CrockPot Potatissoppa är väldigt lätt att förbereda och hela din familj kommer att älska det.
Potatis, lök, kryddor och buljong koka tills de är mjuka i långsamkokaren. När de är kokta mosas de med gräddfil och ost tills de är rika och krämiga.
Servera med mer ost och smulat bacon! Slow cooker potatissoppa är en krämig tröstande variant på potatismos och har alla samma smaker som vi lägger till vår två gånger bakade potatis.

Ingredienser i potatissoppa
- Potatisar – Vi använder röd potatis eller Yukon guldpotatis i denna soppa som gör den bästa krämiga konsistensen. Rödbrun potatis fungerar i denna soppa men konsistensen är något mer grynig och inte lika silkeslen.
- Buljong – Jag älskar kycklingbuljong i det här receptet, det ger fantastisk smak! Du kan använda grönsaksbuljong om du vill.
- Kryddor – Lök kokad i lite baconfett ger mycket smak till den här soppan. Jag lägger till torkade timjanblad och lite vitlök. Tillsätt dina favoritkryddor eller örter.
- Tillägg – Jag smaksätter den här soppan på samma sätt som jag toppar bakad potatis. Skarp cheddarost (den har mer smak än mild cheddar), gräddfil, bacon och salladslök. Så bra!
- Variationer – Tillsätt hackad selleri eller en hackad morot om du vill. Byt ut ostarna mot dina favoriter. Du kan lägga till färskost eller till och med byta ut gräddfilen mot helfet grekisk yoghurt.

Hur man gör Slow Cooker Potatissoppa
Att göra en laddad bakad potatissoppa är ren tröstmat. En snabb översikt över detta recept:
- Koka bacon tills det är knaprigt, ställ åt sidan och stek löken i baconfett tills den mjuknat (enligt receptet nedan).
- Tillsätt (rå) hackad potatis och andra ingredienser i långsamkokaren. Ställ in det och glöm det!
- När den är mjuk, mosa hälften av potatisen med en mixer. Mosa resten för att nå önskad konsistens. Tillsätt grädde och gräddfil.
Servera och njut med salladslök, ost och extra bacon som garnering!


Hur man tjocknar potatissoppa
För att göra den tjockare Att mosa eller puréa soppan är det bästa sättet att tjockna den. Med denna metod skapar själva soppingredienserna en krämig bas.
- Använd en stavmixer direkt i långsamkokaren och mixa ungefär hälften av potatisen.
- Använd en potatisstöt för att mosa resterande potatis lite, du vill ha lite konsistens och mindre bitar. Ju mer du mosar, desto tjockare blir din soppa.
- Lägg en del av soppan i en mixer (se till att inte täta locket så att ångan kan komma ut).
- Du kan också lägga till ett stänk (eller två) snabbpotatisflingor eller en majsstärkelseuppslamning för att tjockna ytterligare även om vi inte tycker att det är nödvändigt.
- Vi föredrar en majsstärkelseuppslamning framför mjöl för detta recept.
Att göra potatissoppa tunnare Om du har övermosat lite eller tycker att din soppa är för tjock, tillsätt lite mer buljong, grädde eller till och med mjölk.

Återuppvärmning av potatissoppa
Detta recept på crockpot-potatissoppa gör fantastiska matrester till lunch nästa dag och värms upp vackert. Förvara den i kylen i upp till 5 dagar i en lufttät behållare.
Värm upp igen de soppa på medelvärme tills den är varm (koka inte) eller i mikron. Toppa med extra ost, baconsmulor, ett stänk chiliflakes… mums!
Ugn Häll soppan i en gryta (vem visste det?), tillsätt ost som topping och grädda i ugnen vid 350°F i 20 till 30 minuter. Toppa med krutonger och middag serveras!

Kan potatissoppa frysas?
Ja och nej). Potatis fryser i allmänhet inte bra eftersom den tenderar att falla isär.
Eftersom potatisen i denna soppa är mosad går det bra att frysa. Konsistensen kan ändras väldigt lite men det kommer fortfarande att smaka bra! Tillsätt inte mejeriet innan frysning, rör ner grädden/gräddfilen under återuppvärmningen.
Fler favoritsoppor
Obs: Det här receptet har uppdaterats 2011-02-20

CrockPot Potatissoppa
Långsamt kokt krämig potatissoppa garnerad med bacon och cheddarost.
-
Koka baconet knaprigt på medelhög värme. Ta bort från pannan och spara fett. Tillsätt löken till det reserverade baconfettet och koka tills den börjar mjukna.
-
Tillsätt potatis, vitlök, timjanblad, lök, salt efter smak och svartpeppar. Tillsätt kycklingbuljong och rör om för att kombinera.
-
Lägg på locket på den långsamma kokaren och koka på hög i 4 timmar (eller 6-8 timmar på låg) eller tills potatisen är mjuk.
-
När den mjuknat, använd en stavmixer för att mixa ungefär hälften av soppan och mosa lite resten av potatisen. Ju mer du mosar desto tjockare blir soppan.
-
Blanda grädde och majsstärkelse. Lägg i långsamkokaren tillsammans med ost, gräddfil och hälften av baconet.
-
Sätt tillbaka locket på den långsamma kokaren och låt soppan bli varm på hög nivå, ca 15-20 minuter eller tills den tjocknat.
-
Servera soppan toppad med ytterligare gräddfil, ost, salladslök och resterande bacon.
Om du inte har en stavmixer kan en del av potatisen/buljongen mixas i en mixer. Se till att inte försegla locket så att ånga kan komma ut.
Tung grädde kan ersättas med förångad mjölk. Skinka kan läggas till i stället för bacon i detta recept.
Detta gör sex 1-kopps portioner.
Kalorier: 389 | Kolhydrater: 34g | Protein: 13g | Fett: 23g | Mättat fett: 11g | Kolesterol: 61mg | Natrium: 376mg | Kalium: 836mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 530IU | C-vitamin: 12mg | Kalcium: 203mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.


