Hur man gör den bästa pumpa krydda latte hemma med pumpapuré, kaffe, mjölk och höstkryddor. Bättre än i butik! Hoppa till receptet Hemlagad Pumpkin Spice Latte

pumpa latte som är bättre än Starbucks PSL

Hur man gör den bästa Pumpkin Spice Latte hemma

I samma ögonblick som hösten slår till rusar vi till vårt lokala kafé och beställer en pumpa spice latte. Vi älskar dem så mycket, vi tog på oss att försöka göra det hemma. Det här receptet är enkelt och jag slår vad om att du har det mesta, om inte allt, du behöver göra det hemma just nu. Det går också ihop på under 10 minuter!

Hemlagad Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte Ingredienser

Det är enkelt att göra din egen PSL hemma. Här är en snabb förklaring av vad du behöver. Hela receptet finns nedan.

Mjölk — Använd mejeri eller icke-mejerimjölk. Jag älskar att använda hemgjord havremjölk, men kokos- eller mandelmjölk är också gott.

Pumpapuré — Du kan använda burkpuré eller göra din egen. Här är vårt recept på hemgjord pumpapuré. Det är ganska enkelt att göra!

Vi tillsätter pumpapurén som den är, men några av våra läsare har klagat på att det inte finns tillräckligt med pumpasmak i latten. För att bekämpa detta kan du puttra puré i en kastrull tills den har reducerats med 1/3. Detta steg kommer att intensifiera pumpasmaken.

Socker — Du kan använda vanligt socker, farinsocker, enkel sirap, lönnsirap eller honung! Det är helt upp till dig.

Vanilj och Pumpkin Pie Spice— Lite vaniljextrakt räcker långt och det gör latten så god. För kryddorna, använd en köpt blandning eller gör din egen. Här är vår enkla kryddblandning av pumpapaj.

Varmt (eller kallt) kaffe — Latte på kaféer har espresso tillsatt, så kaffet är oftast lite starkare. Jag gillar att brygga mitt kaffe starkt för hemlagad latte. Du kan också använda kallt kaffe eller kallbryggning (för en islatte).

Vispgrädde — Det här är helt valfritt, men jag älskar det!

Hur man gör det

Börja med att värma mjölk, pumpapuré, socker, pumpapajkryddor och vaniljextrakt på spisen.

Blanda sedan pumpakryddmjölken med det starka kaffet. Dela den mellan två muggar och tillsätt vispad grädde. Enkelt, snabbt och inga kafélinjer.

Receptuppdatering: Sedan det här receptet publicerades 2012 har vissa läsare kommenterat att latten inte har en tillräckligt stark pumpasmak. Om du är orolig för detta är en sak du kan prova att koka ner pumpapurén innan du lägger den i mjölkblandningen. (Jag skulle sjuda det tills det reducerats med en tredjedel). På så sätt kommer pumpasmaken att koncentreras. Jag kan tänka mig att du kan göra detta i en större sats och sedan förvara den koncentrerade purén i kylen tills du är redo att göra din nästa latte. Jag hoppas att det hjälper! – Joanne

Fler pumpa recept

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat november 2011. Sedan vi publicerade detta 2011 har vi lagt till en receptvideo och anpassat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Den bästa hemgjorda pumpa Spice Latte

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Gör den populära kaffehuset pumpa spice latte hemma. Konserverad eller hemgjord pumpapuré fungerar båda bra i detta recept. Här är vårt recept för att göra pumpapuré från grunden.

Receptuppdatering: Sedan det här receptet publicerades 2012 har vissa läsare kommenterat att latten inte har en tillräckligt stark pumpasmak. Om du är orolig för detta är en sak du kan prova att koka ner pumpapurén innan du lägger den i mjölkblandningen. (Jag skulle sjuda det tills det reducerats med en tredjedel). På så sätt kommer pumpasmaken att koncentreras. Jag kan tänka mig att du kan göra detta i en större sats och sedan förvara den koncentrerade purén i kylen tills du är redo att göra din nästa latte. Jag hoppas att det hjälper! – Joanne

Gör 2 drinkar

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

2 dl mjölk (mejeri eller icke-mejeri)

2 msk pumpapuré, eller mer efter smak, se vårt hemlagade pumpapurérecept

1 till 3 matskedar socker, beroende på hur sött du gillar det

1 msk vaniljextrakt

1/2 tsk pumpapajkrydda, plus mer till servering

1/2 kopp starkt hett kaffe

Vispad grädde, till servering

Vägbeskrivning

  Tillsätt mjölk, pumpapuré och socker i en kastrull på medelvärme. Värm tills det är varmt, men koka inte. Ta kastrullen från värmen och vispa i vanilj, pumpapajkryddan och kaffet.

  Fördela blandningen mellan två muggar. Toppa med vispad grädde och ett strö pumpapajkrydda.

Adam och Joannes tips

 • Mjölk: Detta smakar bäst med 2% eller helmjölk, men du kan ersätta med skummjölk. Icke-mejerimjölk som soja-, mandel- eller kokosmjölk kommer också att fungera.
 • Socker: Detta recept kräver 1 till 3 matskedar socker. Hur mycket du använder är upp till dig. Vi tenderar att föredra mindre socker i våra drycker. Du kan också använda en sockerersättning. Tillsätt detta efter smak.
 • Pumpkin Pie Spice Blend: Hitta pumpapajkrydda i butiken eller gör den hemma. Du har förmodligen allt du behöver för att göra det redan. Blanda följande kryddor i en kryddburk: 1 1/2 msk mald kanel + 2 tsk mald ingefära + 1/2 tsk mald muskot + en nypa mald kryddnejlika.
 • Mer pumpasmak: Sedan det här receptet publicerades har vissa läsare noterat att de skulle föredra en starkare pumpasmak. Du kan uppnå detta på två sätt: öka purén med 1 till 2 matskedar eller koka en stor sats puré i en kastrull på medelvärme tills den reducerats och koncentrerats i smaken, och använd sedan i latten.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden. Vi antog 2% mjölk och 1 matsked socker.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 drink / Kalorier 171 / Protein 9 g / Kolhydrat 21 g / Kostfiber 1 g / Totalt socker 20 g / Totalt fett 6 g / Mättat fett 4 g / Kolesterol 24 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply