Detta bästa saltlagda stekt kyckling är den bästa metoden för att saltla kyckling som vi någonsin har upplevt som med i Washington Post. Skapad av David Leite, blandar den på ett briljant sätt mosade aromatiska grönsaker och örter innan de läggs till saltlösningen. Vi ser det som en raffinerad saltlake.

En bäst saltlagd stekt kyckling i en holländsk ugn av gjutjärn omgiven av potatis, svamp, morötter och ett halvt vitlökhuvud.

Detta stekt kycklingrecept gör saltlake värt ansträngningen. Ärliga. Det resulterar i några av de mest smakrika rostade kycklingarna som The One och jag någonsin har gjort.

Volymen koshersalt varierar mycket från märke till märke på grund av storleken på kristallerna. De två märkena som nämns i receptet – Diamond Crystal och Morton – som är de två mest tillgängliga, kommer att ge dig perfekta resultat. Tänk inte ens på att använda havssalt eller bordssalt.–David Leite

☞ LÄS ARTIKELN: EN BÄTTRE saltlake för kyckling

Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade detta. De fann att det var det överdrivet saftigt, vilket säger mycket – speciellt för kycklingbröst, som är notoriskt torrt. Patty Fabian fann också att fågeln var “perfekt kryddat” och döpte den till “mest smakrika stekt kyckling som någonsin har kommit ut ur min ugn!”

Annie A. anslöt sig till sin kommentar: ”Det finns nästan inga ord för att beskriva det saftighetkyckling-soppa-liknande djup av smak, och smörig, rostad presentation.”

Anteckningar om ingredienser

Två morötter, två lökar, två lagerblad, två läckor, två kvistar rosmarin, timjan, selleri, salt och peppar för att göra saltlaken för den bättre saltade stekt kyckling.
 • Hel kyckling–(ej på bilden) En fågel på 4 till 5 pund är perfekt för receptet. Du behöver inte inälvorna eller kråsen. Frys in dem och dra sedan ut dem när du gör kycklingfond eller kycklingsås.
 • Kosher salt– Beroende på vilket märke av koshersalt du använder, du kan behöva justera mängden salt som läggs till din saltlake. Kristallstorlekar i koshersalt varierar dramatiskt. Så om du använder Diamond Crystal kosher salt, använd 1 1/2 koppar, och om du använder Morton kosher salt, använd en heaping 3/4 kopp. Om du är osäker på märket, väg ditt salt. Du bör ha 7,5 uns eller 215 g.
 • Strösocker– Tillsatsen av lite socker till din saltlake förbättrar smaken på din stekta kyckling och hjälper till att ge kycklingen en gyllenbrun färg.

Hur man gör Davids bästa saltlagda kyckling

 1. Koka salt, socker och pepparkorn i vatten. Koka tills saltet och sockret lösts upp. Låt svalna.
 2. Häll lök, purjolök, morötter, selleri, lagerblad och färska örter i en mixer. Tillsätt grönsakerna i en kraftfull mixer. Se till att alla grönsaker är ungefär lika stora.
 1. Surra löken, purjolöken, morötterna, sellerin, lagerbladen och örterna. Mixa tills grönsakspurén är slät.
 2. Tillsätt isbitarna och vattnet i grytan. Rör om tills isbitarna smält. Rör ner grönsakspurén. Lägg kycklingen i grytan. Täck över och kyl i 24 timmar.
 3. Värm ugnen. Ställ in ett galler i en stor långpanna.
 4. Ta bort kycklingen från saltlaken. Skölj och klappa den torr.
 5. Stek kycklingen. Lägg kycklingen på gallret. Pensla med smält smör. Rosta tills den är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C).
 6. Resten. Låt fågeln sitta, täckt löst med folie, innan du skär kycklingen.

Vanliga frågor om bästa saltlagda kyckling

Vad gör saltlake för en kyckling?

Blötläggning över natten i saltlake säkerställer att din rostade kyckling blir saftig. Örterna och grönsakerna som läggs till saltlaken ger den rostade kycklingen en boost av smak. Det är definitivt värt den extra ansträngningen att saltla din kyckling och något jag gör nästan hela tiden

Kan jag använda den här metoden för kalkon?

Jo det kan du. Beroende på storleken på din kalkon kan du behöva dubbla eller tredubbla saltlakeblandningen. Du vill ha tillräckligt med saltlake så att din kalkon kan vara helt nedsänkt.

Vilka andra örter eller kryddor kan jag använda i detta?

Du kan lägga till eller byta ut andra färska örter som salvia eller persilja mot timjan och rosmarin i det här receptet. Du kan också byta ut pepparkornen mot hel kryddpeppar.

Hjälpfulla tips

 • För att rengöra purjolöken, ta bort rotänden, skiva purjolöken på längden och sedan korsvis i 1-tums bitar. Lägg dem i en skål, täck dem med kallt vatten och låt dem sitta i 15 minuter så att eventuell smuts och gryn kan sätta sig. Använd en hålslev för att ta bort purjolöken från skålen, lämna smutsen och vattnet kvar.
 • Om du inte har en kastrull som är tillräckligt stor för att rymma kycklingen och saltlaken, använd en stark återförslutningsbar 2,5-liters påse av god kvalitet. Förvara den fyllda och förseglade påsen i en stor kruka eller skål, om det skulle läcka.
 • Om din kyckling brynar för snabbt under stekning, täck den löst med aluminiumfolie.
En stekpanna med David Leites bästa saltlagda stekt kyckling i en holländsk ugn av gjutjärn omgiven av potatis, svamp, morötter och ett halvt vitlökhuvud. Gammal brun saltlagd kyckling med grönsaker runt omkring.

Fler bra recept på stekt kyckling

☞ Om du gör detta saltlagd stekt kycklingeller något recept på LC, överväg att lämna ett recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

David Leites bästa stekt kyckling i saltlag

En bäst saltlagd stekt kyckling i en holländsk ugn av gjutjärn omgiven av potatis, svamp, morötter och ett halvt vitlökhuvud.

Denna bästa saltlagda stekkyckling är den bästa metoden för att saltla din kyckling, så vitt jag vet. Den blandar aromatiska grönsaker och örter till saltlösningen innan du lägger till din kyckling. Köttet blir infunderat med frodiga smaker och saftighet utöver den genomsnittliga saltlagda kycklingen.

David Leite

Prep 20 min

laga mat 1 hr 10 min

Kylningstid 1 d

Total 1 d 1 hr 30 min

Till den stekta kycklingen

Gör saltlaken

 • Tillsätt 3 koppar av det kalla vattnet i en stor holländsk ugn eller pastagryta. Häll i salt, socker och pepparkorn. Koka upp på hög värme, rör om tills saltet och sockret lösts upp och stäng sedan av värmen.

 • Tillsätt under tiden 2 koppar av vattnet till en kraftfull mixer eller matberedare. Arbeta i omgångar efter behov, tillsätt lök, purjolök, morötter, selleri, lagerblad, timjan och rosmarin.

 • Puré tills det är flytande.

 • Tillsätt isen i grytan tillsammans med de återstående 6 kopparna kallt vatten. Rör om tills isbitarna smält och vattnet är kallt. Tillsätt de mosade ingredienserna. Sänk ner kycklingen, täck grytan och ställ i kylen i 24 timmar.

Stek den saltlagda kycklingen

 • Värm ugnen till 425°F (218°C). Lägg ett galler i en långpanna.

 • Skölj kycklingen och torka den med hushållspapper. Kasta saltlaken.

 • Lägg fågeln på gallret i pannan och knyt ihop benen med köksgarn om så önskas. Pensla med det smälta smöret och krydda rikligt med peppar. Stek (mitten av gallret) i cirka 1 timme och 10 minuter, eller tills en direktavläst termometer som är insatt i lårets kött (bort från benet) registrerar 74 °C (165 °F). Skalet ska vara brunt och krispigt. Om det börjar bli överbrunt, täck löst med ett stort ark aluminiumfolie.

 • Låt kycklingen sitta, löst tältad med aluminiumfolie, i 15 minuter innan den skärs.

 1. Salt-Om du är osäker på märket på ditt koshersalt, väg det. Du vill använda 7,5 uns eller 215 g koshersalt i din saltlake.
 2. purjolök –Rengör den skurna purjolöken genom att låta dem sitta i en skål med isvatten i 15 minuter så att grynen kan lägga sig. Lyft upp purjolöken och låt grynet ligga kvar i vattnet.
 3. Krukalternativ –Om du inte har en kastrull som är tillräckligt stor för att rymma kycklingen och saltlaken, använd en stark återförslutningsbar 2,5-liters påse av god kvalitet. Förvara den fyllda och förseglade påsen i en stor kruka eller skål, ifall det skulle läcka.

Servering: 1delKalorier: 193kcal (10 %)Kolhydrater: 36g (12%)Protein: 1g (2 %)Fett: 6g (9 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 0,3gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 0,2gKolesterol: 15mg (5 %)Natrium: 63mg (3%)Kalium: 202mg (6 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 29g (32 %)Vitamin A: 4103IU (82 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 69mg (7 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Recept © 2019 David Leite. Foton © 2019 David Leite. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

Source link

Rate this post

Leave a Reply