chips:

 1. Skapa ett löpande band: Blanda i den första skålen: 1/2 dl mjöl med 1 tsk salt och 1/4 tsk peppar. Vispa två ägg med en gaffel i den andra skålen. I den tredje skålen, tillsätt 1 1/2 koppar panko brödsmulor.

 2. Muddra en av dina zucchiniskivor helt i mjölblandningen, ta bort överskottet.

 3. Använd sedan en gaffel för att doppa mjölad zucchini i den uppvispade äggblandningen, vänd så att den blir helt täckt och låt överskottet av ägget droppa tillbaka i skålen innan du överför till ströbröd.

 4. Flytta zucchinin till brödsmulanskålen och belägg zucchinin på alla sidor med smulor. Det hjälper att ösa paneringen ovanpå zucchinibitarna så att de är lättare att vända och belägga. Överför till ett fat och upprepa med de återstående zucchinirundorna.

 5. Värm en stor non-stick, tjockbottnad stekpanna över medelvärme och tillsätt cirka 1/4″ olja (tillräckligt för att generöst täcka botten). Låt oljan förvärmas till 350˚F på en termometer eller när en brödsmula fräser i oljan, lägg sedan till panerade zucchinichips i omgångar i ett enda lager och fräs 3 minuter per sida eller tills de är gyllenbruna på varje sida. Om den får färg för snabbt, sänk värmen. När zucchinin är färdigstekt, överför du dem till ett galler över hushållspapper och upprepa med återstående zucchini. Servera varm med aiolisås.

Så här gör du vitlöksaioli:

 1. I en liten skål, kombinera 1/3 kopp majonnäs, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 msk citronsaft, 1/4 tsk salt och 1/8 tsk svartpeppar. Rör om för att kombinera och servera.

Notera: Näringsvärdesdeklaration är en uppskattning för stekt zucchini chips. Fetthalten blir lägre för bakad eller luftstekt zucchini.

Näringsinnehåll

Friterade zucchinichips med den bästa dippsåsen

Belopp per portion

Kalorier 303
Kalorier från fett 189

% Dagligt värde*

Fett 21g32 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 0,03g

Fleromättat fett 7g

Enkelomättat fett 9g

Kolesterol 60 mg20 %

Natrium 704mg31 %

Kalium 364mg10 %

Kolhydrater 23g8 %

Fiber 2g8 %

Socker 4g4 %

Protein 6g12 %

Vitamin A 315 IU6 %

C-vitamin 21mg25 %

Kalcium 58mg6 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Vi publicerade det här receptet första gången 2014 och det har varit en klassiker sedan dess. Vi förnyade receptet 2022 med en ny videohandledning, foton och nya tips som hur man gör stekt zucchini i ugnen eller fritös.Source link

Rate this post

Leave a Reply