Dessa bästa brownies av David Lebovitz är sega fudge brownies som är lätta och fuktiga och hemgjorda från grunden och allt som en choklad brownie borde vara.

Jag har en generell misstro mot alla recept med en superlativ i rubriken. “The Ultimate” eller “The World’s Finest” får mig alltid att höja på ögonbrynen. Men hur kan jag annars beskriva dessa brownies? Jag har gjort många brownies i mitt liv, och dessa är verkligen de bästa. Jag lärde mig att göra dem av framlidne Robert Steinberg, som förändrade amerikansk chokladvärld när han var med och grundade Scharffen Berger choklad. En del av Roberts unika charm var att han var snabb med att argumentera och att han, som de flesta som har starka åsikter om saker och ting matmässigt, undantagslöst hade rätt när man skulle smaka på resultatet. Han anpassade sitt brownie-recept från ett av kokboksförfattaren Maida Heatter. Första gången jag gjorde brownies var de en torr, smulig katastrof. Oövertygad om att de var värda sina utmärkelser lyssnade jag noga när han ledde mig genom stegen. När han frågade om jag hade rört om i smeten kraftigt i 1 hel minut, stammade jag och erkände sedan till sist att jag kortade det steget. “A ha!” han sa. Så jag gjorde dem igen och upptäckte att det var en livsförändrande minut.–David Lebovitz

VARFÖR MÅSTE JAG RÖRA ENERGISKT I EN MINUUT?

Som David Lebovitz säger i författaranteckningen ovan, tvivlade han själv på denna riktning – och betalade priset. Vi rekommenderar verkligen, verkligen, ärligt att du tar tid för dig själv att göra detta. Rör kraftigt tills smeten tappar sin grynighet och blir ljusare. Du gör detta för texturen på dina färdiga brownies. När smeten blir tjock och glansig blir dina brownies fluffiga och fylliga eftersom du har jämnat ut all grynighet och gjort en mer sammanhållen smet. Det är ett enkelt knep men det fungerar.

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Linje an 8-tums fyrkantig panna med 2 långa längder aluminiumfolie eller bakplåtspapper, placera arken vinkelrätt mot varandra och låt överskottet sträcka sig utanför pannans kanter. Smöra lätt folien eller bakplåten.
  • Smält smöret i en medelstor kastrull på låg värme. Tillsätt chokladen och vispa tills den är helt smält och slät.

  • Ta kastrullen från värmen och, fortfarande med hjälp av visp, rör ner socker och vanilj tills det blandas.

  • Vispa i äggen för hand, 1 åt gången. Tillsätt mjölet och vispa med allt du har tills smeten tappar sin grynighet, blir slät och glansig och drar bort en bit från kastrullens sidor, 1 till 1 1/2 minut. Seriöst, ta tid på dig själv. Under omrörning kan smeten se ut att separera, och mitt under omrörningen kan den verka kornig, men när du fortsätter vispning med kraft kommer du att få en smet som är rik och tjock.
  • Rör ner de hackade nötterna och skrapa ner smeten i den förberedda pannan. Grädda tills mitten nästan har stelnat, 25 till 30 minuter. Överbaka inte.

  • Lägg pannan på ett galler och låt browniesna svalna helt – ja, vi förstår hur svårt det kan vara – innan du tar bort dem från formen genom att lyfta upp folien eller bakplåtspappret. Skär i 9 rutor. (I teorin kommer brownies att hålla sig, täckta, i rumstemperatur i upp till 4 dagar och i frysen i upp till 1 månad. Men kom igen. Vi vet båda att det inte kommer att hända.)

Servering: 1 tomteKalorier: 401 kcalKolhydrater: 33 gProtein: 6 gFett: 28 gMättat fett: 12 gTransfett: 1 gKolesterol: 63 mgNatrium: 22 mgKalium: 260 mgFiber: 4 gSocker: 23 gVitamin A: 319 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 40 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 David Lebovitz. Foto © 2010 Maren Caruso. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Allt med “Bäst” i titeln måste vara värt ett försök. Smaken var fantastiskt rik och choklad. Förberedelserna för dessa brownies är enkel och okomplicerad.

Chokladen smälte inom 90 sekunder efter att den tillsatts i smöret. Ungefär 25 sekunder in i den “energiska” blandningsdelen av receptet såg smeten ut som om den kunde separera. Jag fortsatte med att mixa under hela minuten och upptäckte att smeten blev glansig och började dra sig bort från pannan i sin helhet – ingen separation. Browniesna gräddade på 30 minuter, och de såg vackra ut med sin spräckliga yta. När jag skar i dem var browniesna fudgy men på inget sätt undergjorda. Mandel tillsatte lite crunch och konsistens.

Allt som allt, var det den bästa brownien? Jag tror att de är ganska nära ett av de bästa brownie-recepten jag någonsin testat. Jag tror att jag kommer att fortsätta testa andra recept, bara för att vara säker.

Jag var sugen på brownies och behövde fixa brownies och GÖRA! Jag hade alla ingredienser för dessa bästa brownies i mitt skafferi. “Bästa brownies” är ett ganska påstående, men det här receptet lever upp till namnet i min bok. Jag måste säga att detta omedelbart har tagit plats som mitt nya personliga favoritrecept för brownies. Jag älskar en fluffig men inte sliskig dekadent brownie med en knasig topp och bara lite kaka eller smula. Och det här receptet ger en rik, djup, smörig valnötssmak med en chokladgodhet jag hoppades på.

Browniesna är något täta men fortfarande ljusa. Det här receptet var så enkelt att göra, speciellt för att jag slog ihop det med min man och han mätte, rörde och monterade. (Ofta när vi lagar mat tillsammans läser jag upp receptet och han lagar mat för att påskynda processen. Det gjorde det snabbt. Min man satte ihop det här receptet på mindre än 5 minuter.) Jag älskar att bara 1/4 kopp mjöl användes i hela receptet. En ändring vi gjorde var att skära ner sockret till 1/2 kopp och jag är glad att min man bestämde sig för att göra det, främst för att vi använde Ghirardelli halvsöta chokladchips (1 kopp) istället för bittersöt. Browniesna var nästan på gränsen till att bli för söta men var perfekta. För halvsöt choklad är 1/2 kopp socker tillräckligt med sötma, även om jag bara skulle använda 3/4 kopp socker med bittersöt choklad.

Jag rostade inte valnötterna i förväg men de smakade ändå rostade i den färdiga produkten. Vi började känna en intensiv browniearom efter 22 minuter och efter 25 minuter såg de färdiga ut med en sprucken topp och en tandpetare som kom ut praktiskt taget rena. Vi drog ut pannan precis vid rätt tillfälle. Tyvärr, vi kunde bara inte vänta tills de svalnat. Browniesna skars försiktigt i rutor och var fina även när de var lite varma. Pojke, blev de här en bra brownieglass!

Att välja det bästa browniesreceptet är ungefär som att välja ett favoritbarn. Det går bara inte att göra. Ibland är du på humör för det ena, ibland det andra, och ibland är det bäst att ha båda runt dig samtidigt. Och det finns alltid plats för fler goda, precis som med dessa brownies. Receptet fungerade som skrivet och gav mig en fudgy brownie med krispiga sidor. Jag använde nötterna och fann att rosta dem verkligen förbättrade deras smak.

Blandas för hand med en träslev är smeten lätt att göra, lätt att rengöra och smaskig att slicka av skeden. Är dock inte säker på det absolut bästa. Kanske borde de kallas “absolut inkludera dessa i dina brownierecept brownies.”

Dessa brownies är väldigt snabba och enkla att sätta ihop. Kraftig omrörning i 1 minut är ett måste. Du kan se den mycket korniga konsistensen innan du blandar, men allt eftersom det går samman. Vilken skillnad 1 minut gör!

Jag gjorde 2 omgångar av det här bästa browniesreceptet – en med pekannötter och en utan – och båda blev fantastiska. Satsen med nötterna fungerade nästan som bröd eftersom smeten började dra sig från sidan av pannan medan du rörde om. Det finns fortfarande en lätt kornig konsistens när du mixat klart, men det är okej. Det gav en ganska tunn, tät, fuktig, fudgy brownie. Jag föreslår att du skär dem i 12 barer eftersom dessa är väldigt söta. Alla sa att de ville ha receptet eftersom det kommer att vara den enda brownien de gör från och med nu – de här browniesna är så goda. Nu behöver jag bara göra fler brownies eftersom båda satserna är borta.

Dessa brownies har gått in i veckoväxlingen hemma hos mig. De är lika läckra som de är enkla och snabba.

Du kan enkelt ändra smakprofilen genom att använda halv- eller bittersöt choklad, lägga till olika nötter eller till och med använda apelsin- eller mintchoklad. Koka dem under kortare tid för ett mycket fluffigt resultat eller längre för en mer traditionell brownie tugga.

Jag såg David Leites kommentar om espressopulver, så vi lade till en tesked King Arthur Flour Espresso Powder till den senaste satsen. Detta räckte inte för att ge brownies en märkbar ton av espresso så vi kommer definitivt att lägga till mer nästa gång. Men vi lade till en tesked till grädden vi vispade och detta satte brownies över toppen!

Ursprungligen publicerad 6 april 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply