Jag är ett stort fan av champagne. Jag ska erkänna att det inte är det mest upprörande uttalandet, men ändå står jag fast vid det. Åh, och skär bort de pedantiska sakerna – mousserande vin från Kalifornien och andra håll är också bra. Även om vinet tekniskt sett borde komma från Champagne-regionen för att folk ska betrakta det som champagne “officiellt”, låt oss inte låta detaljerna spåra ur oss från en bra historia. Om det är kvalitet, gott och bubbligt är jag ett fan. Nu, om det är bra solo, är det också bra i en cocktail. Låt oss göra, ska vi? Till Champagnecocktailens död!

tillsätt socker i glaset

Min far, som själv inte dricker så mycket, kommer ibland att njuta av en trevlig OJ och Pernod. När jag växte upp behövde jag bara lukta på det och jag visste att jag inte ville prova det.

Åtminstone inte förrän jag var lite äldre.

Sedan, när jag äntligen provade det – chock av chocker – var jag inget fan. Svart lakrits och jag är inte de bästa kompisarna.

Men lite äldre, lite klokare och efter absintrenässansen kan jag nu se vad min far höll på med med sin favoritcocktail. Det är ingen dålig liten kombination.

häll absint

Det fick mig att tänka, OJ + absint är bra, OJ + champagne är bra, därför måste OJ + champagne + absint vara bra.

Det visar sig inte riktigt.

Alice och jag pillade med färskt OJ, men vi kunde aldrig riktigt få till proportionerna. Absinten tog alltid över och dödade alla andra smaker.

Det fick mig att tänka, om den klassiska champagnecocktailen (det skulle vara en sockerbit, bitter och champagne) fungerade (PS, det gör den), tänk om vi anpassade oss till att använda apelsinbitter istället för vanliga? Som jag visste kunde ge oss en stark apelsinsmak som skulle stå emot absint.

Jag visste att eftersom Hemingway-klassikern Death in the Afternoon (absint och champagne) fungerade, borde vi kunna kombinera dessa två funktionella cocktails tillsammans för att äntligen hitta framgång.

Till slut spikade det.

häll sofia champagne

Nu, om du är som både Alice och jag, slå dig ner och njut av en Death of the Champagne Cocktail (nu ser du var namnet kommer ifrån: Death in the Afternoon + Champagne Cocktail).

Men vad ska du göra om du inte är säker på vilka bubblor du ska lägga till detta? Vet du vad du ska göra? Få dig själv att Bubblyfest!

Det kommer upp i Avila (fullständig avslöjande, jag gick i skolan på Cal Poly och Avila är fantastiskt), de har över 50 (!) bubbelproducenter och du får prova ett helt gäng läckra, läskiga, smaskiga drinkar. Om du undrar, “Ska jag gå?” Svaret är enkelt: ja.

Jag menar, om du inte gillar champagne, mousserande vin eller, du vet, har god smak. Då gör du för all del du. Resten av oss? Vi åker till Avila för Bubblyfest (genom att stanna till vid Splash först — ingenting gör dig redo för några drinkar som episk musselsoppa).

Och nu, till Death of the Champagne Cocktail!

Champagnecocktailens död

Författare: Drinkbloggen

Typ av recept: Drycker

Förberedelsedags:

Tillagningstid:

Total tid:

Serverar: 1

 • ½ tsk. socker
 • 2 skvätt apelsinbitter
 • ⅛ tsk. absint
 • 4-6 oz. mousserande vin
 • Apelsinskal
 • Glastyp: champagneflöjt
 1. Det här är en knepig sådan.
 2. Tillsätt ditt socker till din flöjt.
 3. Tillsätt din bitter.
 4. Lägg till din absint.
 5. Virvla runt.
 6. Toppa med bubbel.
 7. Garnering.
 8. Dryck.

3.5.3228

12 september 2017 | av MorganSource link

Rate this post

Leave a Reply