Dessa datumstaplar är en kanadensisk klassiker gjord med en krispig smörig havrebas och smula topping och en söt, klibbig dadelfyllning. De är perfekta för mellanmål, potlucks eller en avslappnad efterrätt.

Sexton dadelstänger på en bit bakplåtspapper på en rund oval bricka.

Anpassad från Emma Zimmerman | Mjölnarens dotter | Hardie Grant, 2022

Detta datumbarrecept kommer att göra dig vänner. Åtminstone var det så det fungerade för min vän Lucie. Hon skickade runt en burk av sin mammas dejtrutor på mitt allra första McGill-examensseminarium och jag bestämde mig då och där att den här tjejen skulle bli min nya BFF.

Lyckligtvis för mig visade hon sig vara smart, rolig och lojal, utöver att ha stor smak i bakverk. Vår blomstrande vänskap berikades av fler delade godisburkar från hennes mamma, tillsammans med en komplett kanadensisk utbildning – från isfiske och lönntappning till kanalåkning och ätning av piprutiner.

Jag upptäckte att dadelrutor är en klassisk kanadensisk gryta, så det är vettigt att ge dem en uppdatering med Kanadas eget vete, Red Fife. Det här receptet är uppkallat efter den alldeles charmiga byn vid Ottawafloden där Lucie växte upp: Burnstown, Ontario.–Emma Zimmerman

Vanliga frågor om datumfältet

Var kan jag hitta Red Fife heritage mjöl?

Vi är glada att du frågade. Arvsmjöl är en skatt – men det kan vara en utmaning att hitta. Tack och lov har vi internet. Våra vänner kl Hayden Flour Mills bära Red Fife-produkter.

Hur smakar Red Fife-mjöl?

Slow Food Kanada förklarar det bäst i termer av bröd gjort med Red Fife “… en högul smula, med en intensiv doft av örter och grönsaker färgade med en lätt syra. Näsan har toner av anis och fänkål, och i munnen är brödet oväntat rikt med en lätt örtig och kryddig smak.” Vi har också hört att den ger en mjuk konsistens och en nötaktig, kanelliknande nyans till bakverk. Låter fantastiskt för oss!

Kan jag göra havremjöl hemma?

Ja, och det kan inte vara enklare. Lägg bara till vilken typ av havre du har hemma (snabbkokning, gammaldags eller till och med stålskuren) i din matberedare eller snabbmixer och mixa tills du har fint strukturerat mjöl, cirka 60 sekunder.

☞ Gillar du staplar och rutor? Pröva dessa:

Datumstaplar

Sexton dadelstänger på en bit bakplåtspapper på en rund oval bricka.

Dessa läckra dadelhavremjölsbarer har en krispig smörig topping och en söt dadelfyllning.

Emma Zimmerman

Prep 25 min

laga mat 45 min

Total 2 timmar

Gör fyllningen

  • Värm ugnen till 325°F (165°C) och klä en 8-tums (20 cm) fyrkantig kakform med bakplåtspapper.

  • Lägg dadlarna i en liten kastrull, tillsätt 1 dl vatten och låt sjuda på medelvärme. Sjud tills dadlarna har mjuknat, ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och använd en träslev för att mosa till en slät pasta.

    Om du har svårt att mosa dadlarna, stoppa in dem i matberedaren och mixa tills de är jämna.

  • Rör ner citronskal och vanilj, ställ sedan åt sidan.

Gör degen

  • I en matberedare, kombinera mjöl, bakpulver, salt och malda kryddor, tillsätt sedan smöret och pulsera tills blandningen liknar grov majsmjöl. Pulsera i farinsockret tills det är jämnt fördelat.

  • Tryck fast två tredjedelar av degen i botten av den förberedda pannan. Tillsätt dadelfyllningen, jämna ut den jämnt med en spatel och strö sedan lätt över den resterande smuliga degen.

  • Grädda tills toppen är gyllene och dadelfyllningen bubblar genom smulan, 35 till 45 minuter.

  • Ta ut ur ugnen och låt dadelstängerna svalna helt i pannan.

  • Använd en vass kniv för att skära i 16 rutor och servera. Rester förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur eller i kylen i upp till en vecka.

Servering: 1barKalorier: 273kcal (14%)Kolhydrater: 40g (13 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,5gKolesterol: 30mg (10 %)Natrium: 79mg (3%)Kalium: 199mg (6 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 27g (30 %)Vitamin A: 356IU (7 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 30mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 21 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply