Crock Pot Skinka är den enklaste semesterskinkan du någonsin kommer att göra!
Med bara några minuter av förberedelser gör den långsamma kokaren sin magi och gör en mör, saftig skinka med lätt brunt socker och geléglasyr.
Servera tillsammans med dina semesterfavoriter, som pilkad potatis.
Lätt CrockPot skinka
Jag älskar det här receptet på slow cooker skinka av så många anledningar!
- Med bara några minuters förberedelsetid kan du ställa in den och glömma den.
- Crockpot-skinka går långsamt för att säkerställa en mör, saftig skinka som tillagas till perfektion.
- Att göra skinka i en långsam spis frigör din ugn för andra rätter.
- Skräddarsy CrockPot skinka med din favoritglasyr eller kryddor.
Hur man gör Crock Pot Skinka
Jag föredrar en spiralskinka då den är lätt att skära och tillaga, men självklart duger alla typer av rökt skinka!
- Strö lite farinsocker i långsamkokaren. Tillsätt skinkan.
- Blanda glasyren och häll den över skinkan.
- Täck över och låt Crock Pot göra allt!
- Vi föredrar en hemmagjord glasyr och slänger glasyrpaketet som följer med skinkan. Du kan ersätta glasyren i receptet med glasyren som följer med din skinka om du föredrar det.
- Du kan tillsätta ½ kopp ananasjuice till slow cookern om så önskas men vätska behöver inte tillsättas till slow cookern, skinkan kommer att släppa saft.
En rökt skinka ska tillagas till en temperatur av 140°F på en kötttermometer. Detta kommer att ta 4-5 timmar på låg för en 8-10lb skinka. Se till att skinkan inte är överkokt, annars blir den inte mör. Det här receptet använder spiralskinka som är rökt (fullkokt).
När du köper skinka, ta hänsyn till:
1/4 – 1/3 lb. per person benfri skinka
1/3 – 1/2 lb. per person med benskinka
Vad ska man servera med skinka
Detta är ett bra semesterrecept, perfekt för jul- eller påskmiddag. Skiva skinkan, lägg den på ett fat och garnera med örter eller ytterligare rosmarin.
Vi serverar detta Crock Pot skinkrecept tillsammans med många av samma sidor som vi lägger på vår Thanksgiving middagsmeny. Vitlökspotatismos, gröna baconbönor, 30 Minute Dinner Rolls och en fräsch sallad.
Överbliven skinka?
Förvara överbliven skinka i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar. Värm skivorna igen i mikron eller i en stekpanna över spisen. Överbliven skinka kan också läggas till dina favoritrecept.
Använd rester till skinksmörgåsar på rostat bröd eller till en grillad ostmacka. Rör ner dem i soppor eller kassler.
Crock Pot Skinka
Crock Pot Ham är det perfekta receptet för semesterskinka. Det tar bara 5 minuters förberedelse och slow cookern gör allt!
-
För glasyren, smält äppelgeléen i en liten kastrull på medelvärme. Vispa i ½ kopp farinsocker, dijonsenap, äppelcidervinäger, vitlökspulver och mald ingefära.
-
För skinkan, i botten av en 6 till 7 liter långkokare, strö ¼ kopp farinsocker.
-
Om skinkan har en plastskiva i mitten, ta bort och kassera den. Lägg skinkan i den långsamma kokaren och häll glasyren över toppen, se till att separera skinkalagren och pensla med glasyr.
-
Tillsätt skinka och häll glasyren ovanpå och se till att du separerar lagren av skinka och pensla med glasyr.
-
Täck långsam kokare (se anmärkning), tillsätt rosmarinkvistar och koka på låg 4-5 timmar.
Var noga med att kontrollera ditt paket för att säkerställa att skinkan är rökt/fullkokt. På paketet står det vilken temperatur skinkan behöver nå.
Äppelgelé kan ersättas med aprikossylt/gelé, äppelsmör eller till och med apelsinmarmelad.
Om du använder en skinka som inte är en spiralskinka rekommenderar jag att skåra skinkan.
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
Kalorier: 997 | Kolhydrater: 28g | Protein: 78g | Fett: 61g | Mättat fett: 21g | Kolesterol: 224mg | Natrium: 4388mg | Kalium: 1081mg | Socker: 24g | Vitamin A: 5IU | C-vitamin: 1.6mg | Kalcium: 46mg | Järn: 3.5mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.