Vi tycker verkligen att detta är det bästa kycklingmarinadreceptet för den fantastiska smaken det ger!

Med en enkel kombination av ingredienser du förmodligen har till hands, garanterar denna grillade kycklingmarinad saftig, mör och smakrik kyckling varje gång!

Med en liten hint av sötma med en ljus syrlig och salt smak, är detta säkerligen det bästa receptet för varje gång kyckling står på menyn.

Den bästa kycklingmarinaden på kyckling

Den bästa kycklingmarinaden

  • Det är så lätt att skapa din egen marinad för kyckling med hjälp av detta grundrecept!
  • Skräddarsy örterna och kryddorna efter eget tycke eller tillsätt lite till bbq-sås för att göra en välsmakande glasyr!
  • Gör marinad i förväg så att smakerna kan blandas och ge kycklingen gott om tid att marinera.
  • Skaka upp den och använd den på valfritt recept på kycklingbröst, klubbor, lår eller vingar!
  • Lägg i kycklingmarinad i bitar före frysning så det är förkryddat och redo att laga mat. Helt enkelt tina och grilla!
Kycklingmarinad och kryddor över kycklingbröst

Ingredienser för kycklingmarinad

  • Syra – Det här receptet använder rödvinsvinäger och lite citronsaft som de sura komponenterna som hjälper till att bryta ner köttet och gör det mörare (se till att inte marinera för länge!).
  • Fett – Vi föredrar vegetabilisk olja eller avokadoolja framför extra virgin olivolja eftersom den har en neutral smak.
  • Salt & socker- Sojasås tillsätter salt och umami (och hjälper utsidan av kycklingen att bruna lite). Farinsocker tillför en hint av sötma men karamelliserar också bra på grillen.
  • Smak – Vitlökspulver (eller färsk hackad vitlöksklyfta) och örter eller kryddor med lite Dijn tillsätt bra smak.

Variationer

  • Vinäger – Byt ut rödvinsvinägern mot balsamico, äppelcidervinäger eller limejuice i stället för citronen.
  • Socker – Farinsocker kan ersättas med honung eller lönnsirap.
  • Smaker – Strö i lite basilika, persilja, rosmarin och röd paprikaflingor istället för italiensk kryddblandning. Prova lite citronskal eller färska örter om du har.
Kycklingmarinad och kryddor över kycklingbröst i en skål med persilja

Hur man gör kycklingmarinad

  1. Blanda alla ingredienser i en skål eller fryspåse.
  2. Marinera kycklingen i kylen mellan 1 och 6 timmar (enligt receptet nedan).
  3. Kassera använd marinad.

Servera denna kyckling över sallad eller stoppa in den i en bulle för att göra grillade kycklingmackor!

Snabba tips

  • Förvara färsk marinad i en burk med tättslutande lock i några dagar.
  • Du kan använda detta på benade eller benfria kycklingbröst eller kycklinglår.
  • Marinera i en skål, fryspåse eller ugnsform. Marinera inte i en metallskål eller -behållare.
  • Om du har extra (oanvänd marinad!), lägg till lite till grönsakerna innan du grillar eller dina andra favorittillbehör för att få en klick smak.
  • Använd denna kycklingmarinad för att krydda kyckling oavsett om den är stekt på spisen, grillad eller bakad.
  • Tillaga marinerade kycklingbröst på grillen tills en kötttermometer når 165°F, cirka 7-8 minuter per sida. Låt kycklingen vila innan servering.

Fler marinadrecept vi älskar

Älskade din familj denna enkla kycklingmarinad? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

Den bästa kycklingmarinaden på kyckling

4,96 från 143 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Den bästa kycklingmarinaden

Denna enkla marinad gör den perfekta saftiga kycklingen och kan skräddarsys för att passa alla måltider!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 1 timme

Total tid 1 timme 15 minuter

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål eller en fryspåse.

  • Tillsätt kyckling och marinera minst 1 timme eller upp till 6 timmar.

  • Grilla, grädda eller stek efter önskemål.

Att grilla benfria kycklingbröst

  • Värm grillen till medelhög värme och tillaga kycklingen 7-8 minuter per sida eller tills innertemperaturen når 165°F.

  • Vila 3-5 minuter innan servering.

  • Förvara färsk marinad i en burk med tättslutande lock i några dagar.
  • Detta är tillräckligt med marinad för upp till 2 kg kyckling, receptet kan fördubblas.
  • Du kan använda detta på benade eller benfria kycklingbröst eller kycklinglår.
  • Marinera i en skål, fryspåse eller ugnsform. Marinera inte i en metallskål eller -behållare.
  • Om du har extra (oanvänd marinad!), lägg till lite till grönsakerna innan du grillar eller dina andra favorittillbehör för att få en klick smak.
  • Näringsinformation är en uppskattning av 1 matsked av marinaden eftersom det mesta av marinaden kommer att kasseras.
  • Näringsinformation inkluderar inte kyckling eftersom denna kan användas på ben i eller benfri kyckling med eller utan skinn.

4,96 från 143 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 52 | Kolhydrater: 2g | Protein: 0,3g | Fett: 5g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Natrium: 134mg | Kalium: 43mg | Fiber: 0,3g | Socker: 1g | Vitamin A: 9IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 11mg | Järn: 0,4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, dressing, sås
Kök amerikansk
kyckling med The Best Chicken Marinade och skrivande
marinera kyckling i The Best Chicken Marinade med färdig rätt och skrift
närbild av The Best Chicken Marinade på kyckling med en titel
närbild av The Best Chicken Marinade med kyckling i en skål med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply