Broccolisallad är en snabb sallad full av färsk broccoli, torkade tranbär, solrosfrön och baconbitar. Det hela slängs i en riktigt lätt krämig hemgjord dressing.

Eftersom det är bäst att göra i förväg (och alla tjatar om det här receptet), är det en fantastisk gryträtt och ett favorittillskott till ett semesterbord.

broccolisallad i en skål med dressing

Vad gör denna till den bästa broccolisallad

Enkel. Läckra. Lätt. Det bästa broccolisalladsreceptet behöver inte många snygga ingredienser.

  • Det är så otroligt enkelt att göra!
  • De 3 ingredienser dressing är superenkelt och extra krämig med lite tang. Vi älskar att den inte har massor av socker!
  • Eftersom den är bäst gjord före tidendet är perfekt för grytor och bbqs eller till och med luncher under hela veckan.
  • Det är alltid en hit, vi har nästan aldrig rester men har man rester så håller de i ca 5 dagar!

Om du har extra grönsaker du behöver använda upp kan du enkelt lägga till dem i den här rätten. Zucchini, blomkål, selleri eller paprika kan vara bra tillskott!

ingredienser till broccolisallad

Ingredienser i Broccolisallad

Färska broccolibuketter är stjärnan i denna maträtt. Broccolin behöver inte kokas först. Tvätta bara och låt rinna av väl (en salladssnurra kan hjälpa till att se till att den är torr).

Krispigt bacon ger en salt rökig smak. Jag använder riktiga baconbitar i det här receptet för att det ska vara enkelt men du kan skära och smula din egen om du vill.

Tillägg omfatta:

  • lök (röd eller grön fungerar bra)
  • torkade tranbär (lägg till russin om du vill)
  • solrosfrön. Byt ut fröna mot alla slags hackade nötter som mandel eller pekannötter.
Ingredienser till Broccolisallad i en genomskinlig skål

Hur man gör broccolisallad

Det här är förmodligen en av de enklaste salladerna du slänger ihop, därför har den blivit en favorit (pluss att den är så mumsig)!

  1. Tvätta broccolin och torka det mycket väl. Skär buketter (och stjälken) i lagom stora bitar, detta kan göras upp till 4 dagar i förväg. Om du vill kan du också lägga till lite broccolislaw till salladen.
  2. Vispa ingredienserna till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan enligt receptet nedan.
  3. Placera ingredienser i en stor mixerskål, och släng med dressing. Kom ihåg att ge receptet tid att svalna i kylen. Detta ger broccolin en chans att dra i lite av dressingen vilket gör den ännu bättre!

Broccolisalladsdressing

Vi älskar denna krämiga broccolisalladsdressing och den är superenkel att göra på bara 3 minuter.

  • Majonnäs kan bytas ut mot dressing (som Mirakelpiska).
  • A sockerersättning ditt val kommer att fungera bra i detta recept.
  • Om du letar efter en färdiggjord dressingprova coleslawdressing eller krämig vallmofröndressing.
  • För att göra detta recept på broccolisallad hälsosammareersätt hälften av majonnäsen med vanlig grekisk yoghurt och hoppa över baconbitarna.
Broccolisallad i en skål med träskedar

Tips för den bästa krämiga broccolisalladen

  • Tvätta din broccoli i förväg om möjligt, detta hjälper till att se till att den rinner bra.
  • Detta ger broccolin en chans att dra i lite av dressingen, vilket resulterar i en ännu mer smakrik sallad!
  • Låt receptet svalna i kylen. Detta ger broccolin en chans att dra i lite av dressingen, vilket resulterar i en ännu mer smakrik sallad!

Make Ahead & Leftovers

Broccolisallad kan göras i förväg och förvaras i kylen (minst en timme men upp till 24 timmar) tills du ska servera. Om du vill göra längre fram, håll dressingen åtskild och släng några timmar innan servering.

Rester håller sig ca 4-5 dagar i kylen.

Fler enkla sallader vi älskar

Tyckte du om denna broccolisallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

broccolisallad i en skål med dressing

4,97 från 242 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Den bästa broccolisalladen

En fräsch krispig broccolisallad i en enkel hemgjord dressing!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 0 minuter

Kyla 1 timme

Total tid 15 minuter

  • Vispa samman majonnäs, cidervinäger, socker, salt och peppar i en medelstor skål. Avsätta.

  • I en stor skål, kombinera broccoli, lök, tranbär, solrosfrön och baconbitar. Häll den förberedda dressingen över och blanda väl.

  • Ställ i kylen minst en timme innan servering.

Torka broccolin mycket väl så att fukten inte urvattnar dressingen. Broccoli behöver inte tillagas för detta recept.
Spara lite knaprig bacon för garnering om så önskas och lägg till precis innan servering.
Butiksköpt coleslawdressing kan ersätta den hemgjorda dressingen om så önskas.

4,97 från 242 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 1kopp | Kalorier: 317 | Kolhydrater: 17g | Protein: 6g | Fett: 26g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 18mg | Natrium: 330mg | Kalium: 365mg | Fiber: 3g | Socker: 10g | Vitamin A: 585IU | C-vitamin: 81,7mg | Kalcium: 50mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sallad
Kök amerikansk
Broccolisallad i en glasskål med en titel
Broccolisallad i en glasskål med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply