Kung Pao Chicken är den perfekta vardagsmiddagen. Den är laddad med fräsig kyckling och grönsaker och är utsökt över fluffigt vitt ris. Hoppa över att beställa avhämtning, spara lite pengar och gör det hemma.
Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Kung Pao Chicken är laddad med grönsaker, protein och den mest fantastiska såsen, plus att den är gjord i en kastrull! Detta är perfekt för de nätter då du inte vill diska massor.
Hallå där! Jag heter Natalya och driver bloggen Momsdish. Om du redan följer mig vet du att jag inte kan få nog av enkla måltider som kräver enkla ingredienser. Min familj älskar att beställa in från vår favorit kinesiska restaurang, men att göra våra go-to-rätter hemma har blivit en besatthet.
Kung Pao kycklingrecept
Så, vad exakt är Kung Pao Chicken? Traditionellt är det en wokad kycklingrätt som slängs med jordnötter, salladslök, Sichuan-pepparkorn (Szechuan-peppar) och torkad chili. Slutresultatet är en rätt som är lite söt och lite syrlig, med en skön värme.
Även om du kan komma undan med att bara använda de ovan nämnda ingredienserna, är det också vanligt att restauranger lägger till några grönsaker. Paprika är fantastiska tillägg som vi gjorde med vår Beef Stir Fry. Lägg gärna till broccoli, bok choy, zucchini eller aubergine också.
Notera: Szechuan-peppar säljs på de flesta asiatiska marknader. Om du inte kan hitta dem är det helt okej, använd bara några extra röda chili.
Sammetar kycklingen
Aldrig hört talas om “sammet” förut? Det är en marineringsprocess som kinesiska kockar använder för att låsa in fukten i kycklingen som ska tillagas vid varma, woka temperaturer. Här är allt du behöver till kycklingmarinaden:
- Benfria, skinnfria kycklingbröst, skurna i lagom stora tärningar
- Salt och peppar
- Sojasås med låg natriumhalt
- Torr sherry
- Majsstärkelse
Kasta dina kycklingtärningar i ovanstående marinadingredienser och ställ åt sidan i 10 till 30 minuter. När du går för att lägga din kyckling i stekpannan fungerar beläggningen som en skyddande sköld mot värmen. Detta resulterar i ultramör och saftig kyckling!
Kung Pao sås
Förbered din sås medan din kyckling genomgår sammetsprocessen. Vispa helt enkelt ihop följande ingredienser och ställ åt sidan tills du är redo att dränka kycklingen i den:
- Kycklingbuljong
- Sojasås med låg natriumhalt
- Kinesisk svartvinäger eller balsamvinäger av hög kvalitet
- Torr sherry
- Mörk sojasås
- Hoison
- Socker
- Majsstärkelse
När du är klar, häll såsen direkt över den och låt den koka upp. Denna process kommer att hjälpa smakerna att smälta samman och göra såsen tjockare.
Hur man gör Kung Pao Chicken
- Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden. Tillsätt kyckling i tärningar i marinaden och ställ åt sidan i minst 10 minuter.
- Förbered alla dina grönsaker. Det här receptet går snabbt, så att ha dem redo att gå smidigare processen!
- Kombinera alla ingredienserna till Kung Pao-såsen med en visp. När sockret är helt upplöst, ställ det åt sidan.
- Värm en stor stekpanna med olja. Tillsätt kycklingen och koka tills alla sidor blir gyllenbruna. Ta bort från pannan och ställ åt sidan.
- Använd samma panna tillsätt vitlök, ingefära, paprika och torkad chili. Koka i ca 3 minuter till.
- Lägg i såsen. Låt det sjuda och låt koka tills såsen tjocknar. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, blanda ihop allt.
- Lägg i jordnötter och salladslök. Garnera med sesamfrön och servera direkt.
Några fler asiatiska rätter:
Vi älskar att återskapa avhämtningsfavoriter som denna Kung Pao Chicken, och hemlagad är alltid bättre eftersom du vet exakt vad som ingår i måltiden. Om du älskar asiatiska recept, missa inte recepten nedan.
Kung Pao kyckling
Förberedelsedags: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 30 minuter

Kung Pao Chicken är laddad med grönsaker, protein och den mest fantastiska såsen, denna enkla rätt görs allt i en kastrull!
Kurs:
Huvudrätt
Kök:
asiatiska
Nyckelord:
Kung Pao kyckling
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$10-$12
Kalorier: 372
Serveringar: 6 serveringar
Kycklingmarinad
-
24
uns
benfritt kycklingbröst utan skinn, skär i lagom stora bitar -
2
msk
majsstärkelse -
4
msk
sojasås med låg natriumhalt -
2
msk
Torrt sherryvin, eller kinesiskt Shaoxing-vin -
2
tsk
olja
Kung Pao sås
-
1/4
kopp
sojasås med låg natriumhalt -
2
tsk
mörk sojasås -
1/2
kopp
kycklingbuljong med låg natriumhalt -
2
msk
kinesisk svart vinäger, eller balsamvinäger -
2
msk
Torrt sherryvin, eller kinesiskt Shaoxing-vin -
2
tsk
Hoisin sås -
1
msk
socker -
1
tsk
majsstärkelse
Wokad stek
-
4
msk
olja, för stekning -
6
röd chili, hackad grovt -
1/2
stor grön paprika, skär i lagom stora bitar -
1/2
stor röd paprika, skär i lagom stora bitar -
1
msk
färsk ingefära -
4
stora vitlöksklyftor, ca 2 msk pressad vitlök -
6
gröna lökar, skär i lagom stora bitar -
1/2
kopp
rostade jordnötter -
1
tsk
sesamfrön, valfritt, garnering
-
Skär kycklingen i lagom stora tärningar. Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden. Tillsätt hackad kyckling och låt stå i minst 10 minuter för att mjukna.
-
Kombinera ingredienserna till Kung Pao-såsen i en separat skål. Vispa tills majsstärkelsen är upplöst och såsen är slät och ställ sedan åt sidan.
-
Förvärm en wok eller en stor stekpanna med 2 matskedar olja. Tillsätt kycklingen och stek på medelhög tills den är gyllenbrun och nästan helt genomstekt. Ta bort den från pannan och ställ åt sidan.
-
Tillsätt 2 matskedar olja i samma kastrull. Tillsätt hackad paprika, pressad vitlök, riven ingefära och torkad chili. Blanda ihop det i en kastrull och fräs i 4 minuter.
-
Tillsätt den förberedda Kung Pao-såsen i pannan, rör ihop allt. Så fort såsen börjar tjockna, tillsätt kyckling i pannan. Rör om för att täcka kycklingen med såsen.
-
Tillsätt hackad salladslök, jordnötter och sesamfrön och rör sedan om.
Näringsinnehåll
Kung Pao kyckling
Belopp per portion
Kalorier 372
Kalorier från Fat 180
% Dagligt värde*
Fett 20 g31 %
Mättat fett 3g19 %
Kolesterol 73mg24 %
Natrium 1041mg45 %
Kalium 794mg23 %
Kolhydrater 17g6 %
Fiber 3g13 %
Socker 6 g7 %
Protein 31g62 %
Vitamin A 929IU19 %
C-vitamin 90 mg109 %
Kalcium 43mg4 %
Järn 2 mg11 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen