Lasagnesoppa är ett av mina favoritsätt att stilla suget efter Lasagne med mycket liten ansträngning. Alla dina favoritlasagneingredienser är inbäddade i en rik, tomatbaserad buljong och toppad med krämig ricottaost och basilika.
Soppor som Kyckling tortillasoppakrämig Tomatsoppaoch naturligtvis är detta lasagnesopprecept perfekt att krypa ihop till under de kallare månaderna.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Vad är lasagnesoppa?
Lasagnesoppa har alla beståndsdelar av en klassisk lasagne men istället för en tjock tomatsås, samlas allt i en rik och smakrik tomatbuljong där alla smaker smälter vackert. Soppan serveras med en generös hög av krämig ricottaost som smälter in i din sked. Lasagne är så mättande som en soppa. Allt du behöver är några Focaccia bröd att gå med det.

Ingredienser till lasagnesoppa
- Lasagne nudlar – använd nästan vilket märke eller stil du föredrar och bryt nudlarna i ungefär lagom stora bitar
- Olja – använd en mild olja som olivolja eller avokadoolja
- Lök – en vit eller gul lök fungerar bäst
- Varm eller söt italiensk korv – Vilken typ av italiensk korv som helst kommer att fungera utmärkt – var så varm eller söt som du vill
- Vitlök – färsk vitlök ger mer smak än vitlökspulver
- Torkad oregano – torkade örter fungerar utmärkt i denna soppa
- Tomatpuré – fördjupar buljongens smak
- Lågnatriumbuljong – hemgjord kycklingbuljong är bäst men butiksköp fungerar också.
- krossade tomater – Använd klassisk eller eldrostad om du gillar lite rökighet
- Färsk basilika – lyser upp soppan och höjer smaken.
- parmesanost – bygger en rik och krämig bas
- Hälften hälften – balanserar syran i soppan
- Ricotta ost – servera med en rejäl sked fullfet ricotta

Hur man gör lasagnesoppa
- Koka nudlarna – Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka de sönderdelade nudlarna tills de är aldente eller fasta, och blanda dem sedan med olja.
- Koka & krydda korven – I en tung gryta eller holländsk ugn, laga korv. Tillsätt lök och koka den tills den är genomskinlig. Tillsätt pressad vitlök och torkad oregano.
- Gör soppbasen – Tillsätt tomatpurén och rör om tills den är väl fördelad. Häll sedan i buljongen och konserverade tomater och låt sjuda i 15 minuter.
- Bygg färdigt soppan – Sänk värmen till låg. Tillsätt nudlarna, hälften och hälften, parmesan och basilika. Sjud i 3-5 minuter.
- Garnera & Servera – Häll upp i varma skålar och toppa med en klick ricottaost och färsk basilika.

Tips för den bästa lasagnesoppan
- Håll värmen över medel – låt soppans smaker komma samman gradvis genom att hålla värmen på medel till medel-låg.
- Koka inte pastan hela vägen – låt den rinna av med 2-3 minuter kvar av tillagningstiden, eftersom den är färdiglagad när du lägger tillbaka den i soppgrytan.
- Gör soppan i en holländsk ugn – den behåller fukten och håller jämn värme.

Variationer
- Använd din favorittyp av protein. Italiensk korv kan göras med nötfärs, malet kalkon eller malet fläsk. Använd din favorit.
- Byt ut ricottan mot din favoritost. Om du inte är ett fan av ricotta, garnera soppan med strimlad mozzarella eller parmesan istället.
Vanliga frågor
För att göra Instant Pot lasagnesoppa, lägg alla ingredienser i en 6 Qt omedelbar pott, trycka ner nudlarna bara så att de är nedsänkta. Förslut locket och koka på manuellt högtryck i 6 minuter följt av en snabb släppning av trycket.
Du kan också använda din Slow Cooker att göra denna soppa. Tillsätt alla ingredienser utom nudlarna i grytan, sätt på värmen och koka i 3-4 timmar. Med 30 minuters tillagningstid kvar, tillsätt de råa trasiga nudlarna.
Det rekommenderas inte att förvara den här soppan i frysen, annars blir nudlarna mosiga. Se istället förberedande tips nedan.
Det är bäst att koka nudlarna separat eftersom de absorberar en del av vätskan och tillsätter lite stärkelse till soppan, vilket gör den tjockare. Du kan koka den i soppgrytan, men var noga med att tillsätta en extra kopp buljong.

Make-Ahead
- Prep-Ahead: Oavsett om du lagar mat eller lagar soppan en dag i förväg för gästerna, förbered allt utom nudlarna och kyl soppan i en stor lufttät behållare. Precis innan du planerar att servera, koka lasagnenudlarna och tillsätt dem i soppan. Detta kommer att förhindra att nudlarna absorberar all buljong i förvaringen.
- Värm upp igen: Det bästa sättet att värma upp den här soppan är på medelvärme i en stor kastrull eller gryta tills den är genomvärmd. Det brukar poppa i mikron, så se upp!
Fler läckra sopprecept
Det bästa receptet för lasagnesoppa
Förberedelsedags: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Total tid: 40 minuter

Lasagnesoppa är det enklaste sättet att tillfredsställa lasagnesuget. Alla dina favoritlasagneingredienser är inbäddade i en rik tomatbuljong och toppad med ricottaost och färsk basilika.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$16-$24
Nyckelord:
lasagnesoppa
Kök:
italienska
Kurs:
Soppa
Kalorier: 491
Serveringar: 6 människor
-
6
uns
lasagne nudlar, bruten i bitar -
1
msk
olja, avokado eller olivolja -
1
medium lök, hackad -
1
lb
varm eller söt italiensk korv, höljen borttagna -
2
vitlöksklyftor, hackad -
1
tsk
torkad oregano -
2
msk
tomatpuré -
32
uns
buljong med låg natriumhalt, (kyckling eller nötkött) -
15
uns
krossade tomater på burk, med sin juice -
1/2
kopp
färsk basilika, hackad -
1/4
kopp
parmesanost, riven -
1/2
kopp
hälften hälften - Ricotta ost, för servering
-
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt nudlarna och koka dem i 2 minuter kortare än vad som rekommenderas i förpackningens instruktioner. Låt nudlarna rinna av, ringla över olja och lägg dem åt sidan.
-
Placera en tjockbottnad kruka eller holländsk ugn på medelvärme, tillsätt korven och fräs tills den är genomstekt, bryt upp den i små bitar med en spatel. Tillsätt löken och koka tills den är genomskinlig. Rör ner pressad vitlök och oregano och koka i 30 sekunder tills det doftar.
-
Tillsätt tomatpuré, buljong och konserverade tomater. Koka upp och sänk sedan värmen, täck delvis och låt sjuda i 15 minuter.
-
Håll värmen vid en sjud, tillsätt nudlar, hälften och hälften, parmesan och basilika. Sjud ytterligare några minuter och smaka av.
-
Servera direkt med en sked ricottaost och ett stänk färsk basilika.
Näringsinnehåll
Det bästa receptet för lasagnesoppa
Belopp per portion
Kalorier 491
Kalorier från fett 279
% Dagligt värde*
Fett 31g48 %
Mättat fett 11g69 %
Fleromättat fett 4g
Enkelomättat fett 14g
Kolesterol 68mg23 %
Natrium 812mg35 %
Kalium 717mg20 %
Kolhydrater 33g11 %
Fiber 3g13 %
Socker 6 g7 %
Protein 21g42 %
Vitamin A 449IU9 %
C-vitamin 11 mg13 %
Kalcium 137mg14 %
Järn 3 mg17 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.