De dödas dag kakor är en söt dagen-efter-Halloween-tradition i Mexiko gjorda för att fira de döda. Denna version, med sina färgglada dekorationer, har en kick av chipotle och värmen från kanel. Så här gör och dekorerar du dessa sockerskallkakor.

“Utan ett uns av tvekan kan jag ärligt säga att att uppleva Dia de los Muertos – de dödas dag, en dag för att minnas familj och nära och kära som har dött – i Oaxaca, Mexiko, är en av mitt livs höjdpunkter”, säger författaren Matt Lewis.

Den upplevelsen föranledde skapandet av dessa spöklika men ändå spektakulära skallsockerkakor, även kända som Day of the Dead-kakorna.

“Det var den renaste formen av firande, avsaknad av sarkasm, krass marknadsföring och alla andra saker som gör firandet på delstatssidan avgjort orent. Det var en intensiv, vacker Technicolor-upplevelse. Det var – förlåt min barnsliga överflöd här – episk.”

Även om vi älskar vad författaren och receptskaparen Lewis har att säga om att fira Dia de los Muertos, älskar vi dessa chokladkakor med kanel chipotle ännu mer.–David Leite

Ett fat med dekorerade Day of the Dead-kakor och dekorerade gitarrkakor.
: Svetlana

Vanliga frågor om Skull Sugar Cookies

Vad betyder översvämningskakor?

I detta sammanhang betyder “översvämning” helt enkelt att täcka ytan på kakan eller kakan eller vad som helst med glasyr. Om du känner dig säker och stadig, kan du översvämma varje kaka bara genom att använda en konditoripåse fylld med glasyren.

Jag rekommenderar att du använder mindre glasyr i översvämningsprocessen än du tror att du kommer att behöva, eftersom den bör spridas till konturen och fylla i kakans yta på egen hand.
Om du inte är helt säker på att bara använda konditoripåsen, eller om du vill vara extra försiktig, pressa några klick glasyr över toppen av kakan och använd en ren, torr pensel eller baksidan av en sked för att försiktigt breda ut kakan. det till konturen. Vi rekommenderar inte konditorivaror; Hantverksbutiksfärgpenslar med syntetiska borst fungerar bäst.

Kan jag göra kakdegen i förväg?

Ja. Denna mexikanska sockerkaksdeg kan göras upp till 3 dagar i förväg och förvaras tätt inlindad i kylskåpet.

Om jag vill ha dessa kakor till Halloween och Day of the Dead, när ska jag börja göra dem?

Oavsett om du firar Halloween eller de dödas dag, är det bäst att bryta upp receptet under ett par dagar.

På dag ett, gör och baka kakdegen och gör och applicera även fyllnadsglasyren på de kylda kakorna. Låt kakorna stå över natten, då fyllnadsglasyren behöver torka i minst 8 timmar. Sedan, på dag två, lägg till dekorationerna med den andra glasyren.

Och bara för att upprepa vad författaren sa, om du inte gillar att dekorera kakor behöver du inte göra så mycket åt dem. Men om du gillar att lägga till en och annan blomma till dina sötsaker, är det här receptet en tom duk som bara ber dig att göra din magi.

De döda kakornas dag

Ett sortiment av day of the dead cookies på en mörk bakgrund.

Dessa dia de los muertos kakor är en söt dag-efter-Halloween-tradition i Mexiko gjorda för att fira och hedra de döda. Den här versionen har en kick av chipotle och värmen från kanel. Så här gör du och dekorerar dem.

Matt Lewis och Renato Poliafito

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 30 min

Till sockerskallkakorna

Gör sockerskallkakorna

 • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, salt, kanel, bakpulver och chilipulver.

 • I skålen på en stavmixer försedd med paddeltillbehöret, vispa ihop smöret och matfettet på medelhastighet tills det precis blandas. Tillsätt sockret och vispa tills blandningen är ljus och fluffig, ca 3 minuter.

 • Skrapa ner skålen, tillsätt ägg och vanilj och vispa tills det precis blandas. Tillsätt den smälta och avsvalnade chokladen och vispa tills den har en jämn färg.

 • Skrapa ner sidorna och botten av skålen, tillsätt hälften av mjölblandningen och blanda i 15 sekunder. Skrapa ner skålen igen och tillsätt sedan den återstående mjölblandningen och vispa tills den precis är inkorporerad.

 • Forma degen löst till 2 skivor (den blir kladdig, så arbeta snabbt och mjöla gärna händerna först). Slå in skivorna tätt i plastfolie och ställ i kylen i minst 2 timmar.

 • Värm ugnen till 325°F (165°C). Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

Baka kakorna

 • Packa upp 1 skiva med deg, låt den andra stå i kylen medan du arbetar, och lägg den på en arbetsyta lätt pudrad med mjöl. Pudra av händerna och kaveln med lite mjöl. Rulla degen 1/4 tum tjock, vänd och mjöla lätt degen några gånger om det behövs medan du arbetar.

 • Använd din favoritkaksform från Day of the Dead (vi använder den lättåtkomliga kakformen), skär ut former i degen och överför dem sedan till de förberedda bakplåtarna och lämna ungefär en tum utrymme runt varje kaka. Degrester kan rullas om och skäras om, om så önskas. Fortsätt processen med den återstående degen. Lägg bakplåtarna i frysen i ca 15 minuter.
 • Baka den kylda kakdegen, rotera bakplåtarna halvvägs genom gräddningstiden, tills toppen på kakorna ser stelnade ut och precis börjar verka torra, 10 till 12 minuter.

 • Lägg bakplåtarna på ett galler i 5 minuter. Använd en tunn metallspatel och överför kakorna till gallret för att svalna helt.

Gör den översvämmande glasyren och förbered kakorna för dekoration

 • Kombinera 3 1/2 koppar konditorisocker och grädden av tandsten i skålen på ställmixern utrustad med paddeltillbehöret. Vrid mixern till lägsta hastighet för att blanda ihop dem och ta bort eventuella klumpar.

 • Öka hastigheten till medel-låg, tillsätt äggvitan och citronsaften och blanda tills glasyren är helt slät. Det ska ha strukturen av en tjock, glänsande glasyr, men vara precis tillräckligt tunn för att hällas.

  Om blandningen är för tjock, tillsätt ytterligare äggvita för att tunna ut den. Om blandningen är för tunn, tillsätt ytterligare sockret, 1 matsked åt gången.

 • Skrapa ner glasyren i en spritspåse försedd med en stor rund spets (#3). Skissera var och en av kakorna med glasyren och vänta 15 minuter tills konturerna stelnar.

 • Efter 15 minuter, gå tillbaka till den första kakan och svämma över glasyren inom konturen. (Se FAQ ovan “Vad betyder flödande kakor?”) Låt frostingen torka helt, minst 8 timmar och upp till över natten, innan du lägger till dekorationsglasyren.

Gör dekorationsglasyren och dekorera kakorna

 • Kombinera konditorernas socker med äggvitan och 1 tsk citronsaft i skålen med en stående mixer utrustad med paddeltillbehöret och vispa på låg till medel-låg hastighet tills glasyren är helt slät, 3 till 5 minuter. När paddeln lyfts från isläggningen ska det skapas en topp i isbildningen som ska falla omkull bara en bit. Det kommer att vara något tjockare än den översvämmande isbildningen. För att nå rätt konsistens, tillsätt 1/2 tsk mer äggvita och/eller citronsaft åt gången för att tunna ut glasyren, eller 1 tsk mer konditorsocker åt gången för att tjockna glasyren.
 • Dela denna glasyr i 5 eller 6 små förberedelser. Tillsätt mängder matgel eller färg i ärtstorlek till alla skålar, utom en, och blanda, tillsätt mer gel eller färg efter behov för att uppnå de färger du önskar. Håll den sista skålen vanlig (vit).

 • Lägg varje färgglasyr i sin egen konditoripåse med en liten spets (#1).

  Alternativt – även om vi inte helt rekommenderar den här metoden, eftersom du får renare linjer med konditoripåsar och tips – kan du placera glasyren i små återförslutbara plastpåsar, skära av bara ett litet nedre hörn av påsen – så litet som möjligt —och använd påsen för att pipe.

 • Applicera dekorationsglasyren på de skisserade, fyllda och helt torra skallkakorna. (Lita gärna på bilden ovan som en guide för traditionella Day of the Dead-dekorationer eller – självklart – dekorera som du vill. Om du behöver eller vill överlappa dekorationsfärgerna, se bara till att bottenfärgen är torr innan du applicerar toppfärg över den.

 • Låt dekorationerna stelna helt innan servering, minst en timme eller upp till över natten. Kakorna kan förvaras i en lufttät behållare i en sval och torr miljö i 3 till 5 dagar. Slå inte in dem i plastfolie.

Servering: 1kakaKalorier: 535kcal (27 %)Kolhydrater: 94g (31 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 16g (25 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 46mg (15 %)Natrium: 131mg (6 %)Kalium: 121mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 76g (84 %)Vitamin A: 390IU (8%)C-vitamin: 0,3mgKalcium: 19mg (2 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 26 oktober 2017

Source link

Rate this post

Leave a Reply