Denna enkla biffmarinad ger massor av smak samtidigt som de gör biffarna extra möra. Resultatet är en steakhouse-kvalitetsbiff utan den rejäla prislappen.

Prova den på flank- eller kjolstek, ryggbiff eller ytterfilé! Även några skvättar kan läggas till hamburgerbiffar innan de går på grillen!

kokta marinerade biffar på en tallrik

Vilken som helst dressing i vinägrettstil som köps i butik kan fungera som marinad, men ett recept på hemlagad biffmarinad har så mycket mer smak! Det är så enkelt att göra – plus att du kan skräddarsy det med allt som finns i kylen eller skafferiet!

Varför marinera en biff

  • Möra: Marinader innehåller sura ingredienser som vin, vinäger, citronsaft eller någon kombination av dem. Syrorna förändrar köttets konsistens, gör den mör.
  • Smak: Marinader innehåller vanligtvis salt, örter, aromater och djärva smaker som i sin tur smaksätt köttet.
  • Karamellisera: Marinader hjälper till karamellisering att ge den där fina bruna skorpan vi älskar så mycket.
ingredienser för biffmarinad på en marmorskiva

Grunderna för biffmarinad

Du har förmodligen de flesta, om inte alla, ingredienserna till stekmarinaden till hands!

  • En syra – i stort sett allt går, så länge den sura komponenten finns där! Detta recept använder balsamvinäger.
  • Vad som helst örter eller kryddor du vill slänga in i mixen! Italiensk kryddblandning, basilika, persilja eller timjan är favoriter.
  • Mald vitlök ger alltid bra smak. Använd vitlökspulver om det är vad du har.
  • Glöm inte salt och peppar. Sojasås eller andra salta favoriter kan läggas till.
Biffmarinad i burk

Hur länge ska man marinera en biff

Jag använder oftare en marinad till biffar som inte är lika möra. Filet mignon eller ribeye är perfekt möra utan att marinera. Men de kan marineras under en kort period för smak om du vill.

Biffar som New York strip eller ryggbiff kan marinera i cirka 4 timmar. Om de får stå för länge kan syrorna i marinaden bryta ner köttet för mycket och konsistensen kan bli obehaglig och mosig så låt dem inte stå för länge.

Tuffare köttbitar som flankstek, kjolstek eller till och med chuck kan marinera längre, upp till 24 timmar (jag brukar göra det kvällen innan till nästa dags middag).

råbiff i marinad med örter

Tips

  • Biffmarinad är perfekt att använda på de tuffare, billigare köttbitarna.
  • Marinera kött i en icke-metall (glas eller plast) behållare eller en fryspåse i kylen.
  • Kassera använd marinad eller koka den under rullande kokning i några minuter för att säkerställa att den når 165°F.
  • Frys in marinaden i isbitbrickor så att du kan poppa ut så lite eller så mycket du vill när det är dags att marinera en biff – på så sätt håller sig marinaden fräsch!
pläterad biff tillagad med biffmarinad
kokta marinerade biffar på en tallrik
4,94 från 65 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Den bästa biffmarinaden

Denna biffmarinad mörar alla typer av kött och ger en smakrik kick!

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 5 minuter

Total tid 10 minuter

  • Blanda alla ingredienser i en skål eller fryspåse.

  • Tillsätt upp till 2 pund biff och marinera minst 1 timme eller upp till 4 timmar.

  • Ta bort biffarna och släng marinaden.

  • Grilla eller stek till önskad form.

  • Biffmarinad är perfekt att använda på de tuffare, billigare köttbitarna.
  • Marinera kött i en icke-metall (glas eller plast) behållare eller en fryspåse i kylen.
  • Kassera använd marinad eller koka den under rullande kokning i några minuter för att säkerställa att den når 165°F.
  • Frys in marinaden i isbitbrickor så att du kan poppa ut så lite eller så mycket du vill när det är dags att marinera en biff – på så sätt håller sig marinaden fräsch!

Marineringstider

  • Filet mignon eller ribeye är perfekt möra utan att marinera men kan marineras i 30-60 minuter för smak.
  • New York strip eller ryggbiff kan marinera i cirka 4 timmar.
  • Tuffare köttbitar som flankstek, kjolstek eller till och med chuck kan marinera längre, upp till 24 timmar (jag brukar göra det kvällen innan till nästa dags middag).
4,94 från 65 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 577 | Kolhydrater: 18g | Protein: 5g | Fett: 55g | Mättat fett: 8g | Natrium: 2526mg | Kalium: 384mg | Fiber: 2g | Socker: 9g | Vitamin A: 432IU | C-vitamin: 14mg | Kalcium: 36mg | Järn: 4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Dressing, sås
Kök amerikansk


Source link
Rate this post

Leave a Reply