När det kommer till komfortmat finns det inget bättre än en mysig, värmande skål med Crockpot kyckling och ris soppa.

Denna hälsosamma och rejäla själslindrande soppa är fylld med mör kyckling, grönsaker, örter och ris i en välsmakande buljong.

Perfekt som mitt i veckan middag eller en enkel helgpublik!

ta en skopa Crockpot kyckling och rissoppa från grytan

Homestyle kyckling och ris soppa

Den här soppan är en slow cooker-version av vårt favoritrecept för kycklingrissoppa, en perfekt måltid att komma hem till!

  • Minimal förberedelsetid gör den perfekt för de hektiska vardagarna.
  • Den är full av näringsrika ingredienser, vilket gör den till ett hälsosamt val.
  • Förbered kyckling- och rissoppa i Crockpot innan jobbet och kom hem till en hjärtevärmande middag.
  • Budgetvänligt alternativ, perfekt för stora familjer eller större sammankomster.
  • Både barn och vuxna älskar den milda smaken av kyckling- och rissoppa, lugnande för oroliga magar och snuva näsor.
  • De tröstande och välbekanta smakerna i detta recept kommer garanterat att värma dig inifrån och ut.
buljong, kyckling, ris, sojasås, lök, kryddor, vitlök, smör, lagerblad, morötter, selleri och persilja för att göra Crockpot kyckling- och rissoppa med etiketter

Ingredienser och variationer

Gör den och servera den hela veckan, kyckling och rissoppa smakar ännu bättre dagen efter!

Kycklingbröst: Det fina med det här receptet är att kycklingen går in rå så den är lätt att förbereda. Vi använder kycklingbröst men du kan ersätta med kycklinglår på plats. Om du använder överbliven kokt kyckling bör den läggas till tillsammans med riset så att det inte kokar för mycket.

Grönsaker: Lök och selleri ger bra smak till buljongen. Lägg gärna till mer grönsaker om du vill.

PROFFSTIPS: Kort om tid? Släng bara i en frusen påse med grönsaksmedley!

Kycklingbuljong: Detta är basen i soppan. Om du har hemgjord buljong skulle det också fungera perfekt.

Ris Instant ris kokar snabbt och är fantastiskt i denna soppa. Våra tester gav inte optimala resultat med vanligt vitt ris. Om du vill använda andra varianter av ris (vitt, brunt eller vilt), bör det tillagas på sidan och läggas till soppan.

Hur man gör kyckling- och rissoppa i en crockpot

  1. Fräs löken i smör tills den är mjuk och lägg i botten av Crockpot (enligt hela receptet nedan).
  2. Tillsätt resterande ingredienser (förutom ris och persilja), täck över och koka i 3-4 timmar på låg eller 2-3 timmar på hög.
  3. Ta bort och strimla kycklingen och lägg tillbaka den i Crockpot tillsammans med snabbris.
  4. Koka tills riset är mört & garnera med persilja innan servering.
skålar med Crockpot kyckling och rissoppa

Förvaring av kyckling- och rissoppa

  • Förvara kyckling- och rissoppa i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar och värm upp i mikrovågsugnen eller på spishällen.
  • Frys in portioner i blixtlåsförsedda påsar i upp till 4 veckor och tina i kylen över natten eller i crockpot på låg nivå.

Fler recept på kycklingsoppa

Oavsett om du är sugen på en klassisk kycklingnudelsoppa eller vill utforska nya smaker, kommer dessa recept att värma din själ och tillfredsställa dina smaklökar. Gör dig redo att mysa med en skål med tröstande godhet.

Tyckte din familj om denna Crockpot-kyckling- och rissoppa? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

ta en skopa Crockpot kyckling och rissoppa från grytan

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Crockpot kyckling och ris soppa

Denna Crockpot kyckling- och rissoppa är en mysig och tröstande en-potträtt!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 3 timmar 30 minuter

Total tid 3 timmar 50 minuter

  • Koka löken och smöret på medelvärme i en liten stekpanna tills de är mjuka. Lägg till en 6-quarts slow cooker.

  • Tillsätt kycklingbröst, selleri, morötter, hackad vitlök, fågelkrydda, sojasås, svartpeppar, lagerblad och kycklingbuljong till långsamkokaren.

  • Täck över och koka på LÅG i 3-4 timmar eller 2-3 timmar på hög.

  • Ta ut kycklingen från den långsamma kokaren till en stor skål och strimla med två gafflar. Om så önskas, använd en nätsil eller sked för att skumma bort eventuellt skum från toppen av soppan.

  • Kasta lagerbladet och lägg tillbaka den strimlade kycklingen i långsamkokaren tillsammans med snabbriset.

  • Koka i 10 till 15 minuter eller tills riset är mört.

  • Rör ner färsk persilja, smaka av med salt och servera.

Om du använder Instant brunt ris, tillsätt under de sista 30-40 minuterna av tillagningen.
Vi har testat detta med andra sorter av ris, inklusive långkornigt vitt ris. Resultaten kan vara inkonsekventa så vi rekommenderar snabbris. Om du vill använda långkornigt ris, koka det separat och tillsätt riset i soppan tillsammans med kycklingen. Låt den värmas igenom i soppan i 15 minuter.
Om du planerar att behålla rester kan riset kokas på sidan och läggas till varje skål. Om rester med ris förvaras i kylen kommer riset att absorbera buljongen och konsistensen på soppan förändras.
Överbliven kyckling- och rissoppa kan förvaras i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm i mikrovågsugn eller på spishällen.

Kalorier: 419 | Kolhydrater: 36g | Protein: 47g | Fett: 10g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 116mg | Natrium: 562mg | Kalium: 1259mg | Fiber: 3g | Socker: 4g | Vitamin A: 8139IU | C-vitamin: 11mg | Kalcium: 76mg | Järn: 4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Middag, Lunch, Tillbehör, Soppa
Kök amerikansk
skålar med Crockpot kyckling och rissoppa med en titel
Crockpot kyckling och rissoppa tillagad i grytan med skrift
Crockpot Kyckling och Rissoppa i grytan med en sked och skrift
Crockpot kyckling och ris soppa i grytan och pläterad med en titel



Source link

Rate this post

Leave a Reply