Perfekt saftig, mör grillad kyckling är möjlig när du följer vårt enkla recept. Med några knep kan du göra den bästa grillade kycklingen hemma! Vår metod fungerar för alla styckningsdelar av kyckling, men den är särskilt användbar för grillade kycklingbröst. Hoppa till det perfekta receptet på grillad kyckling

Grillad kyckling

Hur man grillar kyckling

Säg adjö till smaklös, torr kyckling och hej till aptitretande, saftig saftig kyckling. Det är lätt att göra hemma.

Grillade kycklingbröst

Här är vad vi anser vara det bästa sättet att grilla kyckling:

Slå kycklingen till en tjocklek — Det här är särskilt relevant när man lagar kycklingbröst. Jag är säker på att du har märkt att kycklingbröst är tjockare i ena änden jämfört med den andra. Genom att använda en klubba eller kavel för att slå den tjockare änden till en mer liknande tjocklek som den tunnare änden ser du till att kycklingen grillar jämnt. Om du har ben i bröst eller lår kan du hoppa över detta steg.

Dunka kycklingbröst innan grillning

Marinera — Du behöver inget långt marineringsfönster för den bästa grillade kycklingen. Tjugo minuter är tillräckligt länge för att göra susen. Om du har längre, gå för det. Du kan marinera kyckling upp till en dag i förväg.

Kycklingmarinering i en citronmarinad

Använd två grillzoner — Det här är ett bra tips för att grilla nästan vad som helst! Vrid upp värmen på en zon på din grill och lämna en annan zon låg. Den varmare zonen är perfekt för att få en fin stekning och de där vackra grillmärkena, medan den svalare zonen är perfekt för att avsluta tillagningen så att kycklingen håller sig fin och saftig.

Kycklingbröst grillat på en grill

Låt kycklingen vila — Det finns en del diskussioner om varför det är en bra idé att låta köttet vila efter tillagning, men här är affären, innan du skär kycklingen, ge det några minuter. Under denna tid kommer den att koka klart och all juice inuti kommer antingen att fördela sig eller falla ut på din tallrik. Om det finns juicer på din tallrik, spara dem! De gör den bästa såsen.

Så här gör du kycklingbröst i en stekpanna: Om du vill tillaga din kyckling inne på spisen, kolla in vår Juicy Skillet Chicken!

Vår metod fungerar för alla styckningsdelar av kyckling, men är särskilt användbar för grillade kycklingbröst. Vi har även ett recept på grillade kycklingvingar, om du är intresserad.

Obs: Om din grill inte är ren eller om du är orolig för att kycklingen ska fastna på gallren, kan du alltid placera en gjutjärnspanna direkt på gallren och tillaga kycklingen i den. Metoden är densamma, men istället för att använda två temperaturzoner, värm grillen till medelhög och titta på innertemperaturen.

Vilken typ av kycklingbitar kan jag grilla?

Denna metod fungerar för alla styckningsdelar av kyckling. Du kan använda kyckling med ben eller benfri kyckling och detsamma gäller skinn-på eller utan skinn. Att behålla benet och skinnet på kommer att maximera smak och saftighet. För kycklingbitar med ben behöver du inte dunka kycklingen.

Vår favorit kycklingmarinad

Som jag nämnde ovan kan du använda vilken marinad du gillar. Här är vår favoritmarinad när du grillar kyckling. Det är lätt, smakrikt och gott.

Den är baserad på detta marinadrecept, men vi tillsätter honung. Vi tillsätter honungen eftersom vi älskar hur den karamelliseras på grillgallren. Du kan marinera kycklingen i så lite som 20 minuter! Det är så smakfullt. Vår enkla (och hälsosamma) kycklingmarinad har en syrlig kombination av citron, vitlök, rödpepparflingor och senap. Detta kan bara vara en av de bästa marinaderna någonsin.

Vi älskar den här smakkombinationen så mycket att vi har använt den för att göra bakade kycklingbröst och våra otroliga citronkycklinglår.

Vad ska man servera till grillad kyckling

Vi hoppas att du snart ger denna saftiga grillade kyckling ett försök. Om du gör det kan du prova en av dessa tillbehör att gå med:

Kom med tips framåt

 • Gör marinaden en dag i förväg och lägg sedan i kycklingen och marinera.
 • Marinera kycklingen upp till en dag i förväg.
 • Grillad kyckling kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i 3 till 4 dagar.
 • Grillad kyckling kan förvaras i en lufttät behållare i frysen i upp till 3 månader.

Fler enkla kycklingrecept

Den bästa saftiga grillade kycklingen

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Perfekt saftig, mör grillad kyckling är möjlig när du följer vårt enkla recept. Med några knep kan du göra den bästa grillade kycklingen hemma! Vår metod fungerar för alla styckningsdelar av kyckling, men är särskilt användbar för grillade kycklingbröst.

Serverar 6 (cirka 6 uns vardera)

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

2 till 3 pund benfritt kycklingbröst eller lår, använd kyckling utan skinn eller skinn

Skal av 1 citron, skalat eller fint rivet

3 vitlöksklyftor, krossade med sidan av en stor kniv eller hackade

1/4 kopp färsk citronsaft, från 1 till 2 citroner

2 msk avokadoolja eller olivolja

1 msk lönnsirap eller honung

1 msk dijonsenap

1/2 tsk fint havssalt

1/4 tsk till 1/2 tsk röd paprikaflingor, beroende på hur kryddig du gillar saker

1/2 tsk färskmalen peppar

Färska örter och citronklyftor, valfritt, för servering

Vägbeskrivning

 • Förbered kyckling
 • Gör marinaden. Vispa ihop citronsaft, olja, lönnsirap (eller honung), senap, salt, rödpepparflingor och svartpeppar tills saltet har löst sig. Rör ner vitlök och citronskal. Täck över och kyl. Använd inom en dag.

  Om du grillar kycklingbröst, slå dem först. Lägg kycklingen i en stor påse med dragkedja och använd sedan en köttklubba eller kavel för att slå dem till en jämn tjocklek, mellan 1/2-tum och 3/4-tums tjocklek. Beroende på hur många bröst du har kan du behöva göra detta i omgångar.

  För att marinera kycklingen, lägg till marinaden och kycklingen i en återförslutbar livsmedelssäker påse eller behållare och marinera i kylen i minst 20 minuter och upp till en dag. Vi rekommenderar inte att marinera mer än en dag i förväg eftersom citronen i marinaden kan göra att kycklingen blir seg.

  • Grilla kyckling
  • När du är redo att grilla kycklingen, ta ut kycklingen ur kylen och förbered sedan din grill. Rengör gallren och värm sedan grillen så att ena sidan är på hög värme (för direkt tillagning) och den andra sidan på låg värme (för indirekt tillagning).

   Pensla försiktigt gallerna med högvärmeolja (jag använder avokadoolja). Var försiktig när du gör detta, oljan kan falla ner i lågan och den kan blossa upp.

   Ta bort kycklingen från marinaden och skaka av eventuellt vitlök eller citronskal. Lägg ner kycklingen över den hetaste sidan av grillen. Låt kycklingen koka, med locket öppet, tills undersidan har grillmärken (det är okej att lyfta upp en kycklingbit för att kontrollera); 3 till 5 minuter.

   Plocka försiktigt upp varje kycklingbit, vicka den försiktigt från sida till sida om den har fastnat lite på sina ställen och lägg den sedan ner igen, grillmärkena uppåt, över den svalare sidan av grillen.

   Stäng locket på grillen och koka tills en omedelbar avläsningstermometer visar 165 grader Fahrenheit, 5 till 10 minuter. Alternativt, om du är orolig för att kycklingen ska bli överkokt, ta av kycklingen när termometern visar mellan 155°F och 160°F och täck sedan med folie. Efter några minuter kommer kycklingen att vara färdiglagad och nå 165°F.

   Låt den kokta kycklingen vila på en tallrik som är löst täckt med folie i 5 till 10 minuter och skär sedan i tjocka skivor. Spara all juice som finns kvar på skärbrädan och på tallriken och häll den sedan över den skivade kycklingen. Servera med citronklyftor och färska örter utspridda över toppen.

Adam och Joannes tips

 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden. Vi antog 2 ½ pund benfria, skinnfria kycklingbröst.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek ca 6 uns kyckling / Kalorier 286 / Totalt fett 9,7 g / Mättat fett 1,6 g / Kolesterol 137,9 mg / Natrium 150,6 mg / Kolhydrat 4,2 g / Kostfiber 0,2 g / Totalt socker 3,2 g / Protein 42,7 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply