CrockPot Beef Stew är en av mina favoriträtter i slow cooker genom tiderna. Det är mättande och gott med möra bitar av nötkött, morötter, potatis och ärtor (eller gröna bönor). När det kommer till tillfredsställande komfortmat är slow cooker Beef Stew det ultimata!

För att fullborda måltiden är allt du egentligen behöver göra att lägga till en sida av lätta kärnmjölkskax eller majsbrödsmuffins som är spacklade med smör. Eller servera den med ett rejält hembakat bröd för att doppa i såsen. Alla kommer att vara i himlen!

Crock Pot Beef gryta serveras i en skål

Ingredienser för Slow Cooker Stew

Ingredienser för denna nötköttsgryta CrockPot-recept är nötchuck eller gryta, rotfrukter som potatis, morötter och färska och ärtor eller bönor.

Det bästa köttet att göra nötköttsgryta på är chuckbiff! Du måste skära den i kuber själv. Chuck är ett segt, men fylligt kött som kommer från axlarna och framsidan av djuret. Den är perfekt för Crock Pot Beef Stew eller grytstek (en liknande konsistens som fläskaxel som används för att göra Crock Pot Pulled Pork). Den behåller sin rika, biffiga smak och blir saftig och gaffelmör under den låga och långsamma värmen från en lerkruka.

Smakfull Slow Cooker nötköttsgryta: Det som verkligen gör en gryta till en gryta är de salta örterna, förtjockad nötbuljong och kryddorna. För att ge rätten ännu mer komplexitet, överväg att göra CrockPot-biffgryta med rött vin. Ersätt en kopp med ett rejält torrt vin, som Cabernet Sauvignon eller Merlot med en kopp nötköttsbuljong och använd den för att avglasera pannan du använde för att bryna köttet. Du kan också lägga till några knappsvampar.

Ingredienser för Crock Pot Beef gryta redo att tillagas i slow cookern

Hur man gör biffgryta i Crock Pot

Även om vi älskar att göra en klassisk nötköttsgryta, kan det här enkla långsamma kokarreceptet lagas medan du går om dagen! Crock Pot nötköttsgryta går ihop i bara några enkla steg och nötköttet blir så mört.

  1. Kasta nötköttet i mjöl-vitlökspulverblandningen för att täcka och bryn i olivolja i omgångar. Träng inte pannan. (Du kan hoppa över detta steg men bryningen ger bra smak till grytan).
  2. Fräs löken i samma panna (använd en buljong eller rött vin för att deglasera och tillsätt eventuella bruna bitar i din lerkruka).
  3. Tillsätt allt i långsamkokaren (jag använder en 6qt lerkruka) och koka tills köttet är mört. Rör ner ärter innan servering.

Hur länge man kokar nötköttsgryta i Crock Pot: Crock Pot-biffgryta är en ställ-och-glöm-det-typ av måltid. Koka den på hög i 4-5 timmar, eller på låg i 8-9 tills köttet är mört. Du kan låta den stå varm i ytterligare en timme eller så om det behövs.

För att tjockna nötköttsgryta i Crock Pot: Jag använder en majsstärkelseuppslamning (lika delar majsstärkelse och vatten) och tillsätter den i slutet. Låt det koka cirka 10 minuter efter att du har tillsatt slurryn för att bli av med eventuell stärkelsehaltig smak.

Crock Pot Beef gryta laddas ut ur en långsam spis

Vi serverar oxgryta med lite knaprigt bröd eller hemgjorda middagsfrallor för den perfekta måltiden!

Överbliven CrockPot Beef Stew

Rester håller sig ca 3-4 dagar i kylen.

Kan du frysa köttgryta: Du kommer också att bli glad över att veta att CrockPot Beef Stew fryser riktigt bra, så gör mycket för de snabba måltidskvällarna. Lämna ungefär en tum av utrymme för expansion i plastbehållare, och din gryta kommer att hålla i fyra månader i frysen.

Fler recept du kommer att älska

crockpot nötköttsgryta i en långsam spis garnerad med persilja

 

 

från röster

Crock Pot Beef Stew

CrockPot Beef Stew är en av mina favoriträtter genom tiderna. Det är mättande, gott och familjen älskar det alltid!

 

 

 

  • Blanda mjöl, vitlökspulver, 1 tsk salt & ½ tsk svartpeppar efter smak. Häll nötköttet i mjölblandningen.
  • Värm 2 matskedar olivolja på medelhög värme i en stor stekpanna eller stekpanna. Tillsätt nötköttet och bryn i omgångar, ca 2 minuter per sida. Placera nötköttet i botten av en 6qt slow cooker.
  • Sänk värmen till medel och tillsätt 1 matsked olivolja i pannan. Tillsätt löken och koka tills den är mjuk. Tillsätt löken i långsamkokaren.
  • Tillsätt 1 kopp nötbuljong (eller rött vin enligt receptanteckningarna nedan) i pannan och skrapa upp eventuella bruna bitar med en spatel.
  • Tillsätt buljongen i den långsamma kokaren tillsammans med de återstående 3 kopparna buljong, potatis, morötter, selleri, grönsaksjuice, Worcestershiresås, rosmarin, timjan och ½ tesked svartpeppar.
  • Koka på hög 4-5 timmar eller på låg 8-9 timmar eller tills nötköttet är mört.
  • Blanda majsstärkelsen med 2 matskedar vatten. Rör ner i grytan lite i taget för att tjockna (du kanske inte behöver all majsstärkelseblandning). Rör ner ärter.
  • Täck över och koka i 10-15 minuter eller tills det tjocknat och genomvärmt. Krydda med salt & peppar.
Browning: Bryn nötköttet i små omgångar utan att överbelasta pannan. Om pannan är för full kommer köttet att ånga istället för att brynas. Att bryna nötköttet ger extra smak till grytan.
*Buljong: 1 kopp rött vin kan ersätta 1 kopp nötbuljong. Om du använder rött vin, lägg till det i pannan efter att ha stekt nötköttet för att avglasera. Låt det puttra i pannan i ca 1 minut innan du lägger det i långsamkokaren.
Grönsaker: Om du lägger till färska gröna bönor i stället för ärter behöver de cirka 45 minuter för att laga mat. Upptinade gröna ärtor behöver bara värmas igenom, de kan tillsättas under de sista 10 minuterna av tillagningen.
Potatisar: Alla typer av potatis kan användas i detta recept. Vi tycker att röd, gul eller babypotatis håller sin form bäst. Om du använder tunnskal potatis är skalning valfritt. Russet eller bakpotatis ska skalas.
Överbliven gryta kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.
Frys in i upp till 4 månader och tina över natten i kylen och värm upp på spishällen.

 

| | | | | | | | | | | | | | | | |

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Crock Pot Beef-gryta som ösas upp med en slev som visas med en titel
Crock Pot Beef-gryta serveras i en skål och råvaror i en långsam spis visas med en titel

Source link

Rate this post

Leave a Reply