Låt oss prata om varför du behöver göra jordnötssmör hemma. Det är enkelt att göra och du kan enkelt lägga till din egen kreativa snurr. Nedan har vi delat med oss ​​av hur man gör både krämigt och krispigt jordnötssmör samt en mandel- och chokladvariant. Hoppa till jordnötssmörreceptet

Hemlagat jordnötssmör

Det är så enkelt att göra hemlagat jordnötssmör!

Jag älskar att göra mitt eget jordnötssmör. Du har alla kontroll — mängden salt eller honung är upp till dig. Dessutom kan du vara kreativ. Vi gör vårt grundläggande jordnötssmör knaprigt. Ibland lägger vi till mandel. Och när vi känner oss djärva, gör vi chokladjordnötssmör. (Det är seriöst bra).

Hur man gör det bästa hemlagade jordnötssmöret

Är du en lek för att virvla upp lite jordnötter och göra ditt alldeles egna jordnötssmör? Du kan verkligen göra vårt jordnötssmörrecept på under 15 minuter. Det mesta av den tiden är faktiskt att rosta jordnötterna.

Efter rostning, släng jordnötter i skålen på en matberedare. Slå på och se när jordnötterna förvandlas till smulor, sedan en tjock pasta och slutligen slätt, glänsande jordnötssmör. Det är nästan magiskt.

Så här ser jordnötssmöret ut i början av bearbetningen. Mycket smulig.

Så här ser jordnötssmöret ut i början av bearbetningen. Mycket smulig.

Efter en minut ser jordnötssmöret mer ut som en tjock pasta. Det behöver mer tid.

Efter en minuts bearbetning ser jordnötssmöret mer ut som en tjock pasta.

Sedan, efter lite mer bearbetning, ger hela blandningen liksom upp och förvandlas till ett silkeslent jordnötssmör. Det är vid det här laget som du kan lägga till sötma med honung eller lite krydda med salt. För extra smidigt jordnötssmör kan du även lägga till en liten bit olja, men det är helt upp till dig.

Sedan, efter lite mer bearbetning, ger hela blandningen liksom upp och förvandlas till ett silkeslent jordnötssmör.

Fler recept på nötsmör! Hur man gör cashewsmör och hur man gör mandelsmör

Hemlagat mandeljordnötssmör

Nu när du är ett proffs på att göra grundläggande jordnötssmör, var kreativ och lek. En av våra favoritvändningar är att använda lika delar jordnötter till mandel. Förresten, om du bara använder mandel kan du göra mandelsmör.

Processen är densamma, rosta sedan tillsätt alla nötter i en matberedare, sätt på och se magin hända. Tillsätt salt, honung (eller lönnsirap) efter behov och kontrollera sedan konsistensen — vi har upptäckt att jordnötsmandelsmöret behöver tillsätta lite mer olja.

För hemgjort mandelsmör, ta en titt på detta recept. Vi lägger till lite vanilj och kanel och det är fantastiskt!

Hemlagad chokladjordnötssmör — ren glädje

OK, nu till min favorit: Chokladjordnötssmör. Se det som en jordnötsgjord Nutella. Det går snabbt och enkelt att göra. Börja med det grundläggande jordnötssmöret och tillsätt sedan kakaopulver och strösocker istället för att tillsätta honung.

Resultatet? Krämig, choklad godhet – vi är helt förälskade i den.

Hemlagad choklad jordnötssmör

(Choklad och jordnötssmör måste vara en av våra favoritkombinationer – se vårt Easy Bar Cookie Recept med jordnötssmörkoppar eller våra Chokladtäckta Rice Krispie Treats)

Du besluta. Grundläggande jordnötssmör, jordnötsmandelsmör, chokladjordnötssmör eller skulle du göra din variant? Vi vill veta. Lämna bara ditt svar i kommentarerna nedan.

(Om du älskar jordnötssmör, försök gör våra jordnötssmörkakor. De är så lätta!)

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat februari 2013. Sedan vi lade upp detta 2013 har vi anpassat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Det bästa hemlagade jordnötssmöret (med variationer)

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Detta jordnötssmörrecept är så enkelt att göra – allt du behöver är en matberedare och 15 minuter. Dessutom kan du vara kreativ. Vi gör vårt grundläggande jordnötssmör knaprigt. Ibland lägger vi till mandel. Och när vi känner oss djärva, gör vi chokladjordnötssmör. (Det är seriöst bra). Det är bäst att börja med råa jordnötter, men om du inte hittar dem, använd rostade. Eftersom de är rostade kan du hoppa över att rosta i ugnen, men vi gör det ändå – det ger dem liksom liv igen. Angående oljan – tillsätt vid behov. Om det verkar torrt, tillsätt lite olja – kanske en tesked i taget.

Gör cirka 1 1/4 koppar eller 20 (1 matsked) portioner

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

Grundläggande jordnötssmör

2 koppar (300 gram) osaltade skalade jordnötter

Nyp till 1/2 tsk havssalt

1 till 2 teskedar honung

1 till 3 teskedar jordnöts- eller vegetabilisk olja, om det behövs

Mandeljordnötssmör

1 kopp (150 gram) osaltade skalade jordnötter

1 kopp (150 gram) osaltade hela mandlar

Nyp till 1/2 tsk havssalt

1 till 2 teskedar honung

1 till 3 teskedar jordnöts- eller vegetabilisk olja, om det behövs

Choklad jordnötssmör

2 koppar (300 gram) osaltade skalade jordnötter

Nyp till 1/2 tsk havssalt

2 matskedar jordnötsolja eller vegetabilisk olja, plus mer efter behov

1/2 kopp (45 gram) osötat kakaopulver

1 kopp till 1 1/2 koppar (170 gram) strösocker

Vägbeskrivning

 • Rostade nötter
 • Värm ugnen till 350 grader F. Lägg till nötterna i en rund eller fyrkantig kakform (eller kantad bakplåt).

  Rosta nötter i 3 minuter, skaka pannan och rosta sedan ytterligare 3 till 5 minuter eller tills nötterna är lätt brynta och luktar nötigt (försiktigt, de kan brännas snabbt). Låt svalna tills du kan hantera dem.

  • Grundläggande jordnötssmör
  • Om du gör krispigt jordnötssmör, tillsätt 1/3 kopp av de rostade jordnötterna i skålen på en matberedare. Pulsera 6 till 8 gånger, eller tills jordnötterna är hackade i mycket små bitar. Överför hackade jordnötter till en skål och spara till senare.

   Tillsätt de rostade jordnötterna i skålen på en matberedare. Bearbeta 1 minut och skrapa sedan sidorna av skålen med en gummispatel. Bearbeta ytterligare 2 till 3 minuter tills jordnötssmöret är blankt och slätt.

   Tillsätt önskad mängd salt och honung och bearbeta sedan tills det blandas. (Vi tillsätter 1/2 tsk salt och 1 1/2 tsk honung). Kontrollera konsistensen, om den verkar för tjock, tillsätt olja, en tesked i taget, tills du är nöjd med den. För krispigt jordnötssmör, rör ner de reserverade jordnötterna.

   Jordnötssmör Steg-1

   • Mandeljordnötssmör
   • Tillsätt nötter i skålen på en matberedare. Bearbeta 1 minut och skrapa sedan sidorna av skålen med en gummispatel. Bearbeta ytterligare 2 till 3 minuter tills den är blank och slät.

    Tillsätt önskad mängd salt och honung och bearbeta sedan tills det blandas. (Vi tillsätter 1/2 tsk salt och 1 1/2 tsk honung). Kontrollera konsistensen, om den verkar för tjock eller torr, tillsätt olja, en tesked i taget, tills du är nöjd med den.

    • Choklad jordnötssmör
    • Tillsätt de rostade jordnötterna i skålen på en matberedare. Bearbeta 1 minut och skrapa sedan sidorna av skålen med en gummispatel. Bearbeta ytterligare 2 till 3 minuter tills den är blank och slät.

     Tillsätt salt, olja, kakaopulver och strösocker och bearbeta sedan ytterligare en minut tills det är blandat och blankt. Kontrollera konsistensen, om den verkar för tjock, tillsätt olja, en tesked i taget, tills du är nöjd med den.

Adam och Joannes tips

 • Hur man förvarar: Överför jordnötssmöret till en livsmedelssäker behållare, täck över och förvara sedan i kylen upp till en månad. Om nötsmöret separerar under månaden, använd en sked för att röra om det tills det är väl blandat.
 • Använda en mixer: Så länge du har en relativt kraftfull mixer kan du göra jordnötssmör i en mixer. Stegen kommer att vara desamma som med en matberedare.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar och avser grundreceptet. Vi har använt USDA Supertracker receptkalkylator för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 matsked / Kalorier 95 / Protein 3 g / Kolhydrat 3 g / Kostfiber 1 g / Totalt socker 1 g / Totalt fett 8 g / Mättat fett 1 g / Kolesterol 0 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply