Bakade bönor är ett klassiskt tillbehör till allt från revbensspjäll till friterad kyckling.
Ingen picknick eller potluck är komplett utan en läcker gryta med salta sötsaker bakade bönor!
Denna version är lätt att göra, kräver bara några enkla ingredienser, och alla älskar dem.

Varför vi älskar bakade bönor
Detta är det sista receptet på bakade bönor du någonsin behöver! Jag hoppas alltid på rester att ha bönor på rostat bröd till lunch (är det någon annan som älskar bönor på rostat bröd?).
- Dessa är söta, fräcka och utsökt.
- Eftersom de smakar ännu bättre dagen efter är de perfekta att ta sig framåt!
- Att använda konserverade bönor är en tidsbesparande och att lägga till lite extra gör att de smakar hemlagad.
- Dessa bönor frys väl så gör extramaterial att njuta av under sommaren.
- Detta tillbehör är budgetvänligt.
Ingredienser i bakade bönor
Bacon: Krispigt bacon tillför både salt och en fin rökig smak till rätten. I ett nafs kan du använda riktiga baconbitar.
Konserverade bönor: Att börja med konserverade bönor sparar tid och ger smak eftersom de redan är mjuka. Töm inte såsen från bönorna; det kommer att förstärkas i receptet.
Rödlök: Rödlök ger en smaklig och lätt söt smak till de bakade bönorna.
Brunt socker & melass: Dessa sötade bönorna och ger en karamellsmak.
Ketchup & Cider vinäger: Tillför tangsmak för att balansera sötman hos farinsocker och melass.
Smakfulla tillägg: Grön paprika, Worcestershiresås och torr senap ger smak.

Hur man gör bakade bönor
Detta är ett enkelt recept som bara kräver lite tid för bönorna att tillagas i ugnen.
- Koka bacon: Koka bacon i en panna och ställ åt sidan.
- Mjuka upp löken: Mjuka upp löken och paprikan på medelvärme i baconfettet.
- Blanda ingredienserna: Kombinera alla ingredienserna.
- Kock: Grädda blandningen, låt sjuda i en stor kastrull eller koka i en långsam spis enligt anvisningarna receptet nedan.

Förvara överblivna bönor
Förvara överblivna bakade bönor täckta i kylen i upp till 4 dagar. Värm på spisen eller mikrovågsugnen (eller njut av dem kalla).
Lägg kylda bakade bönor i påsar med dragkedja och förvara dem i frysen i upp till 6 månader.
Perfekta kombinationer för bakade bönor
Servera bakade bönor bredvid dessa sommarfavoriter!
Har du gjort dessa bakade bönor? Lämna ett betyg och en kommentar nedan!

De bästa bakade bönorna
Klassiska bakade bönor är ugnsbakade och fyllda med lök, paprika och bacon.
Värm ugnen till 350°F, ställ gallret till det nedre mittenläget.
Koka 1 lb bacon i en stekpanna på medelhög värme tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och hacka, spara 2 msk för garnering.
Fräs rödlöken och paprikan i samma stekpanna tills de är mjuka.
I en stor skål, vispa ihop farinsocker, ketchup, melass, cidervinäger, Worcestershiresås och torr senap för att göra såsen.
Rör ner bönorna och fräs lök och grön paprika.
Häll blandningen i en 3qt ugnsform och grädda utan lock i 2 timmar. Rör ner det hackade baconet. Fortsätt grädda i 1 timme till eller tills såsen har kokat ner till önskad konsistens.
Låt bönorna stå i 5 minuter för att tjockna såsen. Garnera med reserverat bacon och salladslök. Tjäna.
Kalorier: 296 | Kolhydrater: 38g | Protein: 9g | Fett: 13g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 26mg | Natrium: 711mg | Kalium: 524mg | Fiber: 6g | Socker: 15g | Vitamin A: 75IU | C-vitamin: 6.9mg | Kalcium: 81mg | Järn: 2.4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




Source link