Bakade bönor är ett klassiskt tillbehör till allt från revbensspjäll till friterad kyckling.

Ingen picknick eller potluck är komplett utan en läcker gryta med salta sötsaker bakade bönor!

Denna version är lätt att göra, kräver bara några enkla ingredienser, och alla älskar dem.

Det bästa receptet med bakade bönor med bacon

Varför vi älskar bakade bönor

Detta är det sista receptet på bakade bönor du någonsin behöver! Jag hoppas alltid på rester att ha bönor på rostat bröd till lunch (är det någon annan som älskar bönor på rostat bröd?).

  • Dessa är söta, fräcka och utsökt.
  • Eftersom de smakar ännu bättre dagen efter är de perfekta att ta sig framåt!
  • Att använda konserverade bönor är en tidsbesparande och att lägga till lite extra gör att de smakar hemlagad.
  • Dessa bönor frys väl så gör extramaterial att njuta av under sommaren.
  • Detta tillbehör är budgetvänligt.

Ingredienser i bakade bönor

Bacon: Krispigt bacon tillför både salt och en fin rökig smak till rätten. I ett nafs kan du använda riktiga baconbitar.

Konserverade bönor: Att börja med konserverade bönor sparar tid och ger smak eftersom de redan är mjuka. Töm inte såsen från bönorna; det kommer att förstärkas i receptet.

Rödlök: Rödlök ger en smaklig och lätt söt smak till de bakade bönorna.

Brunt socker & melass: Dessa sötade bönorna och ger en karamellsmak.

Ketchup & Cider vinäger: Tillför tangsmak för att balansera sötman hos farinsocker och melass.

Smakfulla tillägg: Grön paprika, Worcestershiresås och torr senap ger smak.

Dessa lättbakade bönor är läckra och mångsidiga!

  • Blanda och matcha med extra burkar vita bönor, svarta, kidneybönor eller marinblå bönor.
  • Lägg till kokt nötfärs, skivade varmkorvar eller till och med ett överblivet skinkben (bitar av skinka är bra i bönor). Du kan också lägga i köttdropp eller rester som bbq fläskkarré.
  • Ersätt grillsås med lite av ketchupen om du vill. Rör ner en sked tomatpuré.
  • Byt ut lite av farinsockret mot lite lönnsirap.
  • Grön paprika och lök ger smak till den bakade bönsåsen; jalapenos och grön chili kan också läggas till. Rör ner lite vitlök om du vill!
Bakade bönor med en sked

Hur man gör bakade bönor

Detta är ett enkelt recept som bara kräver lite tid för bönorna att tillagas i ugnen.

  1. Koka bacon: Koka bacon i en panna och ställ åt sidan.
  2. Mjuka upp löken: Mjuka upp löken och paprikan på medelvärme i baconfettet.
  3. Blanda ingredienserna: Kombinera alla ingredienserna.
  4. Kock: Grädda blandningen, låt sjuda i en stor kastrull eller koka i en långsam spis enligt anvisningarna receptet nedan.
Bakade bönor i en skål garnerad med salladslök

Förvara överblivna bönor

Förvara överblivna bakade bönor täckta i kylen i upp till 4 dagar. Värm på spisen eller mikrovågsugnen (eller njut av dem kalla).

Lägg kylda bakade bönor i påsar med dragkedja och förvara dem i frysen i upp till 6 månader.

Perfekta kombinationer för bakade bönor

Servera bakade bönor bredvid dessa sommarfavoriter!

Har du gjort dessa bakade bönor? Lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Det bästa receptet med bakade bönor med bacon
4,96 från 43 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

De bästa bakade bönorna

Klassiska bakade bönor är ugnsbakade och fyllda med lök, paprika och bacon.

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 3 timmar 15 minuter

Total tid 3 timmar 30 minuter

Stekpanna på vit bakgrund
en tom vit 9x13 tums bakform
  • Värm ugnen till 350°F, ställ gallret till det nedre mittenläget.

  • Koka 1 lb bacon i en stekpanna på medelhög värme tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och hacka, spara 2 msk för garnering.

  • Fräs rödlöken och paprikan i samma stekpanna tills de är mjuka.

  • I en stor skål, vispa ihop farinsocker, ketchup, melass, cidervinäger, Worcestershiresås och torr senap för att göra såsen.

  • Rör ner bönorna och fräs lök och grön paprika.

  • Häll blandningen i en 3qt ugnsform och grädda utan lock i 2 timmar. Rör ner det hackade baconet. Fortsätt grädda i 1 timme till eller tills såsen har kokat ner till önskad konsistens.

  • Låt bönorna stå i 5 minuter för att tjockna såsen. Garnera med reserverat bacon och salladslök. Tjäna.

Om du föredrar sötare bönor, tillsätt extra farinsocker. Om du vill ha dem mindre söta, reducera farinsockret till 3 matskedar. Ugn: Grädda i 2 timmar, rör i bacon och grädda i ytterligare en timme eller tills önskad konsistens uppnås. Slow Cooker: Förbered receptet enligt anvisningarna men koka på låg i 6-8 timmar eller hög i 4-5 timmar. Rör om efter behov. Spishäll: Förbered receptet enligt anvisningarna, förutom gör såsen i en holländsk ugn, tillsätt bönorna och låt puttra tills önskad konsistens uppnås. Rör om efter behov. Rester kan förvaras i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm på spishällen eller i mikron. Frys in bönor i en påse med dragkedja i upp till 6 månader.

Kalorier: 296 | Kolhydrater: 38g | Protein: 9g | Fett: 13g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 26mg | Natrium: 711mg | Kalium: 524mg | Fiber: 6g | Socker: 15g | Vitamin A: 75IU | C-vitamin: 6.9mg | Kalcium: 81mg | Järn: 2.4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
Bästa bakade bönorreceptet med bacon och en titel
Det bästa receptet för bakade bönor tillagas i grytan med skrift
Det bästa receptet med bakade bönor med skrift
Det bästa receptet för bakade bönor i grytan och närbild med en titel

Source link
Rate this post

Leave a Reply